Gle Tanci, bila sam pristojna i stavila upitnik. Radi se o istoj skoli i mi moramo dolaziti ispricati, ne ja zbog svog djeteta nego svi roditelji sve djece u razredu.
Očito to u miocu nije tak rješeno kao kod nas, ja radim kak je rekla raska, tanci kak je reko raski, vjerovati tak hoda.
Ali ja ne želim da radi mojega nečeg dovede rasku u neugodnu situaciju, isto moja je sama rekla da baš nije često na službenom mejlu jer sam joj spomenula da sam joj isti i napisala, pa je rekla kakva je procedura za sve, ali da se može i poslati SMS u hitnom nekom slučaju. Ali opet treba i doći u školu
Gledam.
Što točno gledam?
Kakve veze ima što je ista škola?
Peterlin je napisala da je njen mali dobio zaključno pet iz hrvatskog iako je imao prosjek 4,3.
Moja je iz kemije i matematike imala 4,3 i još neka djeca isto i nisu mogli dobiti ni priliku za odgovaranje za odličan, a kamo li da im je zaključena petica na taj prosjek.
I?
A gle čuda, ista škola!
I, kaj sad?
Je li problem (ako ga uopće i ima) u profesorima i njihovim kriterijima ili u djeci?
Može biti svašta.
Zašto vaš razrednik/ ca traži da dođete u ßkolu, a naš ne, ne znam.
Možda vaš ne vjeruje djeci ili mailu.
Ima puno takvih profesora i to redovito onih koji su se opekli i sad ne žele riskirat.
Naš nije takav.
I, kaj bumo sad?!?
Jesmo li razjasnili?
Eto, i ja sam bila pristojna.
Kao i uvijek jer drugačije ne znam.
u osnovnoj, za m, moram napisati ispričnicu, ili, ako je više od tri dana, donijeti od dr.
u gimnaziji, do 3 dana, sve preko maila. stvarno je bezveze da sa silnim sustavima i e-dnevnicima moraš dolaziti u školu ispričati ili slati papirnate ispričnice. a ako će prevariti, onda će prevariti. bilo roditelj bilo učenik.
inače, za m se koristim njenom šifrom, a za j svojom, preko sustava e-građani. neku mu tih 48 sati :D
Tanči, nije problem u razredniku. napisala si da je problem u djetetu.
I da ne tupim jer već svi na forumu znaju da je tvoje dijete drugačije da ne velim bolje od ostale djece forumašica i rijetkih forumaša . Jednostavno uživaš u tome spomenuti to u svakom mogućem postu. A i ja sam glupa kaj to znam i opet sam se uhvatila za udicu.
nikak ne može biti u djetetu, kakve su to stvari!!!!
može eventualno nešto razrednik reći ali na nivou kak je odlučeno u školi
kod nas mora biti kak je rečeno ali tak je za cijelu školu, a ne samo kod nas, a kamoli samo kod mojega
Ja sam napisala:" MOŽDA"
Dovoljno si odrasla pa VALJDA znaš čitati.
S razumijevanjem.
I prestani se popikivati o mene i moje dijete.
To nemaš pravo raditi.
Ja se u tvoje dijete ne diram.
Post prijavljujem iako znam da neće biti sankcija jer se ovdje može srati po meni i mojem djetetu bez sankcija.
Sram vas bilo.
Ovako je bilo i u našoj osnovnoj školi - nikakva komunikacija e-mailom.
U srednjoj zapravo ne znam, jednom je stariji sin izostao radi liječničkog pregleda i tada sam poslala razrednici e-mailom rezervaciju termina za pregled, a on je poslije odnio ispričnicu od liječnika koju sam ja sa stražnje strane potpisala. Nije imao puno izostanaka, pa ne znam.
Kod mlađega je upalila ista shema u drugoj školi - poslala sam razredniku obavijest bolnice o terminu pregleda, a sin je kasnije odnio ispričnicu koju je napisala obiteljska liječnica na temelju nalaza sa Srebrnjaka. Nisu me zvali ni tražili da dođem u školu.
Kad je stariji išao na Novigradsko proljeće, morala sam pisati zamolbu ravnateljici za izostanak. Odnijela sam original zamolbe u tajništvo škole, poslala kopiju te zamolbe e-mailom, da im rade linkovi. Mailom sam dobila i odgovor, a sin je od razrednice dobio fizički papir s rješenjem da mu se odobrava izostanak.
Sretno svima koji ove godine upisuju srednju!
Još malo pa kreću prijave po redovnom programu![]()
Da, da, sretno!
https://www.upisi.hr/upisi/
da da, nitko se ne javlja da ima "prvašića"
koje škole su u igri? X-ta?
meni je ove godine mir
Ah, što zaključiti, osim da je Peterlinkinom L. dobro pao grah.
U razredu moje m. garnitura profesora je takva da radije zaključuju na niže nego na više.
Iz hrvatskog je imala 4,47 i za 5 je morala odgovarati gradivo cijele godine i dio iz prvog razreda, i to ju je pustila patiti se do zadnjeg dana.
A što sad...
meni nije ja imam prvašića ali u osnovnoj![]()
Upravo poklikali i sad čekamo.... nema nigdje gumba - spremi odabir, zapamti ili sl... ali zato nakon šest odabranih i dalje nudi opciju Dodaj program....
Odabir s prijemnim je spušten na nižu razinu... polako odustaje od te opcije (naravno, ne radi se o MIOC-u, nego o dvojezičnoj nastavi)
Ma ništa.
Jasno je to meni.
Moju je ova iz kemije koji prati glas da je... uf- uf, držala isto u neizvjesnosti do zadnjeg tjedna.
Još je i obećala da će ih pitati ili neki test složiti i na kraju se predomislila.
Iz matiše je bar rekla da nema šanse i bok.
Da se djeca brzveze ne nadaju.
Meni je žao djece kad ih tak muče.
Nego, cure su nam bile predivne na prezentaciji projekta ❤️
Eh, to je bilo lani. Ove godine je dobio 4 sa prosjekom 4.2, a upravo tako je i zaslužio. Nije on za 5 iz hj, jer nije naročito vješt u pisanju (osim ako su upute za korištenje softvera, hehehe) niti dovoljno čita. Ali lani je išao na sve kazališne priredbe, bio u dramskoj i ne znam što još, uglavnom iznenadio se toj petici zajedno sa mnom.
držim fige "prvašićima" i roditeljima istih.
Da li se u 4. za dvojezični program piše prijemni?
čini se da ima:
A činjenica da prijava za prijamni ispit (koji se u pravilu odvija na dan upisa, a čini ga test razumijevanja teksta slušanjem) svake godine ima dvostruko veći broj od broja učenika koji primamo, govori o velikom interesu mladih ljudi za ovaj oblik nastave. Je li to zbog samog izazova i nošenja s drugačijim tipom nastave, zbog želje da se obogati vokabular i usavrši jezična kompetencija ili pak zbog činjenice da se u dvojezičnom razredu učenici besplatno pripremaju za Cambridge First Certificate and Cambridge Advanced English ispite, koje u pravilu polažu s 'flying colours', ne znamo, ali znamo da pozdravljamo svakog učenika koji u zahtjevnoj gimnaziji kao što je naša odabire teži put do uspjeha. Čestitamo!
Izgleda da je drukčije nego u XVI, moja je prije dvije godine pisala u pismenom obliku-gramatika i poznavanje opće (engleske) kulture.
Sretno svima koji se upisuju, mene to čeka iduće godine .
Toplo se nadam da neće u srednju u kojoj ja predajem jer stigma matere profesorice je poprilično teška .
Da nije astmaš , putovao bi Zagreb , Četvrta ili Prva, ovako ......
Ovako je moja sestra kako je napisala Tanci.
Jedna cura iz klincevog razreda putuje svaki dan iz Lasinje, vjerujem da je lakše doći iz karlovca ako se baš mora
U pravu si 100 posto, ali on je hiper osjetljiv na promjene vremena i onda krene hripanje, pa temp, uglavnom sama znaš kako je to . da imamo evropske vlakove ne bih se dvoumila ni sekunde
Posljednje uređivanje od sirius : 26.06.2017. at 22:03
Tocno.
Iako kod mog u razredu 6 djece nije iz Zagreba. Neki putuju, neki su u domu
Nego, upisuje li netko dijete u Prelog ove godine?
Izvrsni rezultati za školu u prvih 6 sati upisa, navala očigledna:
smjer-----------broj prijava------------upisujemo
ekol.tehn............90........................... .......26
geol.tehn.............143......................... .....27
kem.tehn.............145.......................... ...25
kozmeticar............275......................... ...50
prirod.gimn...........434......................... ...78
pri.gim.sport.odjel..128.......................... ..24
pri.gimn..dvojez,pr..91........................... ..26
Gdje vidiš broj prijava? Ima to objavljeno i za ostale škole?