Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Peter Gardos, Groznica u zoru.
    Pročitala sam ovaj roman u manje od 2 dana. Autor je iskoristio korespondenciju svojih roditelja da ispriča originalnu ljubavnu priču iz ranog poratnog razdoblja (1945.), o Mađarima (zapravo, mađarskim Židovima) poslanima na oporavak u Švedsku nakon što su preživjeli strahote u logorima. Roman nije neka duboka filozofija s dalekosežnim zaključcima, ali je vrlo dobro napisan, dinamičan, priča je iznesena kao na filmu (uostalom, autor je filmaš po profesiji, to se vidi tijekom čitanja), s diskretnim, a opet simpatičnim humorom. Brzo se i lako čita, baš mi je bio gušt.
    pročitala i ja. baš simpatična knjižica, a najviše mi se sviđa što su tako strašne ljudske priče ispričane bez imalo patetike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    najviše mi se sviđa što su tako strašne ljudske priče ispričane bez imalo patetike.
    E, točno to, i meni je ostao taj dojam i zato knjiga i jest ugodna za čitanje.
    A opet, nema nigdje ublažavanja ili omalovažavanja, naprosto likovi gledaju u budućnost i ne jadikuju sami nad sobom.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    E, točno to, i meni je ostao taj dojam i zato knjiga i jest ugodna za čitanje.
    A opet, nema nigdje ublažavanja ili omalovažavanja, naprosto likovi gledaju u budućnost i ne jadikuju sami nad sobom.
    daaa, totalni optimizam. potovo on, smrtno bolestan i sa željeznim zubalom sav ustreptao ide upoznati svoju buduću ženu
    zapravo za umrijeti od smijeha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •