Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2947

Tema: Online nastava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ministarstvo je svakako napravilo propust dopustivsi svakoj skoli svoje uvjete. Ali je li itko donio tu odredbu o oba zaposlena roditelja? Ili o roditeljima koji ne rade od kuce? (Koliko kuzim i potonje je na nekim izjavama). HZJZ nije. Je li Ministarstvo?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 23:19

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ministarstvo je svakako napravilo propust dopustivsi svakoj skoli svoje uvjete. Ali je li itko donio tu odredbu o oba zaposlena roditelja? Ili o roditeljima koji ne rade od kuce? (Koliko kuzim i potonje je na nekim izjavama). HZJZ nije. Je li Ministarstvo?
    Da, Ministarstvo.

Prema uputama HZJZ-a, u učionicama u pravilu ne može biti više od devet učenika u prvom razdoblju od dva tjedna. U preporukama Ministarstva navodi se pak da, ako je broj učenika koji su prijavljeni za dolazak u pojedini razredni odjel prekobrojan i ne postoji mogućnost da se osposobi novi razredni odjel, ravnatelj škole treba postaviti prioritete prema kojima će učenici biti na nastavi u školama od 11. svibnja. Prioritet su djeca čija oba roditelja/staratelja rade izvan kuće i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Taman citam. Da su prioritet to mi je jasno. Al prioritet nije uvjet.

Doduse na kraju dokumenta pise da pisanom izjavom potvrdjuju da su zaposleni. Ali to onda moze sluziti samo za utvrdjivanje prioriteta nikako za zabranu dovodjenja u skolu (ako je grupa mala).
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.05.2020. at 23:27

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Taman citam. Da su prioritet to mi je jasno. Al prioritet nije uvjet.
    Nije nitko decidirano napisao.
    Ali dovoljno je da vidim da ne žele djecu u školi, plus što sumnjam da će držati nastavu za nekoliko djece, svest će se na čuvanje - dovoljno da je ne pošaljem. A tako i vjerojatno i drugi roditelji koji su prvobitno mislili poslati dijete.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da su se prvo ministarstva izjašnjavala o tome što bi se prvo trebalo pokrenuti kad kriza jenja. Epidemiolozi samo 'daju epidemiološki okvir'. Tako barem čujemo svaki dan na presicama.

Prema tome ministarstvo je odredilo - ne znam na temelju čega - hoće li se i tko točno vratiti u škole.

Oni su, valjda, autori ove smijurije.

Ako itko od odgovornih čita - počnite bar poštene pripreme za jesen, kad je već ova školska godina totalno upropaštena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •