Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pozdrav,
    vec jako dugo pratim ovaj forum i citam knjige koje preporucujete. Buduci da mi se u zadnje vrijeme zaredalo dosta teskih knjiga, trebala bih preporuku za nesto lagano i zabavno. Imate li prijedloge?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    vec jako dugo pratim ovaj forum i citam knjige koje preporucujete. Buduci da mi se u zadnje vrijeme zaredalo dosta teskih knjiga, trebala bih preporuku za nesto lagano i zabavno. Imate li prijedloge?
    Eh, na ovom forumu nisu u trendu "blesave" i zabavne knjige, ali ja ću ipak poneku spomenuti. U ovo vrijeme baš nam treba malo luckastog humora. Evo:

Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao - ovo: https://citajknjigu.com/stogodisnjak...onas-jonasson/
    Od istog autora još jedna knjiga: Djevojka koja je spasila švedskog kralja - ovo: https://www.superknjizara.hr/?page=k..._knjiga=130297

Napomena: ove dvije knjige nisu naišle baš na dobre kritike na ovom forumu, ali meni su ipak bile zabavne.

Evo još jedne lagane: Sutra prestajem! Ovo: https://znanje.hr/product/sutra-prestajem/203189 - kad se oguli sloj zabavnog stila, knjiga te zapravo potakne na razmišljanje što je u životu bitno.
    Ima još jedna od istog autora, zove se Potpuno spaljen, ali to tek kanim pročitati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.05.2020. at 08:39

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Buduci da mi se u zadnje vrijeme zaredalo dosta teskih knjiga, trebala bih preporuku za nesto lagano i zabavno. Imate li prijedloge?
    Ako se hoće nešto lagano i zabavno, predlažem knjigu koju upravo čitam: Ljiljana Đorđević i Edo Popović: Zapisi iz Stranice Gornje. Napustivši grad i godine rada za novac, preselili su se na seosko imanje kako bi živjeli u skladu s onim za što duboko osjećaju da je ispravan ljudski put. Predivna, umirujuća, optimistična knjiga, kombinacija dnevnika i eseja o iskustvima u suživotu s prirodom i životinjama. Istovremeno lagana i duboka.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav,
    Nick Hornby, ako ga do sada nisi čitala
    nije teško, inteligentno je i duhovito

Sve zbog jednog dječaka
    Hi-Fi
    Julia, gola

to su moje tri omiljene Hornbyjeve
    Posljednje uređivanje od emily : 19.05.2020. at 11:43

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Nick Hornby, ako ga do sada nisi čitala
    nije teško, inteligentno je i duhovito

Sve zbog jednog dječaka
    Hi-Fi
    Julia, gola

to su moje tri omiljene Hornbyjeve
    I meni su te najdraže, i Kako biti dobar
    čitala sam nedavno jednu novu njegovu, State of the union, kratki roman o jednom paru koji odlazi na bračno savjetovanje kad dođu do kritične točke u braku. Brzo se čita, duhovito, zabavno, a opet nije banalno

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U čekanju da otvori moja knjižnica, uzela s vlastite police, pročitala i uživala:
    Anđelo Jurkas: Bez rocka trajanja, Glazbeno dešifriranje Balkana

Kroz posve nekonvencionalni prikaz stotinu glazbenih albuma s prostora bivše Juge (po izboru autora, naravno) vratila sam se u vremena kada je glazba na ovim prostorima uistinu bila ne samo kvalitetna, nego i odraz vremena u kojemu je nastala. Uz zanimljive tekstove autora knjige, za svaki su album pridodani i komentari samih autora, ukoliko ih je bilo, a i tzv. "arbitraža", odnosno mišljenja nekih poznatih javnih osoba, izdavača ili glazbenih kritičara.
    Odlično!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pozdrav,
    Uzmi Tomićevu: Čudo u poskokovoj dragi, ja sam se smijala u tramvaju dok sam je čitala

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Uzmi Tomićevu: Čudo u poskokovoj dragi, ja sam se smijala u tramvaju dok sam je čitala
    sa smijat se u tramvaju je i Boba Đuderija

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sa smijat se u tramvaju je i Boba Đuderija
    Joj, da, "Zovem u vezi posla", imaš pravo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke