Pokazuje rezultate 1 do 50 od 278

Tema: Škola za život

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja, škole su, ako se ne varam, dobile vrlo ograničen budžet za biranje dodatnih materijala (npr. RB), tako da je svaka mogla izabrati, lupam, 3-4 komada nečega, a ostalo će kao biti digitalni sadržaj.
    Kako to misliš?
    Pa ne plaćaju škole radne bilježnice nego roditelji ili lokalna zajednica.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš?
    Pa ne plaćaju škole radne bilježnice nego roditelji ili lokalna zajednica.
    Jasno, ali škole su mogle odabrati što će ući u taj javnofinancirani "paket".

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa skenira se qr kod za link na udžbenik. Link naravno možeš otvoriti na bilo kojem uredjaju na koji si znaš poslati taj link. Koliko je učenika naših ss tokom dosadašnjeg školovanja naučilo kako se link šalje na laptop ne bih nagadjala, da ne ispadnem previše negativna.

U članku najviše upada u oči "horror technology" koji vlada umovina nase prosvjete, a onda odjednom kad ekipa napuni 21g krene kukanje kako nemamo dovoljno obrazovanih mladih za poslove i poslovno okruženje 21. stoljeća. S obzirom da su kolicina i način korištenja digitalnih sadržaja prepušteni učiteljima na volju očito će se sadašnja situacija nastaviti i idućih godina (desetljeća?)

Inače poznanik je odselio saa zenom i sinom prvasicem u Kanadu, dop***lo im u HR. Prvi tjedan škole je dobio skolski tablet i laptop na koristenje. No što znaju Kanađani...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa skenira se qr kod za link na udžbenik. Link naravno možeš otvoriti na bilo kojem uredjaju na koji si znaš poslati taj link. Koliko je učenika naših ss tokom dosadašnjeg školovanja naučilo kako se link šalje na laptop ne bih nagadjala, da ne ispadnem previše negativna.
    ..
    dobro, de, samo pitam. nisam negativna, ali nemam veze s običnim školama, niti sam takav fan tehnologije, iako imam instaliran čitač qr koda .

pokušavam samo zamisliti kako će to učenje s moba izgledati jer i sama vidim kako mi djeca rijetko što "obavljaju" na laptopu, uglavnom je sve s moba.
    Ajde, velika još uvijek posudi papirnatu lektiru, ali na mobu čita svoje engleske distopije. Pa dok se nešto tako ležerno radi, nije problem što na vrhu ekrana stalno iskakuju (makar i bešumno) ikonice novih poruka...međutim, dok ozbiljno uči itekako makne mob daleko od sebe jer zna da mu neće odoljeti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pokušavam samo zamisliti kako će to učenje s moba izgledati jer i sama vidim kako mi djeca rijetko što "obavljaju" na laptopu, uglavnom je sve s moba.
    Ajde, velika još uvijek posudi papirnatu lektiru, ali na mobu čita svoje engleske distopije. Pa dok se nešto tako ležerno radi, nije problem što na vrhu ekrana stalno iskakuju (makar i bešumno) ikonice novih poruka...međutim, dok ozbiljno uči itekako makne mob daleko od sebe jer zna da mu neće odoljeti.
    I ja sam vrlo skeptična prema tom "učenju" s ekrana (bio to laptop, tablet ili mobitel) i to nema veze s digitalnim kompetencijama za 21. stoljeće. Tehnologiju treba koristiti tamo gdje ona ima prednost pred klasičnim načinom usvajanja gradiva - za interaktivne ili neke kreativne zadatke, rješavanje problema i sl., ali ako će se tekstualni udžbenik jednostavno pretočiti iz papirnate u digitalnu verziju, od toga ne vidim nikakve koristi, samo potencijalnu štetu, prije svega za koncentraciju.
    Inače, moj 15-godišnji sin koji je gotovo srastao s mobitelom i kompjutorom i dalje preferira čitanje papirnate knjige. Neke lektire je čitao u e-verziji (jer nije mogao nabaviti drukčiju) i nije mu to baš dobro sjelo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod njih nitko ne čita knjige, osim ako ih nema on-line.
    šta stvarno

dobro, de, samo pitam. nisam negativna, ali nemam veze s običnim školama, niti sam takav fan tehnologije, iako imam instaliran čitač qr koda .

i sama moram na poslu udaljit mob i izgasit internet ako radim nešto ozbiljno ida bi se koncentrirala. a kamoli da to nešto radim na mobitelu. Sačuvaj me Bože...

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam vrlo skeptična prema tom "učenju" s ekrana (bio to laptop, tablet ili mobitel) i to nema veze s digitalnim kompetencijama za 21. stoljeće. Tehnologiju treba koristiti tamo gdje ona ima prednost pred klasičnim načinom usvajanja gradiva - za interaktivne ili neke kreativne zadatke, rješavanje problema i sl., ali ako će se tekstualni udžbenik jednostavno pretočiti iz papirnate u digitalnu verziju, od toga ne vidim nikakve koristi, samo potencijalnu štetu, prije svega za koncentraciju.
    Inače, moj 15-godišnji sin koji je gotovo srastao s mobitelom i kompjutorom i dalje preferira čitanje papirnate knjige. Neke lektire je čitao u e-verziji (jer nije mogao nabaviti drukčiju) i nije mu to baš dobro sjelo.
    X.

uz sve to da ne spominjem koliko se vid pogoršava stalnim gledanjem u ekrane. Nosim naočale za čitanje i daleko mi je lakše čitat bez naočala s papira nego s ekrana. Oči se brže umaraju mah..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •