Ajme alkohol, znala sam da sam nesto vazno zaboravila!
Kruh ne jedem al djeca da, ako bude tribalo da mogu ispec kruha. Ili napravit palacinke![]()
Ajme alkohol, znala sam da sam nesto vazno zaboravila!
Kruh ne jedem al djeca da, ako bude tribalo da mogu ispec kruha. Ili napravit palacinke![]()
Hehehe, mm kaže da bi mi mogli otvoriti birtiju koliko alkohola ima u špajzi, a ne pijemo ga baš...
Glede u svezi zaliha - baš sam jučer s kolegicom (isto generacija iz šezdesetih, kao i ja) komentirala kako se mi ne trebamo ništa posebno opskrbljivati, jer zalihe imamo doma u svako doba godine. Zalihe treba napraviti naš kolega koji se uglavnom hrani izvan kuće, a doma ima tost i nutellu i eventualno čips. Mi, babe, koje kuhamo svoju zimnicu i imamo pune škrinje i špajze - možemo preživjeti nekoliko tjedana. Imam i brašno i suhi kvasac, nemam puno šećera (osim u sezoni zimnice), imam konzerve ribica, tunjevine, čak i jedne špek fileke... Imamo raznih škrobnih stvari (griz, kuskus, zobene i ječmene pahuljice, ječmena kaša, heljda, proso...) i suhih mahunarki (grah, slanutak, leća)... Imam malo svinjske masti, kilu kokosovog ulja bez mirisa, obično ulje, maslinovo i bučino... Imam i mlijeko u prahu (malu količinu, za kavu - 250 g) ali to bi uredno poslužilo.
Ne znam što bi bilo kritično - možda wc papir (iako imam jedan paket od 20 rola nenačet), deterdžent za ručno pranje suđa jer to rijetko koristimi i slično.
Stvarna frka bila bi da ostanemo bez struje, vode i energenata. Ovo nije ništa ozbiljno.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.03.2020. at 08:24