Seni, ja sam primjetila da ljudi cesto brkaju pojmove liberal i libertarijanac. Jedno se odnosi na politicke slobode a drugo na ekonomske.
Meni se program Mozemo ne cini pretjerano lijevim, a ako cemo se fokusirati na ekonomske politike, u programu navode progresivnije stope poreza uz određene porezne olaksice. (Skandinavski ekonomski modeli su puno puno lijevije od ijednog kojeg hrvatska politicka scena nudi. Oni primjerice potpuno iskljucuju privatni sektor u određenim servisima (npr zdravstvo) i ukljucuju visok postotak zaposlenih u javnom sektoru, puno visi nego nas. Ne znam kako bi Indeks to podnio. Vaucerizacija skolstva je postoji samo u Svedskoj koliko je meni poznato.) Mostova porezna politika se svodi iskljucivo na ukidanje parafiskalnih nameta.
Kad je rijec o politickim slobodama (koje ukljucuju i ljudska prava), mislim da je Raspudic bio posve jasan u kojem smjeru njegova politika ide. Cak i ako "nije rekao". Njegov brat Petrov također.

Inace, meni je uzasno zanimljivo komentiranje ekonomskih porograma na pausalan nacin, lije je lose, desno je dobro. Jer je lijevi povezuju sa socijalistickim rezimima. A pri tome, ti vrsni poznavatelji ekonomske misli (ili cak poznavatelji "dobrih ekonomista", sto god to znacilo, buduci da vidim je i to kriterij za dobar ekonomski program) ne uzimaju u obzir sve rezime koji su bili desno orjenitrani, primjerice Čile ili Argentina ili u konacnici USA, koji su jasno pokazali da u srazu ekonomske i politicke slobode, prevlada ekonomska.

Meni osobno, upravo iz razloga da ekonomski program Mozemo nije ekstreman (radi se o umjereno lijevom programu, sto znaci da je usmjeren da kvalitetna radnicka prava i kvalitetne javne servise, a ne na bogaćenje pojedinaca (taj film smo gledalai 90ih)), te da se radi o stranci ciji clanovi nisu kompromitirani zetoncici, a koji su postigli znacajne rezultate na lokalnoj razini, jedni su od rijetkih koji su dali nedvosmislen odgovor o pravu zene na pobacaj (da ga ne namjeravaju ukinuti); meni je to sve dovoljno za odluku koju donosim mirne savjesti.