Pokazuje rezultate 1 do 50 od 977

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 5. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Beti, neću sad cijepat što si htjela s rasistički, ali bilo je i boljih izbora.
    U svakom slučaju, ja ne znam što ti vidiš kao podcjenjivanje, činjenicu da debela većina katolika ne poznaje Sveto pismo? Što sam ja nazvala plitkim poimanjem, a mogla sam napisati i finije "malo slabije upućeni katolik" ili "katolik slobodnog tumačenja katoličanstva" ili ne znam što bi bilo pristojno?

Mislim da se kroz ovu temu i još neke, jasno vidi moj stav prema katoličanstvu, a to je stav zlostavljane osobe prema zlostavljaču. I premda stvarno nisam imala namjeru nekog podcjenjivati (naprotiv - kad bismo išli odmjeravat snage, imala bih kao manjinac male šanse - zvučim si kao Labrović), nego naglasiti da većina vjernika ima neku svoju lako razumljivu i srcu prihvatljivu vjeru, a ne drže se katoličkog nauka. Pa se u tom kontekstu stalno naglašava razlika između vjere i religije, jer eto ne slažemo se mi s onim lošim, ali volimo skupa pjevati Rajska djevo.

Da se razumijemo, ni ja ne vidim katoličanstvo kao nešto 100 % negativno, premda su mene osobno jako povrijedili. Eto kao neki donator dobivam uredno Caritasove novine (MM krepava svaki put kad nađe u sandučiću s mojim imenom) i lijepo pročitam od korica do korica i jako mi se sviđa njihov rad s beskućnicima npr. Odoh ja na drugu temu, al nije da vidim crno-bijelo, niti mi pada na pamet djetetu ciljano govoriti išta kontra. Ali mi ne pada na pamet davati prednost katoličkom Bogu od bilo kojeg grčkog boga. Baš smo danas nešto o Heliosu naletjeli - neki ljudi su nekad vjerovali u druge bogove. I moje dijete je puno lakše shvatilo tko je bio Helios, nego tko su bili stari Grci. Šalim se, naravno, nije ni jedno shvatio, ali mu je priča s Heliosom lako sjela, a stari Grci su ostavili upitnike iznad glave.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 19.02.2020. at 23:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •