Pokazuje rezultate 1 do 50 od 351

Tema: Bozicni kolaci 2016.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

QB nasmija me pošteno.

Iskusnjare s kolačima, čime mogu zamijeniti kandirane trešnje koje su u originalnom receptu kolača?
    Na pamet mi padaju brusnice da utisnem u sredinu ili možda malo nutele,..što bi se dogodilo s obzirom da je kolačić suh da stavim trešnje iz kompota? Moji obožavaju te trešnje.

Molim hitno savjet jer se kolači rade danas poslije posla. Hvalaaaa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    QB nasmija me pošteno.

Iskusnjare s kolačima, čime mogu zamijeniti kandirane trešnje koje su u originalnom receptu kolača?
    Na pamet mi padaju brusnice da utisnem u sredinu ili možda malo nutele,..što bi se dogodilo s obzirom da je kolačić suh da stavim trešnje iz kompota? Moji obožavaju te trešnje.

Molim hitno savjet jer se kolači rade danas poslije posla. Hvalaaaa.
    Višnje iz višnjevca. Ili iz džema. Vitaminkini su bili dobri, unutra su bile cijele, ali nisam to kupila već dugo godina jer imam svoje doma.

Brusnice isto možeš iskoristiti, ali ih namoči prije u čaju ili nekom špiritu ako nije za djecu.

Višnje iz kompota - ne, jer ako dulje stoje, uhvati ih plijesan. Ne pitajte kako znam - iz daaavnog iskustva.

* * *
    Nisam dugo bila na placu, ali zna biti tih trešanja na štandu sa suhim voćem i začinima (jedan je na Kvatriću, drugi na Utrinama). Znalo je biti i u Konzumu, dr. Oetker - mala kućica od 50 grama, ali to je bilo tak skupo da mi je vjera branila utući noFce u to. Nekad smo to donosili iz Austrije, ali ne pamtim da li je bilo skupo jer nisam ja plaćala, hehehe. U Lidlu sam ove godine kupila limoncine u takvom pakiranju neki dan, ali trešnje baš nisam vidjela.

Eto, nadam se da će ti nešto od ovoga biti od koristi. Meni je susjeda dala minijaturnu kućicu džema od trešanja, izgledaju krasno, sve mi ih je šteta staviti U nešto. Radije ću ih staviti NA nešto, recimo švarcvaldicu. A višnje iz kompota idu unutra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •