Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Chigozie Obioma: Ribari
    Roman nigerijskog autora, nije bajka ni metafora, nego vrlo realistična priča o četvorici braće, po dobi dječaka, koji odlaze pecati na obližnju rijeku. Riječi lokalnog luđaka, "proroka", iz temelja će promijeniti odnose među braćom, a to dalje vodi radnju u zapanjujućem smjeru (ne smijem više od toga napisati). Kako radnja odmiče, događaji su sve više uznemirujući. Ali nije samo fabula u pitanju, u knjizi je prilično realistično prikazana i nigerijska svakodnevica, kao i naučeno kršćanstvo prožeto starim vjerovanjima (najizraženije u vjerovanju "proročanstvima").
    Na knjigu sam slučajno naletjela, ali stvarno je izvrsna, preporučujem!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Roman nigerijskog autora, nije bajka ni metafora, nego vrlo realistična priča o četvorici braće, po dobi dječaka, koji odlaze pecati na obližnju rijeku. Riječi lokalnog luđaka, "proroka", iz temelja će promijeniti odnose među braćom, a to dalje vodi radnju u zapanjujućem smjeru (ne smijem više od toga napisati). Kako radnja odmiče, događaji su sve više uznemirujući. Ali nije samo fabula u pitanju, u knjizi je prilično realistično prikazana i nigerijska svakodnevica, kao i naučeno kršćanstvo prožeto starim vjerovanjima (najizraženije u vjerovanju "proročanstvima").
    čitala
    btw. inače mi se čini da čitamo potpuno različite knjige (ti, naravno, puno ozbiljnije)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Baš ću potražiti, kad stignem...

Nego, spomenuvši ovu nigerijsku knjigu, podsjetila si me na jednu moju prijateljicu koja je prije dvije godine zacrtala sebi da će pročitati po jednu knjigu iz svake države svijeta, to mi je fenomenalno.
    Nedavno je završila taj svoj "projekt" i predstavila ga u multimedijalnom klubu MaMa, bilo je fenomenalno i inspirativno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    podsjetila si me na jednu moju prijateljicu koja je prije dvije godine zacrtala sebi da će pročitati po jednu knjigu iz svake države svijeta, to mi je fenomenalno.
    Nedavno je završila taj svoj "projekt" i predstavila ga u multimedijalnom klubu MaMa, bilo je fenomenalno i inspirativno
    Ovo mi jako poznato zvuči, možda se i pisalo negdje o njoj ovih dana? Baš mi zvuči kao da sam negdje nedavno čula za tu ideju...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo mi jako poznato zvuči, možda se i pisalo negdje o njoj ovih dana? Baš mi zvuči kao da sam negdje nedavno čula za tu ideju...

mislim da je

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Nego, spomenuvši ovu nigerijsku knjigu, podsjetila si me na jednu moju prijateljicu koja je prije dvije godine zacrtala sebi da će pročitati po jednu knjigu iz svake države svijeta, to mi je fenomenalno.
    ovo mi je prefora

mogli bi mi na forumu, neku listu djela iz svake drzave, za preporuku
    barem ove nama egzoticne knjizevnosti, Afrika npr...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je prefora

meni su i tanjine preporuke sasvim okej

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pročitala predivnu knjigu.
    zove se Mr. Gwyn.
    napisao moj omiljeni Alessandro Baricco, u svome tipičnom sofisticiranom stilu, istovremeno jednostavnom i kompliciranom.
    totalno drugačija, pomaknuta knjiga s divnim refleksijama o nama samima.
    obavezno pročitati!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ovo mi je prefora

Ja sam neko vrijeme bila jako zainteresirana za Aziju, za sve istočno i južno od Pakistana, pa sam pročitala jako puno knjiga koje imaju bilo kakve veze s tim područjem, a čak i dosta knjiga o imigrantima iz tih krajeva na Zapadu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •