Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
zbilja?
a jesi li ti pošteno pročitala kako je uopće došlo do podjele na dobre i loše?

znači sad ćemo secirati da li je netko doista loša osoba ako mu je jedina interakcija s okolinom u obliku nasilja za koje možda nije sam kriv?

a ako zbog svojih predrasuda na nekog tko vozi bemburu ili sluša cajke gledamo s visoka i ne želimo s njim popiti kavu to je opravdano?

onak, daj me naj me

iz cijele te priče o predrasudama je izašlo to da sam ja rekla da mi je to nezamslivo jer predrasuda nemam i mogu ljude jedino na dobre i loše podijeliti.
a to je potvrdilo i nekoliko istomišljenica.
i shvaćaš li da je to ustvari generaliziranje?

i da, ako netko sustavno tuče ženu taj je za mene loš čovjek i sigurno neću s njim popiti kavu.
ako vozi belu lađu ili sluša thompsona ili karleušu, kod mene mu to kao čovjeku sigurno neće donijeti manje bodova i frktanje nosom
ne razumijem, što je generaliziranje?

iskreno, ne vjerujem da postoji osoba koja je slobodna od predrasuda
pa predrasude su zapravo naša očekivanja. Nekada su utemeljena, nekada nisu utemeljena. Predrasuda je npr. misliti da zaposlenici javnih službi ništa ne rade i da su uhljebi. To da ne rade je za neke točno a za većinu vjerojatno nije. Ne moraju se predrasude uvijek odnositi na rasizam, fašizam ili šovinizam, neke predrasude su općeprihvaćene i čak i većini ljudi simpatične.