Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala svima na odgovorima za njemačku književnost. Izgleda da mi ne gine Mann - jedino njegovo što sam pročitala je knjižica Gospodar i pas.

Ali, na stranu Kehlmann, nisu li ovo ipak sve jako ozbiljne knjige?

Što se tiče suzdržavanja od javljanja na temu, ja na njoj ne prijavljujem knjige koje mi se nikako nisu svidjele, a većina forumašica je bila oduševljena. Ne zato što mi nije jasno zašto mi se ne sviđaju, nego zato što ne želim povrijediti osjećaje drugih forumašica. Znam da se ljudi ne bi trebali vrijeđati zbog nečijeg drugačijeg ukusa, ali neke knjige nam budu stvarno važne i posebne i ne želimo baš čitati kako su drugima smeće.

Nemojte da vas to spriječi da budete iskrene o naslovima koje sam ja obožavala

OT, čitam Kad su golubice nestale Sofi Oksanen.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Što se tiče suzdržavanja od javljanja na temu, ja na njoj ne prijavljujem knjige koje mi se nikako nisu svidjele, a većina forumašica je bila oduševljena. Ne zato što mi nije jasno zašto mi se ne sviđaju, nego zato što ne želim povrijediti osjećaje drugih forumašica. Znam da se ljudi ne bi trebali vrijeđati zbog nečijeg drugačijeg ukusa, ali neke knjige nam budu stvarno važne i posebne i ne želimo baš čitati kako su drugima smeće.
    Piši Jurana slobodno, dapače, i ako ti se ne sviđa neka! Ja se znam nekritički oduševiti nekim/nečim, možda bi nekad i pomoglo da me se spusti na zemlju

samo nemoj ako ti se nije svidio Bone clocks, to bi mi slomilo srce
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 16.03.2017. at 15:40

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nisu Koštani satovi, nego jedna o kojoj nisam nikad ništa. Lako što se ona meni ne sviđa, nego sam ja ljuta na autora jer mi se čini da je muzao temu koja uvijek pali i nadomještao nedostatak talenta prezencioznim, izvještačenim stilom.
    U principu sam ljuta na sebe što sam je dovršila

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisu Koštani satovi, nego jedna o kojoj nisam nikad ništa. Lako što se ona meni ne sviđa, nego sam ja ljuta na autora jer mi se čini da je muzao temu koja uvijek pali i nadomještao nedostatak talenta prezencioznim, izvještačenim stilom.
    Pp!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E fućkaj ga sad, previše si napisala o knjizi da bi mogla prešutjeti naslov (ili barem ime autora)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma joj, toga uvijek ima.... Najbolja fora na tu temu mi je izjava Erice Jong u Strahu od letenja, kad piše kako se uvijek zaklinje da je Joyceov Uliks njena najdraža knjiga u životu, iako mora priznati da je preskočila mnoge dosadne dijelove.

Ta rečenica mi je još u 18. godini osvijestila činjenicu da je naše vrijeme predragocjeno za traćenje na knjige koje nam se ne sviđaju. S druge strane, ponekad je dobro ponovno zaviriti u te odbačene, jer često ovisi o trenutku i raspoloženju kako nam što sjedne. Franzena sam probala čitati, ali mi nije sjeo sve dok na g.o. nisam pročitala sve drugo, pa sam silom prilika opet probala i išlo je bolje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.03.2017. at 19:51

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovo mora bit' neki Franzen

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OT, čitam Kad su golubice nestale Sofi Oksanen.
    tražim na temi o ovoj knjizi pa ne nalazim
    davno je bilo, ali sjećaš li se kako ti se dopala?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    tražim na temi o ovoj knjizi pa ne nalazim
    davno je bilo, ali sjećaš li se kako ti se dopala?
    Ovo je pisala Angie:
    vrlo, vrlo zanimljivo, priča o ratu i poraću u Estoniji. kod nas je bilo komplicirano za vrijeme 2. svjetskog rata al mi se čini da smo mila majka kako je bilo u Estoniji
    ljubavna priča i psihološki triler u isto vrijeme
    moram se još jednom vratiti na Sofi Oksanen i knjigu koju sam jučer gore spomenula. Jedna od onih koje te ne puste na miru nego o njima razmišljaš još kad legneš i čim se probudiš. Trebalo mi je malo da se naviknem na pomalo grozničav stil pisanja (djelomično u prvom licu, djelomično u trećem), ali kad sam pohvatala tko je to, i tko o čemu, nisam je mogla ispustiti iz ruku.
    Ovo tanja:
    I meni se sviđa Sofi Oksanen U ovom romanu posebno me fascinirala studija karaktera (i kako se razvija g**no od čovjeka, na primjeru Edgara ). Ako ga već nisi čitala, preporučujem i njezin roman "Čišćenje", također jako dojmljivo, iako na mahove vrlo teško djelo.
    Mene nije naročito oduševila. Nije bilo upitno hoću li je dovršiti, ali kad jesam, znala sam da neću tražiti druge njene knjige. Sjećam se da sam ostala hladna prema likovima i da mi se pisanje na trenutke činilo nezgrapno. Drugog se ne sjećam. Svjesna sam da ističem samo što mi se nije svidjelo, a ne i što jest, i da sam nepravedna, ali zaboravila sam.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je pisala Angie:

Ovo tanja:

Mene nije naročito oduševila. Nije bilo upitno hoću li je dovršiti, ali kad jesam, znala sam da neću tražiti druge njene knjige. Sjećam se da sam ostala hladna prema likovima i da mi se pisanje na trenutke činilo nezgrapno. Drugog se ne sjećam. Svjesna sam da ističem samo što mi se nije svidjelo, a ne i što jest, i da sam nepravedna, ali zaboravila sam.
    hvala
    ma fraktura sad ima akciju
    Ulickaja i ova knjiga pride po dobroj cijeni
    ne znam zapravo treba li mi
    ili bolje da kupim samu Ulickaju po normalnoj cijeni

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala

I "Ljestve" su ti na akciji

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala
    Baš gledam tu njihovu akciju, lukavo su oni to pospajali knjige u komplete
    "Golubice" su dobra knjiga, ali definitivno nije knjiga koju bih željela imati doma. Dok bih Ulicku uvijek kupila bez premišljanja.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    "Golubice" su dobra knjiga, ali definitivno nije knjiga koju bih željela imati doma. Dok bih Ulicku uvijek kupila bez premišljanja.
    Isto ovako!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    a ova?
    https://fraktura.hr/leonora.html

čitao tko?

htjela bih novu Melandri, pa "usput"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •