Pokazuje rezultate 1 do 50 od 211

Tema: "Ne plači!"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bude i drugih situacija, kad neće ništa propasti, nego jedanostavno to cendranje užasno dugo traje - to nije samo cendranje nego i tuljenje koje zbilja iznervira čovjeka, ne možemo tako živjeti, još je tu i manje dijete koje se očigledno uznemiri. Ja se stalno podsjećam da budem smirena, ali na kraju to sve eskalira, pogotovo kad su prisutni i mm i baka - svi smo sve više na iglama dok čekamo tko će prvi "puknut"

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Bude i drugih situacija, kad neće ništa propasti, nego jedanostavno to cendranje užasno dugo traje - to nije samo cendranje nego i tuljenje koje zbilja iznervira čovjeka, ne možemo tako živjeti, još je tu i manje dijete koje se očigledno uznemiri. Ja se stalno podsjećam da budem smirena, ali na kraju to sve eskalira, pogotovo kad su prisutni i mm i baka - svi smo sve više na iglama dok čekamo tko će prvi "puknut"
    Moj E. je zbog toga i zbog samoozljeđivanja išao na psihoterapiju u Suvag. SPASILI smo se. Bome, Suvag je za njega bio pravo mjesto jer se otkrilo da je frustriran zbog disleksije, ali svejedno - ako ne možeš izaći s tim na kraj, ne vidim baš nikakvog razloga zašto ne bi potražila pomoć... možda će dostajati i razgovor sa stručnom službom u školi. Djeca su osjetljiva u ovom razdoblju, a navike koje stječu upravo u ovom periodu ostaju i kasnije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, to je predstava, teatar, i jasno je da je takve stvari najbolje ignorirati. (ali neka se javi tko može)
    Tako i ja krenem, ali na kraju, u nekim drugim situacijama, poludim i otjeram je u njenu sobu
    onda se zakačim s mm-om jer je njemu to nehumano :mimozica: i jer je u spavaćim sobama hladnije pa da se ne prehlati itd, ali ja mu dokazujem da se ona tamo, bez publike, smiri u rekordnom roku, nađe si nešto za čitanje i vrati se uskoro potpuno mirna, čak jako dobro raspoložnena
    (ali i mene ponekad muči što je tako otjeram dok ona vrišti i plače)

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj E. je zbog toga i zbog samoozljeđivanja išao na psihoterapiju u Suvag. SPASILI smo se. Bome, Suvag je za njega bio pravo mjesto jer se otkrilo da je frustriran zbog disleksije, ali svejedno - ako ne možeš izaći s tim na kraj, ne vidim baš nikakvog razloga zašto ne bi potražila pomoć... možda će dostajati i razgovor sa stručnom službom u školi. Djeca su osjetljiva u ovom razdoblju, a navike koje stječu upravo u ovom periodu ostaju i kasnije.
    E sad možda nije loše naći nekoga, makar u školi, premda ne znam koliko bi me ozbiljno shvatili, ona je inače savršeno dijete
    http://www.thebookoflife.org/the-dan...he-good-child/
    ne možda ovako drastično ali liči mi na ovo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    E sad možda nije loše naći nekoga, makar u školi, premda ne znam koliko bi me ozbiljno shvatili, ona je inače savršeno dijete
    I savršena djeca imaju svoje žute minute, najčešće doma, gdje ih nije sram i gdje žestoka samokontrola popusti
    Ima ih i moj, rekla sam ti već, znao je imati upravo ovakve napade cendranja zbog neke bezvezarije.
    Ranije sam uskakala, smirivala, naređivala da prestane... sad ga pustim da se skulira sam, i to je najbrži i najefikasniji način. Zna on jako dobro što i kako mora napraviti, i to i bez moje pomoći, samo mu ponekad treba publika.

Što se tiče kasnog učenja i odlazaka na spavanje - neki dan ga je uhvatila šiza, da mora učiti za prekosutrašnji (!) kontrolni. Došli smo doma iz muzičke u 20.30, večerali, i sad će on, kao, još malo učiti prije odlaska na spavanje. Možeš misliti što je učio - za 10 min sam ušla u sobu, a on spava kraj otvorene knjige. Preumoran je bio i prekasno je to za njega (iako nikad ne bi priznao da je umoran). Ja ga moram potjerati na spavanje, jer bi on, da ga pustim, išao spavati u 11 navečer ili kasnije, ustajao u 6, imao podočnjake do brade i vukao se danju kao prebita mačka. Uz svo dužno poštovanje dječjoj kompetenciji, uvjerila sam se više puta da on svoje spavanje još uvijek nije u stanju sam regulirati, jer da može birati, ne bi spavao uopće, a svaki dan ima solidno natrpanu satnicu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin mene zanima na koji način se on samoozljeđivao?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin mene zanima na koji način se on slamoozljeđivao?
    Grizao si je ručne zglobove do krvi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •