Sadie, super za nalaz!)
QBee, nije ni moj nesto odusevljen s vrticem. Al teta i barba su mu zbilja dobri. A to je bas i skroz mali vrtic. Inace je moj mali malo skeptican prema drugoj djeci. Al nadam se da ce se ove godine bolje uklopit.
To su lijepe zelje za porod! Zelim ti da ti tako i bude!
Posljednje uređivanje od Jadranka : 12.09.2016. at 11:34
Sadie,cestitke na zdravoj curici!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fala cure. Nije bilo lako čekati nalaz jer sam nekak pomalo u strahu u ovoj t. I uzbuđeni smo što znamo spol. Sad lakše zamislim bebu i nekak mi je bliža. Glittery girl power!
Mi smo oduševljeni vrtićem. Mala se jako brzo privikla i voli ići u vrtić. Kad je bila na god. i bolovanju izludila je doma bez mini frendača. Tete su mlade, brižne, tople, sve vide, grupa nije velika, sve tam odradi. Zadnja 2 dana je baš nervozna, ko će ga znat zašto. A nije lako s njom doma. Umaram se od trudnoće, a ona skida zavjese. Ozbiljno. Tolki je nemirni zvrk. Više neće biti dugo tamo jer sam sada doma, taman ruča, odspava, malo se poigra i domica.
Da li je itko imao kao lagane menstrualne bolove skroz nisko u trbuhu? sad sam 29 tt. Trbuh mi se ne stvrdne nije kao kod kontrakcija, kako god se okrenem bebi ne pase i stalno se nekud namjesta, svu me izudarala.
Tesko mi je dugo sjediti i stajati jer se nekako smjesti skroz nisko i pritisce me.
Imam fobiju da cu dobiti preuranjene trudove.
Da li ti se smiri kad legnes i odmaras?
Da.osim kad lezim na leđima.nema pauza kao kod trudova nego osjecaj kao da me netko istukao unutra i razvlaci me.
Bit ce da se svi ligamenti i tetive rastezu,kosti sire pa je svaki pritisak na njih bolan.
A kad samo pomislimo gdje nam se razbjezao ostatak organa...
Odmaraj sto vise mozes!
Sad si me bas nasmijala.☺
Necu niti misliti gdje su mi organi, hvala bogu na majci prirodi pa se sve nekako vrati na mjesto.
Pa da mi zene nismo jaci spol!!!
Zenice moje, ja sam danas samu sebe nadmasila!
Nakon onog sumornog jutra, ja sam lijepo odspavala i onda otisla po cure. Prvo smo otisle na igraliste: ljuljala ih, klackale se sve 3, pjevale...onda smo otisle u djecju knjiznicu pa sam im citala price i pjesmice, one si odabrale price za pred spavanje, malo bojale i kupila im 2 knjige s rasprodaje (jedna je Jaje harambasa!). Rekle su da im je jako lijepo u knjiznici-bit ce maminih gena imajui upisala sam stariju za pricaonicu-radionicu za 5.10.i vodit ce ju tata ili baka. Ne zelim da joj fali edukativnih igara ako cu se ja morat angazirat oko bebe. Onda smo otisle u veliku knjiznicu pa sam si digla od I.M.Gaskin: prirodan porođaj. Onda smo otisli malo do bake i dide-malo su brale jabuke pa jele grožđe pa mele dvoriste, pomazile macu. I za kraj otisle po muza na kolodvor. Kod kuce ih odmah i okupala. I sad sam ih predala muzu, a ja legla odmorit se. Ali ne osjecam umor niti mi je tesko nesto.
Osjecam se kao dobra majka i osjecaj je odlican!
Ne znam otkud mi energije doduse. Trebala bi puhati i jadikovati nad natecenim nogama, a ja kao da nisam trudna
Ayan-imala ja. (Ja imala sve simptome valjda :D)
Rasteze se trbuh i ligamenti i beba gnjeci-kao sto je Milenche rekla. Popustit ce kad dodju druge boljke :D
QueenBee 26.9.2016. (Ž)
Tajci66 30.9.2016. (Ž) /16.9.
Jadranka 2.10.2016. (M) /20.9.
bmaric 10.10.2016. (M) /13.9.
*sunshine* 16.11.2016.
Ayan 30.11.2016. (Ž) /20.9.
Milenche 5.12.2016. (Ž) /13.9., 27.9.
Lola32 6.12.2016.
Viki88 15.12.2016. (Ž) /13.9.
Tanita14 9.1.2017.
Sanja 22.1.2017. (Ž) /13.9.
Leona29 23.1.2017.
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017.
Vjerujem u bolje sutra 27.3.2017.
Dajte mi jos info da stavim u popis. Bit ce lakse i drugima sto citaju temu da vide u kojem tjednu su kojoj picele odredjene boljke
Sutra ima dosta pregleda-drzimo fige!
Milenche-neeee :D mislila sam na spol i datum pregleda iduceg kod koje fali
Ipak osjetim posljedice danasnjeg dana. Kad se ustanem ili uspravim, boli dole u trbuhu i u ledjima.
Citam knjigu..
Joj QB ja se nesmijem vise ni javljat sa svojim boljkama... Svaki dan nesto novo. Oda menstruaciski boljki danas trbuh ko da ce mi eksplodirat. Pritisak uzas, ali nista strasno. Uopce mi se ne svida ovo drugo tromesjecje. Strah me je iti pomislit sta me sljedi kasnije. Doduse kod mene je sve to izrazajnije jer stalno lezim. Mozda da se krecem bi mi bilo bolje.
Samo ti miruj,sve ce to proci i zaboraviti se!
Ja sam maloprije umirala od smijeha... sama sebi. Odem ja u kupaonicu spremiti gospodjicu za sutrasi pregled. I kao i svaki put stavim desnu nogu na rub tus kabine, namazem sapunom to sto zelim skunuti, zilet u desnu ruku, ogledalo stavim ispred sebe i idem se brijati (vise na opip nego sto vidim u ogledalu). I tako lijevu stranu, lijeva noga na rub tus kabine, zilet u lijevi ruku i povlacim. Sve kao i svih prijasnjih puta od kako ju od stomaka nisam vidjela, a to je poprilicno dugo.
I kad sam zavrsila, reko idem uzeti manje ogledalo da vidim jeli ostala di koja dlacica. I pregledam desnu stranu, svaka mi cast, sve lipo obrijano. I s ponosom razmisljam "bas sam maher za slijepo brijanje". Priblizim ogledalo lijevoj strani, ocekujem slicnu situaciju kao na desnoj, kad ono razlika nebo i zemlja! Lijeva strana zarasla kao da tjednima nisam nista radila. Dlake duge bar 3-4 cm i nije to 4-5 dlaka, vec cijeli busen. Kao da tu lijevu stranu uopce nisam brijala. I takva ja vec tjednima idem na pregled. A sramooooteeee...
Mislim da iz popisa necemo vidjeti koja je u kojoj fazi jer je tema zivahna i stranice se brzo micu. Bolje je da svaka u svoj potpis stavi datum termina.
Nocas sam isla piskiti i onako u polumraku pogledam toaletni papir,a ono sav crven...noge su mi se odsjekle.Momentalno razbuđena,pogledam opet,a ono toalet papir po sebi ima cvijetice koji pocrvene kad se smoce!!!
Koji bolesni um je smislio tako nesto?Dobro da nisam infarkt dobila!
Zato je mom m zabranjeno kupovat ikakvi toaletni papir osim cisti bijeli i bez mirisa. I jos se u taj bijeli 2min zablesim.. Bmaric ja u krevetu stavim stari rucnik veliki od plaze i ogledalo ispred i onda brijem i mm pomogne i nekako uspijem. Cak sam razmisljala da ukinem to brijanje. Postaje sve teze .. haha
I ovako mi je stalno previse vruce,jos ako se prestanem brijati,rastopit cu se!
Cure, citam ja ovu knjigu i na samom pocetku se govori o iscekivanju i ocekivanju steahota od boli na porodu zbog toga sto prvorotke slusaju strasne price od ostalih koje su rodile.
Ja se nadam da vama koje cete prvi put roditi nismo ucinile porod nekim odvratno teskim činom koji ce boliti i samo boliti.
Jer zbilja nije tako. Ako jesmo-recite nam pa da vam kazemo i o ljepoti poroda.
Zelim misliti kako sam se osobno zalila samo na postupke osoblja koje je prethodilo samom porodu ili izgonu
Apsolutno se slazem,od moja tri prvi je ostao u losem sjecanju zbog odnosa osoblja prema meni.
Druga dva su bila prekrasna,ekipa je bila radpolozena za suradnju i otvorena prema mojim zeljama i zaista je bilo prekrasno.
Vjerujem da ce tako biti i ovaj put!
Milenche-cak i unatoc svim intervencijama, na drugom porodu sam zbilja imala ugodan odnos s ekipom. Ali najbitnije mi je bilo dopustiti trudovima da rade svoje, ne borit se protiv njih i onda bol jednostavno postane drugacija. Nisam ocekivala ni od babica ni od doktora da me 'spase od trudova' pa mi je to pomoglo da mi sam cin poroda bude nekako ugodan. Nemam pojma kako se drugacije izraziti. Na prvom porodu mi je trebalo sat dva da skuzim tu filozofiju prihvacanja trudova-dolantin mi je tu puno odmogao-i kad sam se pomirila i prihvatila i trud i bol i mucninu kao nesto dobro, porod mi je postao lijepo iskustvo.
Zato se cinim kao podvojena licnost kad u strahu govorim o okolnostima poroda u bolnici, a s radoscu iscekujem trudove/tranziciju/izgon.
Samo sto te kao prvorotku iznenade trudovi. Nikad nista tako nismo osjetile i nikad nitko tko nije rodio ne moze reci da zna kako je to. Smijala sam se potiho kad je ona moja kolegica sto treba rodit ovih dana rekla kako je imala bubrezni kamenac i zna se nosit s tolikom kolicinom boli. Kako joj reci da porod nije samo bol vec i strah (i pozitivni i negativni) i jos svasta nesta ali necu jos da ne ispadne kako sam procitala par listova pa pocela propovijedati
Cetvrti put ce biti sve po mom pod cijenu da se s nekim fizicki obracunam...ljutnja i bijes na doticne s prvog poroda jos nije prosla,ostarila jesam,ali tolko posenilila nisam...
Uz mene opet ide plan poroda ovjeren kod javnog biljeznika.
Ako su se u kbc dva Jehovina svjedoka izborila za transplantaciju bez da su primili transfuziju krvi,bogami ce i ovaj porod biti po mom!!!
Daj pojasni to o Jehovinim, molim te! Gdje sam nedavno cula da oni odbijaju medicnske postupke i tako nesto-prosvijetlite me da ne pricam gluposti
Neces vjerovati,oni odbijaju krv,ali organe ne.Sto meni nema logike jer i krv je organ,ali ne bih u to ulazila...
Normalno da nitko od lijecnika taj rizik da im iskrvare nije zelio imati na dusi pa ih nisu htjeli staviti na listu cekanja.Na kraju su njih dvojica uspjeli doci do ministra i potpisali niz dokumenata kojima oslobadaju odgovornosti svih,oni ne zele krv pod cijenu svojih zivota.Stavljeni su na listu,docekali organ i sve je proslo super!
I njih dva se izbore,a nas tisuce i tisuce nismo u stanju,a doktori i babice su tamo zbog nas,ne mi zbog njih.
Ja nemam apsolutno nikakvo misljenje o porodu, niti me je strah boli. Jedino cega me strah su eventualne komplikacije. Bitno mi je samo da s bebom bude sve ok, a to koliko ce mene boliti, kako cu ja to doziviti i podnjeti mi je nebitno. Sve su prezivjele, pa cu tako i ja.
Don't worry cure, mene niste niti jednom prestrasile pricama o porodu![]()
Milenche-cudesno..
bmaric-meni uvijek nekako bude zao cuti kad zene kazu kako ce nekako prezivjeti porod. Ja se radujem pravim trudovima i cijelom procesu rodjenja-iako cu i stenjat i mukat i rikat (manje ili vise-ovisno o scenografiji oko mene) i svasta reci u tranziciji. Meni je to jedini lijepi dio poroda.
Sad sam se sjetila one euforije kad se beba rodi-onaj osjecaj lebdenja kao da nisi skroz u svom tijelu i gledas svoju bebu, a dimenzije vremena i prostora su (ne)stale
Drago mi je da nismo nikoga prestrasile![]()
Sudeci po md-u koji je dva puta imao napadaje bubreznog kamenca, to boli vise nego porodnista nije mogao od boli...
Meni je prvi porod bio sasvim ok i lijep, boli (koja nije bila prestrasna i kod kod samog izgona je uopce nije bilo) i intervencijama (a bio je inducirani porod pa ih je bilo) usprkos. Al moram proznat da mi porod ko porod zaista nije pretjerano vazan - samo da dodje bebica, a za porod lako - pamcenje mi ionako kratkoA imam i povjerenje da doktori znaju sto rade - ozbiljno. Al svakako podrzavam svih u nastojanju da im porod bude sto ljepsi i sto vise nalik zamisljenom. Sretno cure!
Sudeci po md-u koji je dva puta imao napadaje bubreznog kamenca, to boli vise nego porodnista nije mogao od boli...
Meni je prvi porod bio sasvim ok i lijep, boli (koja nije bila prestrasna i kod samog izgona je uopce nije bilo) i intervencijama (a bio je inducirani porod pa ih je bilo) usprkos. Al moram priznat da mi porod ko porod zaista nije pretjerano vazan - samo da dodje bebica, a za porod lako - pamcenje mi ionako kratkoA imam i povjerenje da doktori znaju sto rade - ozbiljno. Al svakako podrzavam svih u nastojanju da im porod bude sto ljepsi i sto vise nalik zamisljenom. Sretno cure!
Sretno i svima ostalima na pregledima! Bmaric, nadam se da ce ti rec da ne trebas vise mirovat!
kakva bolesna osoba moraš biti da svaki dan u 6h ujutro pržiš prokleti luk tako da moram zatvoriti sve prozore jer mi smrdi stan i roba na štriku?
nije to dovoljno, nego je prekjučer luđakinja kiselila paprike od 4h tako da smo se podavili od isparavanja octa.
jel itko ima normalne susjede da se mijenjamo?
cure moze mala pomoc?
da li uputnice se i dalje dizu kod ginekologa?
za kks, urin i ostalo
i gdje se u Zagrebu radi TSH?
jel na Vuk Vrhovcu?
moram krenuti, a nikako se organizirati
Dobro jutro, cure!
Ah, da, muški i bol :D Neću nikad zaboravit svog prvog ozbiljnog dečka koji se sat i pol previjao po krevetu od bolova u trbuhu prije nego je skužio da je gladan (mama ga pitala je li gladan). Zaisata, gdje ih samo nalazim...
Riješila sam misteriju svoje 'rikverc' trudnoće-piše u knjizi da se žena usljed porasta adrenalina kod straha/šoka/iznenađenja može zatvoriti i čak povući bebu natrag u porodni kanal. Ja bih rekla da se to meni događalo svaki put kod moje gin. Žena je jako gruba i kad god sam išla kod nje na pregled bilo mi je stresno. Zato sam se od 'uloživa na prst' kod nje uredno vraćala na 'uloživa za jagodicu'. Isto bi mi se sad dogodilo da odem u bolnicu na pregled. Zovem danas privatnika i dogovaram uzv.
vubs-ja bih voljela pomoći, ali nisam iz Zg. Nama daju uputnice soc.ginekolozi skroz do kraja trudnoće-na ruke. Ne šalju ih sami u laboratorij/transfuziju. Možeš li nazvati svog soc.ginekologa?
Ovo za "prezivjeti" nisam mislila na taj nacin. Ja se radujem porodu i jedva cekam da krene i da svoju mrvu primim u ruke. Vjerujem da je to neusporedivo najljepsi osjecaj na svijetu.
Kad sam rekla "prezivjeti" mislila sam na bolove o kojima zene pricaju, pa i ove oko mene, a neke od njih cak govore da su mislile da ce umrijeti od bolova.
Ja (za sada) gledam porod bez ikakvog straha za mene, bez straha od bolova i sl.