I meni se svidjela Zulejha. Na trenutke mi je bila divna knjiga, imala je ono nešto više od života, ali na trenutke je bilo malih nespretnosti i nezgrapnosti u priči, tako da se ne bih složila da se ni po čemu ne vidi da je ovo autoričin prvi roman, kako piše u nekim prikazima u medijima. Naprotiv, vjerujem da će prevladati ovaj danak neiskustvu i da će dalje još i bolje pisati.
Čini mi se kao da u autorici optimizam ne da da vidi ružne strane i u opisivanju teških momenata je slabija, nego li u prenošenju ljepote. Ja sam dio njihovog života u Sibiru doživjela dosta romantično - netaknuta priroda i stvaranje naselja ni iz čega (skoro pa podsjeća na Verneov Tajanstveni otok). I Zulejhin život je bolji nego prije dok je bila slobodna. Više je se cijeni i više upravlja sama svojom sudbinom. Čak je i grozni staljinizam bolji od patrijarhata, stječe se dojam.
Dalje sam logično nastavila s Inženjerima duše, koje mi je Peterlin preporučila još vezano uz temu Aralskog jezera. Ovo je publicistička knjiga i ugodno me iznenadila lakoća s kojom se čita. Zanimljivo i poučno.
Ubacila sam još 2 trilera po anamarinoj preporuci: Paket i Ženu na prozora, a sad je - ta-da! - naša knjižnica nabavila 6. dio Moje borbe pa se nadam tom ulovu i čitanju.

). I Zulejhin život je bolji nego prije dok je bila slobodna. Više je se cijeni i više upravlja sama svojom sudbinom. Čak je i grozni staljinizam bolji od patrijarhata, stječe se dojam.