Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Pročitala i ja "Pitanje anatomije" Marine Vujčić. Ne znam što reći, zapravo sam tako nešto od nje i očekivala, ali ne mogu reći da me knjiga oduševila. Ideja je odlična, zaplet je intrigantan, ali likovi su mi grozno neuvjerljivi, naročito muški. Osim toga, u takvom romanu (s obzirom na bizarnost zapleta), autoričin manjak smisla za humor dolazi do izražaja više nego u ranijim knjigama

Druga knjiga koju sam dovršila ovog vikenda je roman Magde Szabo (pisali smo ovdje o njezinim "Vratima"), "Ulica Katalin". E, u tome sam zbilja uživala, izvrsno napisano, i, što mi se posebno svidjelo, svaki detalj ima svoju funkciju, nema nijedne suvišne rečenice ili momenta. Kratak i jezgrovit roman o nostalgiji za prošlošću koja je toliko jaka da određuje postupke likova u sadašnjosti, a na kraju nitko od njih nije sretan. Svakako preporučujem!
za Anatomiju meni isto tako, na početku mi je bilo baš super, sama ta uvrnuta ideja, ali onda recimo zadnja trećina, pogotovo kraj...
zašto pisci tako teško naprave dobar kraj?

vratila sam se iz knjižnice sa Magdom Szabo
nakon njenih Vrata jednostavno se nisam mogla odlučiti pročitati neku njenu drugu knjigu, jer me bilo strah da ću se razočarati
ali dala si mi poticaj

ja sam zadnje pročitala
Pavličić, Hladna fronta
dobra ideja iz koje se moglo puno više napraviti
likovi su toliko inertni, pasivni da mi je došlo da ih zveknem u donji dio leđa
čitljivo, niš posebno

Drakulić, Optužena
meni vrlo dobro (nisam još završila)
kako roditelj uništi dijete, za ne povjerovati
ma koliko to željela, bojim se da to nije samo fikcija,
i koliko god bilo nevjerojatno, postoje roditelji koji se tako odnose prema djeci