Rehab, ja sam ponovno procitala tvoj post o Uljaniku i uopce ne razumijem sto zelis reci. Je l to neka ironija ili mislis zbilja da su radnici bili lijeni. Zaista ne razumijem.
Rehab, ja sam ponovno procitala tvoj post o Uljaniku i uopce ne razumijem sto zelis reci. Je l to neka ironija ili mislis zbilja da su radnici bili lijeni. Zaista ne razumijem.
To zaista JEST bio jedan od problema Uljanika, postojao je dio radnika koji tu po svojim kompetencijama nije trebao raditi.
Ali, smisao mog spominjanja Uljanika je bio odgovor na Bettynu generalizaciju gdje su opet (kao i kod KP) poduzetnici prikazani kao izrabljivaci koji tlace radnike. Navela sam joj primjer da nije uvijek gazda babaroga a radnik vrijedni, potlaceni mrav. Samo sto si privatni poduzetnik ne moze dozvoliti da si drzi takvog radnika a drzavna firma moze, jer ne upravlja svojim novcem nego novcem gradjana.
Ali ako je ukupno bilo prikupljeno vise poreza kad je stopa poreza bila niza nego visa - koji je smisao povecanja stope poreza osim da na kraju drzava dobije manje poreza?
Porezni larpurlartizam? Jer ekonomskog smisla nema...