Meni se stevija ne svida
Ne sladim nista
Ujutro kava s kap mlijeka
Ponekad i dvije
Popodne caj bez sladila
Da mi je to netko rekao ne bih vjerovala ( stavljala sam dvije zlicice secera u salicu kave)
Tako vec vise od 2 god.
Tad sam bila na zelenoj kuri
Izvrsno sam se osjecala
Ali sam previse pocela gubiti na tezini pa sam stala s tim...
Sad ne jedem tijesto, kruh, rizu vrlo rijetko, no omakne mi se ponekad red cokolade, iako budem bez secera po 5-6 dana...
Minimalist meni se svida tvoj jelovnik, i mislim da bi itekako bila gladna da ti je premalo kalorija!
Sto se tice uh za mene su oni bolest, doslovno
A volim ih
Ali prilicno lose mi utjecu na organizam ( manjak energije,pospanost, bezvoljnost, napuhnutost)
Tako da ti drzim palceve da uspijes!
Meni isto ne smetaju uh i dapace pojedem neke gluposti ako recimo ne pojedem kruh za dorucak. Jedem kruh i krumpir a rizu i tjesteninu bas i ne volim.
Meni se cini mali broj obroka, no dobro ja jedem ko dijete svakih 2.5 sata.
Jedno pitanje, naravno, ne očekujem odgovorKako se tvoja crijeva ponašaju nakon ovakve ishrane? Rade li svoj posao? Tj. kakaš li redovno. Jer, ako crijeva ne rade, onda je cijeli organizam zdrman.
Crijeva su najveći organ i bitno je da li dobivaju sve potrebno. Tanko crijevo upija hranjive tvari iz hrane koja se probavlja, te ih šalje svuda gdje je potrebno u tijelu. Debelo crijevo odstranjuje ono što je organizmu štetno i nepotrebno.
To je u tijelu jako fino izbalansirano i svaki šok, poput potpune promjene prehrane, lako naruši tu ravnotežu.
I, što je ta riječ "eggmjolk", neda mi se guglat. Ali, ako su jaja, i to sirova, koliko je to pametno jesti svaki dan, pa još za večeru? Zanemari, ako sam krivo shvatila naziv.
Kakvog je okusa ta mućkalica s jajima? Je li onako ko ajnpren juha?
Beti evo ja sam zguglala
Ovo je vrlo popularan napitak među sljedbenicima LCHF načina prehrane u Švedskoj. Na švedskom äggmjölk (eggmjolk), na engleskom egg milk, u prevodu - mlijeko od jaja!
Probava super, bez greska. Ipak se povrcem unosi puno vlakana, plus sto ja cesto stavim i lanene sjemene u smoothie ili salatu. I chia.
Eggmjolk radim iskljucivo s domacim jajima koje uzmem na selu. Izblendam jedno ili 2 manja jaja sa stevijom, cimetom i nekad malo sirovog kakaa, zlicom maslaca i kokosovog ulja. Zakuham vodu i ulijem u blender i sve skupa jos izblendam. Tako da nisu bas sirova skroz.
Bude jako fino i zasitno, bas mi jako pase zimi.
Aha, znači kao juha, slatka, nema tu mlijeka. Iako, meni ovo od zuteminute izgleda puno finije, jer je slano.
Ako ne voliš "kožicu" na mlijeku onda nećeš voljeti ni ajnpren juhu.![]()
Sad si me zbunila, pa nema mlijeka u ajnpren juhi, Malo se zažuti brašno na masnoći, doda sol i voda i kad zakuha, ulije se jaje istučeno kao za kajganu, promiješa i ugasi kad zakuha. Bar je meni tako u sjećanju. Nije da to kuham. Ni jedemJa sam si za ručak teleći šnicel na naglo, bez začina, malo soli. I bananu poslije ručka. I gladna sam. Izdržat ću do 5, valjda. Imam goveđu juhu sa mrkvicom. Tako bih komad fine, čokoladne torte, ali nemam ju, a sigurno ju neću raditi. Moja lijenost je super za moje kile.
D: smoothie cikla, banana, sumski voce, chia, psyllium
R: poriluk sa sampinjonima i jajima, peceno povrce i kupus salata
Mo: jabuka
V: zelena salata s paprikom, kapulom, rikulom, maslinama i prsutom
Dan 14![]()
Vecera samo salata? Mozes zaspati? Meni bi zeludac krulio od gladi? Osim ako u salati nije bar 100g prsuta? Stvarno, koliko je tu prsuta? Ovo ostalo je jako mrsavo...
Posljednje uređivanje od Deaedi : 14.01.2017. at 21:42
E da i malo indijskih orascica u salati i sezam.
Minimalist,
Otkud crpis ideje.za ove obroke? Kreativni su (iako.meni nedostatni za najest se).
A svojima pretpostavljam kuhas uobicajene obroke.Svaka cast da.ti se.da.toliko toga pripravljat i za obitelj i za.sebe.
Pinterest najčešće a i imam nekoliko zdravih kuharica. Jako volim kuhati i eksperimentirati. Svi moji obroci su prakticki gotovi u pola sata, jedino meso iz pecnice mrvu dulje. I nikad ne radim samo sebi, moji sto jedu varijantu toga. Tipa jucer sam sebi pekla povrce a njima krumpir u istoj pecnici, muz jeo oboje. Kad radim pesto, sebi spiraliziram batat i tikvicu a njima skuham tjesteninu.
meni je misteriozno kako netko može doručkovati smoothie (npr.moj muž). mi često smutamo u pola 7, u pola 8 popijem kavu s mlijekom na poslu, a onda u 9 ili trčim u pekaru ili jedem bilo što (ako netko ima čips, čokoladu, kekse-daj što daš). ako odem gladna na sastank a nemaju grickalice na stolu onda se posvađam s prvim tko mi nešto prigovori.
inače mi je to dovoljno za večeru, možda i ručak ali ujutro nikako.
U tjednu 4 puta doručkujem smoothie a 3 nekakav omlet s povrcem. Indukcija mi je još van funkcije, pa se to malo promijenilo. Baš mi fali indukcija, sve ručkove pečem u pećnici, dosadilo mi je više.
![]()
![]()
Mi smo se prije u društvu zezale, kako nas je paralelno bilo trudno 5 ili z, da sva hrana bijele boje je dijetalna. Sladoled od vanilije, bijela linolada, raffaello![]()
![]()
A najgore je kad ti susjed ujutro radi smuti, pa te svako jutro u 6 probudi drndanje onoga čime to "smuti".
Inače, ne bih ja to pila, ni da mi plaćaju. Nikad, ni slučajno. Radije svaki sastojak pojesti-popiti posebno, ali izmiješano-neeeeee.
Chia nabubri za par minuta. Ja ih stavim u šalicu i prelijem s malo vode.
moje iskustvo je da treba malo vise od par minuta
ako ih zelim brzo konzumirati, stavim ih u malo mlijeka i zagrijem u mikrovalnoj
ili u hladno mlijeko navecer, i ujutro su taman kako treba
Treba najmanje 10 min za chia da nabubri
Ja sam chia sjemenke obicno jela u jogurtu, pricekala bih 15-ak minuta, bilo je dovoljno. A u smoothie bih ih ubacila sa smrznutim vocem pa bih pricekala da ne bude prehladno za piti i taman bi chia nabubrila.
Posljednje uređivanje od Optimist : 15.01.2017. at 19:57
Dan 15.
D: smoothie cikla, banana, šumsko voće, chia, psyllium
R: juha, peceno povrce, kobasica, zelena salata
Mo: jabuka
V: salata tuna, avokado, paprika, kiseli krastavci i kupus
Cikla i banana zajedno ?! Znam da se za hranu ne kaze: fuj, ali ovo je tako strasno: fuj, da ni zamisliti ne mogu. Ni boju, ni konzistenciju, brrr. Sad cu sanjat strasne snove u kojima netko mora piti tu kombinaciju. I to jos zblendanu! Ijao, hihihihi![]()
![]()
Beti, moja kcer iz 1.osnovne je probala i fin joj je. Ne sudi dok ne probas![]()
Posljednje uređivanje od Minimalist : 15.01.2017. at 22:14
Necu probati. Volim i ciklu i bananu, super fina i zdrava hrana, ali ne bih mijesala. Ja volim jesti.![]()
chia - da malo nabubri i otpusti hranjive tvari dosta je 10-15min ali tko hoće radit puding ili jako ugustit neke stvari (da bude želatinasto) mora ostavit preko noći u frižideru/van...
spominjana alternativa steviji je erythritol,popularan radi onih 0 kalorija...
kome smeta okus stevije može provat kokosov šećer,ima isti okus ko' bijeli ali je puno zdraviji i što je najvažnije ima nizak GI!
nisam ni ja pobornik smoothija jer volim žvakat hranu,a i nije li žvakanje način za potaknut lučenje sline i želučanih sokova da bi bolje probavljali?
Minimalist, pogodi sto pijem?
Smoothie
Kupila sumsko voce za tortu, sjetila se teme i prenamjena je bila neizbjezna![]()