Pa te vjezbe ni ne smiju radito dlanovi vec cijelo tijelo tzv core. Zato i kazem da na to trebas obratiti paznju.
Pa te vjezbe ni ne smiju radito dlanovi vec cijelo tijelo tzv core. Zato i kazem da na to trebas obratiti paznju.
Nekad radim na utezima ali su mi premali za dobar oslonac. Imam namjeru proširiti fond opreme, nabaviti si hvataljke, teže bučice i sl al nikako da ulovim vremena za šoping. I ne pomaže to što se opreme sjetim samo kad krenem vježbati u 5 ujutro kad malo koji dućan radi.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Spajka, pa kak? Ja bas na godisnjem postanem fit. Sto zbog hodanja sto zbog plivanja. I bas sam si sva nekak čvršća. I onda dva tjedna sjedenj u Zagrebu - katastrofa. Sad ću svaki dan čitati temu - možda i potrčim.
Cure, ide koja od vas na kakv grupni sport - tipa kosarka, odojka ili nekaj tak za "vetranke"
Ajd prijavak, nisam dugo:
10 jumping jacks, 5 push-ups, 5 plank jacks, 10 jumping jacks, 5 push-ups, 5 plank jump-ins. Pa tako 7 setova sa 1 min izmedju setova.
S time da sam u svakom setu onih drugih 5 sklekova radila na koljenima.
Inace, opet sam u, za mene debeloj fazi. 66 kg.
NiB, znam da netko negdje igra odbojku. Na ovoj temi. Al se ne mogu sjetiti tko.
Jedna od splicanki je isla na odbojku.
Ne znam da li ide jos.
Nano valjda jer skakucem prije. I tesko mi je. Kao ujutro cu pa.navecer cu.
Kroz tjedan zivim po satnici u kojoj je ukljuceno i skakutanje.
Eryngium imam taj problem zato ti i i pisem. Core ti pri polozaju ne radi dobro. E sad ti uzmi ili ostavi savjet.
ajme, vidim da vas je neki dan i moj mobitel pozdravio! vježbam i dalje redovno, 6-7 dana u tjednu, trčim 2 puta tjedno, sada sam za vikend trčala Istrian Wine Run, nije ga nitko spominjao- to je stvarno fora utrka, super je atmosfera! trčala sam štafetu, prvu dionicu 6800 m 4,40 pace. zadovoljna sam, osvojili smo 5. mjesto, ja i dva postarija muškarca. inače najviše zuzkam, super mi je ona i dalje, sada koristi puno šipke i vidim da napredujem u zgibovima i da baratam većim težinama. bravo za sve ustrajne i svaka čast ovim kilometražama maratonki!
Sasa
Odlican pace, bravo!
Meni zuzka ne pase od kad je pocela komplicirat s wo, previse opreme koju nemam.
Cubana u istoj sam faziisto kila. Malo se pomirim s tim pa mi malo ide na zivce i tako se vrtim ima 2 god :/
Spajka, što ne probaš Bodyshred? Voliš Jill, odradila si već BR, tako da će ti ovo biti taman.
Cubana, nešto sam i ja radila s tog darebe, sjećam se da je bio sklopljen trening po danima, i to za 30 dana. Meni se svidjelo.
MB ne boli me stalno, nisam ga osjetila zadnja dva dana. I danas u toku vježbanja, više sam osjetila nelagodu i pritisak nego klasični bol. Utegla sam ga da pokušam smanjiti te osjećaje.
Eryngium imala sam isti problem, kod sklekova su me ručni zglobovi boljeli i ograničavali pokret. Onda sam ojačala ruke i core, tako da tih problema više nemam. Tako da ovo što Spajka govori potkrepljuje moje iskustvo.
Sad me samo znaju zaboliti ako ih dovedem u neki ružan položaj.
Posljednje uređivanje od j-la : 05.09.2017. at 23:09
o koliko novih i staro novih imena
Slažem se s MB nikad nitko vježbanje uz Tati nije okarakterizirao dosadnim al se taj pridjev tu dosta češće veže uz trčanje i trkačice. Meni je super da treniramo i rekreiramo se, potpuno nebitno kojom vrstom sportake aktivnosti, netko voli badmington, netko plivanje, trčanje, teretanu, odbojku, yogu ...zato cure pišite što više da svatko nađe motivaciju.
Nano i ja se sjećam da je bila jedna forumašica al dugo je tu nema.
Sasa šta da ti kažem kad znaš i sama -izvrstan rezultat na Wine runu, bravoal i za redovitost u treninzima. Mislim da bi ti osvojila zlatni pehar za redovitost na ovom našem forumu!
Cubana naći ćeš se već u nečemu što cure predlože. kad ovako napišeš 66 uvijek se sjetim onih tvojih postova o famoznom prelasku na brojku 5![]()
Eryngium poslušaj ti cure
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.09.2017. at 23:23
kjb kakvi su ti bili intervali?
ja ne znajući kako to uopće izgleda taj pejs na 10 x x 400m prvi interval išla oprezno na 4:36 a onda svaki sljedeći brže tako da sma ih odradila svih 10 na prosjeku 4:11 (pejs 4:30 mi je bio zadan).baš sam happy jer sam nekako mislila da sam izgubila brzinu na ovim pripremama a dobila na izdržljivosti no eto ostalo je ipak nešto, tijelo pamti.
onda doma još koji zgib i to je to.
btw danas sam prije roditeljskog bila na kavi s jednom mamom iz razreda i baš sam se ugodno iznenadila, žena je u Cross Fitu i to u kategoriji Competitor![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.09.2017. at 23:29
Ne kužim. Što da radim s corom da me ne bole zglobovi koje jede artritis i bole inače?
Nemam fleksiju dlana do kraja. Znači ne mogu se osloniti na dlanove bez da savijem laktove. Lijevi ručni mi je operiran i u lošijem stanju, tu ide do nekih 25° na jako dobar dan. Desni se bolje drži. Kad se zagrijem, uspijem ih napeti više ali nikad da imam normalan oslonac na njima.
Na fizikalnoj kad bi se oslanjala na dlanove mi je fizio davao ili one držače ili stavljao ruke na rub stola da mi laktovi budu ravni. Iz toga sam ubrala da je bitno laktove imati ispružene da bi vježba bila pravilno odrađena.
Sasa, svaka čast. I OT - kad jos stignes kuhati one delicije?
Ne kuzim sve vase skracenice - ja bum krenula rolat dok je jos ok vrijeme i popodne dnevno svjetlo
flopica, divim ti se!
Koliko ti je cca vremena trebalo otkad si počela trčati do toga da možeš pretrčati 10 km?
Jaaaako me zanima!
Unaprijed hvala!
sirius, koliko košta sat vježbanja s kondicijskim trenerom?
(Nemam predodžbu uopće...)
Hvala!
Lili odlicna brzina, bravo!!
Eryngium ja nemam savjeta :/
Teice imas na internetu za nac puno programa za trcanje - od kauca od 5 km, 10... (mozda najbolje pocet s 5 ako nisi nikad trcala). Vecina ih se svodi na npr.1 min hodanja pa min trcanja i povecava svaki tjedan trcanje u odnosu na hodanje.
Teice nisam Flopica al evo da ti odgovorim. Postoje razni programi, postupno povecavas km kombiniras na poc.hodanje I trcanje. Naravno puno ovisi u kakvoj formi si bila prije toga. Dakle relativno je, nekome treba mjesec dana nekome tri a nekome pola godine.
Sirius ajde javljaj nam kako ide s kkndicijskim trenerom I pisi vjezbe I tezine koje dizes.
Edit: pisale istodobno slicno MB I ja. Ako trebas pomoc damo ti neki program.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2017. at 08:15
Ako imas problema onda pravilno izvodjenje moras rijesiti s nekim ko zna posao, fizijatar. pitati njega koliko i kako smijes. jer te ruke te trebaju jos dugo dugo sluziti.
sad sam na kompu pa mi je lakse tipkati. ono sto ja kazem je da u planku, mountin climbersima koje izvodis na podu i sl. vjezbama ne smiju puno raditi ruke. ruke su tu, ali cijela tezina tijela ne smije biti na rukama. za pravilno izvodjenje moras upregnuti cijelo tijelo. a da bi ga upregnula moras ga ojacati.
plank nije ni malo lak. to je zbilja jako jako tesko vjezba, mada izgleda nes ti.
ako imas problem s dlanovima onda ga radi na laktovima. ovako http://www.womenshealthmag.com/sites...0906-plank.jpg
pa s vremenom kad ojacas probaj na dlanovima. i s obzirom na dijagnoze opet ponavljam posavjetuj se s fizijatrom oko stvari koje smijes a koje ne.
edit: uletila zhang s utezima. to je OK. ali zahtjeva investiciju.
sasa bravo. ti si tockica koja nestaje u daljini. ovaj opis tebe od jedne forumasice me jos uvijek ludo zabavlja.
Nano i rolanje trazi i volju i snagu, tako da naprijed. meni je izgubilo na atraktivnosti od kad sam na selu. jer je gore dolje. pa imam osjecaj da sam na hoverboardu. a i starije dijete s velikim zadovoljstvom je otkrilo da moze moje role koristiti.
Posljednje uređivanje od spajalica : 06.09.2017. at 09:07
Hvala na savjetima.
Plan mi jeste uzeti veće utege jer su mi ovi što imam od 1kg premali i za opterećenje a i za oslonac.
Sve moje vježbanje unazad 6 godina je bilo uz nadzor. 4 godine sam vježbala samo s fizioterapeutom što individualno, što u grupi od 6 ljudi. Skoro 2 godine pauze su me unazadile pošteno.
Trenutno mi je situacija takva da sam uspjela obaviti samo 10 dana fizikalne i ne mogu opet vježbati kao prije pa se snalazim kako znam i umijem.
Ovi postnaltalni treninzi su dio cardio uz upper/lower, veći dio core i nešto malo istezanja. U pola sata. Uz blagoslov moje fizio.
A što se tiče planka, nikad mi nije ni izgledom bio "neš ti" nego "crkni gade" i oduvijek ga radim na laktovima. Ni kad sam bila u boljem stanju nisam dogurala do dlanova pa ne vjerujem ni da ću sad. I skroz sam ok s tim. Zato i kažem da su meni tati, zuska i sl teški SF.
Lili, ne dizem tezine ( osim vlastite i grilje). U pravilu sam na podlozi nisam na spravama.
Bicikl za zagrijavanje. Jos nije niti za traku za trcanje da ne zeznem zglobove.
Agilnost , ravnoteza i vjezbe tijelom .
Svaki trening drugacije.
Jedino me na svakom natjerava da vjezbam (za) špagu .
prva špaga u 42 godini bi bila odlicna reklama.![]()
Odrađeni intervali u zadanom pace-u 4:50 , nije bilo teško. Smrzla se poslije treninga na bicu.
Pozdrav starim i novim imenima, baš je lijepo čuti da se vrijedno radi, vježba, pliva. Samo naprijed.
J-la, jel bilo vježbanja jučer ?
Cubana i mb, sestre po kilama
j-la sta siris dezinfirmacije?jesi odradila bodyshred do kraja? jer, i Willow i ja smo odustali negdje na pola, lol
ja sinoc planirala poceti vjezbati - i zaspala s bebom u 21![]()
netko me prozvao
ne bodyshredu, ne, ne i ne
(Ginger, bravo za vježbanje s bebicom i ako sam dobro pohvatala - 2 školarke)
ja se pokušavam ponovno vratiti na bar 3-4 vježbanja tjedno, ne trčim (još)
i dalje se zabavljam s workoutima s rutube-a, oni su mi inspiracija
evo sad su stavili novi Power cardio od daily burna i probala jutros ovaj prvi
https://rutube.ru/video/person/968746/
build and burn, nije loše za povratak, nije ubitačan tempo kao kod BF ili Inferna, a to mi baš treba, isto je kombinacija utega i malo skakanja,
izvještavat ću![]()
Evo dokaza da me ne čitate
Jest
Nisam odradila. Ja sam ti pozitiva, uvijek postoje modifikacije
A ne vjerujem da je mnoogoo teži nego BR, ako ništa wo 11 i 12. A Spajka ih je odradila. I ništa zahtjevniji od Focusa kojeg je isto radila. Meni je, recimo focus, užas nad užasima, ali sam ga odradila, uz modifikacije kod punog skleka ili pull up-a.
Ja nemam bebu, pa sam i ja tako u ponedjeljak, 21 h kraj programa!
Mislim da si ga ti radila u nevakat, tek si bila počela s vježbanjem, pa si odustala kad ti je tad bilo neizvedivo. Što ga sad ne bi probala![]()
j-la ja sam ga radila kad sam bila u dobro formi (za mene, ne zhang, lol)
i da, meni je puuuuno tezi od BR-a
i wo 11 mi je jedan od najdrazih
a ovdje sam ipak previse morala modificirati pa sam izgubila volju
Je li vam poslije wo 5 postalo teško?
Čini mi se da ste nešto tako pisale. Je l ima plyometrije ili šta? Ako ima šipke, tu uvijek modificiram jer nemam šipku, logično.
Prva dva wo su mi lakši, ali meni, naravno. Poslije Tatinih wall climbersa, ništa me ne može iznenadit.
Za Spajku bi ovo bila stepenica više, možda, nagađam.
Kod Bodyshreda mi najteže pada dužina treninga. Tony me razmazio s ono 22 minute.
Kad smo kod wall climbersa, nisam vam natipkala anegdotu. Radim ja pomenutu vježbu, i čujem mm kako pita: jesi živa. Kontam mene. Stenjem kroz zube, niisaaamm. Ulazi on u sobu i kaže, nisam tebe ni pitao, tražim malu. Ja se jadna požurila požalit
![]()
Jeste li gledale ovu dvojicu https://www.youtube.com/watch?v=TlQ8txalLYg
Push up challenge od 30 dana.
Pogledajte priču i transformaciju![]()
I na niz:blogerica
:
Prijavljujem Rise (wo2). Meni mnogo draži od jedinice, ima više utega i svega. I lakši cardio![]()
J-la
Meni se nisu zvijezde poklopile pa danas nista. Ajde plivala sam malo
I pegla me ceka![]()
Ma jel moguce da vi jos plivate ? U Zg je nekako u zraku miris jeseni. Blago vam se. Iako ja jako volim ranu jesen I proljece u Zg
Ja sam odradila snagu neki mix cucnjevi s 26kg, girja,pilates lopta, bas fino.
J-la cool su mi ovi likovi s linka. A onda sam svasta nesto pronaslauz taj link o transformacijama tijela a sincic je samo govorio Ajme mama koliki misici! Fakat ima fascinantnih transformacija.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2017. at 22:40
Magriz ajde se bar probaj skulirat i upristojit. Bar probaj.
Molim moderatorice da odreagiraju na konstantno zajedljivo dobacivanje I podbadanje na ovoj temi koje kvari atmosferu. Ne samo meni nego vecem broju forumasica koje su redovite na temi vjezbacica. Hvala.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2017. at 23:00
kažeš šala? A ha, ne znam baš. Zasiti se čovjek tvojih "šala" smiješnih samo tebi.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.09.2017. at 23:24
Magriz je pravi bully, to je ocito odavno, a zasto adminice ne reagiraju, to je dobro pitanje.
malena beba i Lili75, hvala!!!
Vjerojatno niste primijetile da sam prije par tjedana napisala da sam počela ponovno trčati nakon cca 30 godina!
Da vas malo nasmijem, ono gdje Bandić trči nije njegova staza - to je moja staza: ja sam tamo prva došla prije tih 30 i nešto godina
!
(To je igralište moje osnovne škole, samo smo mi trčali po crvenoj zemlji - tartan stazu sam kao dijete prvi put osjetila pod nogama na Poljudu...)
Meni je osim utjecaja na fizičko zdravlje, trčanje i vježbanje općenito jako važno za psihu - više endorfina, dopamina, serotonina - manje lijekova...
Budući da sam nedavno pala na lijevi zglob i otečen je, nisam pametna: trebam li čekati da to prođe ili mogu lagano nastaviti?
Hvala cure, puuuunooo!!!
Posljednje uređivanje od Teica : 07.09.2017. at 02:46
Teice sorry, ko ce pamtit sta je prije nekoliko tjedana bilo, ne znam ni sta je nekidan bilo![]()
Lijevi zglob na nozi te boli ili? Ja nebi trcala dok je oteceno i boli! Jel ti to neki dr pogleda?
Jelena pa ove god je bas naglo zahladilo krajem kolovoza. Zapravo je more dosta hladno za rujan. A u lipnju je bilo toplije nego inace.
Da, ove godine je bas odjednom zahladilo. Mi smo od kupanja svaki dan u dva dana presli na "mozda se jos jednom okupamo, ako bude ekstra topli dan".
Ja nastojim trcat 3 puta tjedno i vjezbat 30ds 2 puta tjedno pa koji put i uspijem sve toal ne stignem prijavljivat. To kroz koji tjedan kad se vratim na posao :D al onda necu stic vjezbat.
Bravo svim vjezbacicama. A poseban pozdrav ovima sto su se iz prikrajka javile.
Lili, meni su tvoji postovi inspiracijalijepo je kad je neko vedar, pozitovan i strastven u vezi necega. Ne daj se smest!
Posljednje uređivanje od Jadranka : 07.09.2017. at 08:17
magriz zakoci.
Brisem postove koji nemaju veze s vjezbanjem.
Dijana lijepo sto si se javila i rekla svoje misljenje, ali ni ono nema veze s temom pa i njega brisem.