Sjeti se samo ovoga: KEEP IT SIMPLE, jer štedi vrijeme i živce.
Kad su u pitanju kombinacije tipa sir+proja, serviraj odvojeno.
Klementina je puna vode, a u prhko tijesto voda NE SMIJE ići. Takvo tijesto se lakše valja, ali poslije bude fakat okamina. Zato se u prhko tijesto smije dodavati samo vrhnje. Ja ni s tim ne riskiram, dodajem samo vrhnje sa 20% mliječne masti ili više. Tijesto je prhko zato jer je masno, a nije mokro. Vlaga ispari za vrijeme pečenja i ostane okamina. Da bude prhkije dodaj malo praška za pecivo. Uostalom, kod kolača je najbolje držati se provjerenih recepata i nikad ne mijenjati više od jednog parametra, jer inače ne možeš pratiti utjecaj. Isto kao kod dohrane.
Sa hummusom je postupak takav da se limun dodaje postepeno i probava. Isto kao i štajaznam zaljev za zimnicu ili količina octa za zelenu salatu. Lako je dodati, a oduzeti nema šanse.
A ako djeca neće jesti, pa pusti ih do idućeg obroka. Ništ se ne bu dogodilo. I nemoj si sad pred BOžić iskomplicirati život s hrpetinom kolača + sezonskim čišćenjem, jer ćeš prolupati i umjesto blagdanskog užitka imat ćeš blagdanske frustracije.