Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: psiholog/psihijatar - jer ona je glupa, ružna i mrzi se

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    hvala svima. ja bi rado da ona porazgovara s nekim. možda je do razvoda, mi smo milijun puta pričale o tome. ona se nakn tri godine i dalje nada da ćemo se mi pomiriti iako nitko od nas nikad nije rekao da ta mogućnost postoji. oduvijek je mantra - gotovo je.
    Tata joj ima nekog, al to je od nedavno i nije utjecalo na ovu trenutnu situaciju jer ona postoji od puno prije.
    Da, moguće je da je ona nesvjesno "pokupila" taj osjećaj krivnje. Ponovi joj opet da tvoj bivši i ti niste bili sretni i da je ona najbolje što se rodilo iz vaše veze, kao i da je ona najvažnije što imate u životu.

Najbolja stvar koju možeš učiniti da djetetu digneš samopouzdanje je učiniti SVOJ (a time i vaš zajednički) život ispunjenim i sretnim. Nađi sebi nešto što te veseli, nađi njoj nešto što ju veseli, možda čak i nešto što možete zajedno raditi. Male svakodnevne stvari u kojima možete uživati svaka posebno i zajedno. Ono što treba pružati takvoj djeci je POZITIVAN PRIMJER. Ja sam vjerojatno svojim visokim očekivanjima "zaštihala" svog mlađeg sina dok se borio s disleksijom. Jest on naučio čitati, ali kakvu je pouku mogao izvući iz toga - sva djeca se igraju poslije škole, a on jadan mora pisati zaostatke školskog rada... ufff... S druge strane, treba tu naći mjere. Ne možeš djetetu podići samopouzdanje bez osnova. Kod mog sina to je značilo da mora zaista naučiti čitati, što je i uspio. Njemu je dobro mišljenje o sebi jako popravila glazbena škola, gdje je bez puno muke bio među boljima, išao na natjecanja i uživao u tome. Nije nastavio srednju glazbenu jer to bi bilo preteško, a nije ni želio, ali evo - neki dan je moj muž slučajno svratio doma po nešto usred dopodneva. Naš E. je spremio krevet i stol od doručka, sjeo i svira... čisto za svoj gušt. Iako je kraj škg, nađe on sebi vremena za aktivnosti koje mu "pune baterije".

Tvoje će dijete isto sebi morati naći nešto takvo. Ovo je dob u kojoj većina djece istražuje što im paše i uči kako da sami sebi podignu samopouzdanje. Tvoje dijete to prolazi na malo teži način, ali to nije rijetka situacija. Pogotovo ako se u školi i drugim sredinama još nađe "rušitelja samopouzdanja" (kod djevojčica je to baš često - ispitaj malo svoje dijete kakvo joj je društvo).

Pogledaj što se sve nudi u kvartu i vašoj blizini - knjižnica, sportovi, kreativne radionice - svašta... Poznaješ svoje dijete i probaj naći nešto takvo u čemu će uživati i što će joj dizati samopouzdanje. To je jednako važno za sada kao i za kompletan kasniji život. Dijete si treba naći "radnu točku".

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.05.2017. at 12:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolja stvar koju možeš učiniti da djetetu digneš samopouzdanje je učiniti SVOJ (a time i vaš zajednički) život ispunjenim i sretnim. Nađi sebi nešto što te veseli, nađi njoj nešto što ju veseli, možda čak i nešto što možete zajedno raditi. Male svakodnevne stvari u kojima možete uživati svaka posebno i zajedno. Ono što treba pružati takvoj djeci je POZITIVAN PRIMJER.
    Sretno!
    standardno odlićna Peterlin, sve potpisujem i nastojim upravo ovako živjeti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •