Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
Na velika vrata najavljuju dolazak nove krize jos gori nego zadnji put i tezi oporavak...

Vec duze vrijeme u fazi sam razmisljanja o promjeni posla...da li je to uopce sada pametno s obzirom da imam sigurno radno mjesto, (donekle) ok placu ali nezadovoljstvo zbog nekih drugih stvari je preveliko?

Mijenjati sada posao pa se kasnije kucati po glavi uh...ili pregristi, napraviti taj veliki korak i reci dosta mi je dajem otkaz? znam da ovisi o puno faktora ali trenutno mi je ova tema aktualna i sve vise razmisljam o promjeni.
Vrijeska je lijepo rekla - drži uši podignute i traži nešto drugo, a dok ne nađeš - imaš dvije opcije: šutjeti i spremati se na odlazak ili pokušati nešto promijeniti u sadašnjem okruženju. Ne kanim nikome soliti pamet, jer svatko od nas najbolje zna koliko su stvari promjenjive u mikrosredini u kojoj radimo... Teško je tu dati neki savjet.

Isto - nema nikakvih garancija da će drugdje biti bolje, ali ni da će ovdje stvari ostati kakve jesu. Mogu se promijeniti na bolje (pogotovo ako ih možeš malo "pogurati" u željenom smjeru - nije uvijek tako, nekad se to ne može), ali mogu se i pogoršati, a onda ćeš se lupati po glavi što nisi ništa poduzela.

Takva su vremena - sigurnosti nema, kao ni garancija da će sve ostati kako je sad. Ako imaš s kim porazgovarati o stvarima koje te smetaju, to je možda prvi korak... Ako ti je fakat dosta tog posla, iz pozicije zaposlenika traži drugi posao. Nemoj davati otkaz, jer to ružno izgleda u cv-u. Bolje izgleda ako daš otkaz zbog pronađenog drugog posla nego zbog nezadovoljstva sadašnjim.