Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
Ima - Corpus delicti Proces, izdala Fraktura 2011.

citat: Distopijski roman Corpus delicti jedne od najboljih i najprevođenijih suvremenih njemačkih spisateljica Juli Zeh bavi se nama danas te postavlja pitanja o pravima na privatnost, slobodu izbora, o otporu i pobuni protiv sistema. Corpus delicti istodobno je i znanstvena fantastika i sudska drama i vrstan triler, ali iznad svega moćna proza koja govori o čežnji za slobodom.

Juli Zeh postala je romanom Corpus delicti suvremeni ženski George Orwell. (Deutscheradio).
Upravo sam je pročitala i, iako volim ove knjige koje govoreći o budućnosti, govore o nama sada, nikako nisam mogla uživati u načinu na koji je napisana. Cijelo vrijeme sam imala osjećaj da čitam dramu - u svakom prizoru svi stoje i govore, a ono što od napisanog ne izgovaraju izgleda kao didaskalije. I onda svakih nekoliko stranica priklama filozofski esej. Kasnije sam pročitala da roman zaista jest prilagodba njezine drame koju je napisala dvije godine ranije.
(Još manje mogu zamisliti da bih uživala gledajući tu dramu :/)

Ipak ću dati priliku i drugoj njenoj knjizi - Dekompresiji - jer sam je već digla iz knjižnice.