Stranica 33 od 123 PrviPrvi ... 2331323334354383 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Otići ću u pon. Ako odem sutra i bude beta tipa 15, 20 onda ću se opet živcirati. Ovako ću u pon pa što bude. A i idem je vaditi privatno pa mi se ne da dati 2x po 150 kn plus put do laba. Nisam ni išla svom ginek kako sam si tamo uzela lijekove za 2 tj.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

To je zapravo najsigurnije. Do tad, glavu gore i izdrži

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Leptirice, držim fige. Ja mislim da neću uopće raditi test, nego čekati ili mengu ili betu, što prije dođe na red

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Citiraj Rikku prvotno napisa Vidi poruku
    Leptirice, držim fige. Ja mislim da neću uopće raditi test, nego čekati ili mengu ili betu, što prije dođe na red
    Ja uvek napravim istu gresku i uradim test pre vremena jer sam nestrpljiva

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Ali cu ovog puta sacekati 15 dana pa sta da BOG.Pozdrav i podrska svim curama

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja sam isto od onih koje su jako rano pocele s testovima. Al meni je to bilo zadovoljastvo i nikada me nisu iznevjerili.
    Testovi su danas jako pouzdani i precizni. Ako je bilo negativno bilo je, sto se prije skuliram s tim bilo mi je lakse. Nikada mi menga nije dosla pod terapijom vec tek kad prestanem pa treci ili cetvrti dan.
    I samo jedan jedini put je bio pozitivan i mislim da sam ga zasluzila nakon 7 ivf postupaka.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Cure koje ste bile u Skopju, kakva je situacija s bankomatima i karticama? To sve normalno funkcionira ili baš moramo nositi gotovinu iz HR?

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj domaćica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste bile u Skopju, kakva je situacija s bankomatima i karticama? To sve normalno funkcionira ili baš moramo nositi gotovinu iz HR?
    Ja sam nosila eure i mijenjala. Bankomata ima, ali nisam naišla npr. na onaj u kojem ne plaćaš proviziju pa se nisam njima ni služila. U restoranima možeš plaćati karticama, kao i u većini trgovina, taksi mislim da ne. Smještaj sam također morala na gotovinu. Ono, uzmi si nešto gotovine svakako, ovisi koliko ćeš biti u Skoplju.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Poneseš eure pa ih možeš zamijeniti. U bolnici ima banka. Kune ne mijenjaju i teško ćeš naći takvu mjenjačnica. Ako i nađeš, jako je loš tečaj. Trgovine, restorani prihvaćaju kartice. Smještaj isto gotovina.
    Koliko dugo ćete ostati?

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Ja u Sistini i u apoteci uvek placam karticom kao i u restoranima i u prodavnicama.Smestaj u Portalu i taxi uvek gotovinom

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto od onih koje su jako rano pocele s testovima. Al meni je to bilo zadovoljastvo i nikada me nisu iznevjerili.
    Testovi su danas jako pouzdani i precizni. Ako je bilo negativno bilo je, sto se prije skuliram s tim bilo mi je lakse. Nikada mi menga nije dosla pod terapijom vec tek kad prestanem pa treci ili cetvrti dan.
    I samo jedan jedini put je bio pozitivan i mislim da sam ga zasluzila nakon 7 ivf postupaka.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Sutra idemo i vjerojatno se u ponedjeljak odmah vraćamo, osim ako kasno popodne završimo pa ćemo ostati još jednu noć. U Portalu su rekli da se może karticom platiti a Boban napomenuo da uzmemo 100€ za troškove.. Ja sam malo strašljiva pa ne volim puno gotovine imati uz sebe..

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Domaćice, sretan put sutra i nek sve prođe po planu. Kod njih u klinici ide sve kao na traci, uigrani su skroz, pa nemaš brige. Ja nisam znala da mogu s karticom plaćati svugdi pa smo nosili gotovinu, i to eure. I mene je bila frka malo hodati okolo s tim, ali je mm bio uz mene pa sam na kraju bila opuštena. Malo smo u početku imali problem s mijenjanjem eura jer je bio vikend, a mjenjačnice u centru nisu radile. Ali smo uspili promijeniti na kraju u trafici. Makedonci su ful uslužni i spremni pomoći kao da se o njima radi.

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Hvala Branca_i, i mi se nadamo da će sve proći ok a s obzirom da idemo prvi put svaka info je dobrodošla.

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Hvala Branca_i, i mi se nadamo da će sve proći ok a s obzirom da idemo prvi put svaka info je dobrodošla. ������
    Od Portala do trznog centra City Mall taxi 120 denara.Radi svih 7 dana u nedelji.Ima i menjacnica na prvom spratu.Srecan put i srecno s postupkom❤

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Meni su eure mjenjali na benziskoj kraj klinike..stvarno su dragi.Ubiti 80 eura ispada
    30 eura taksi koji vas vozi
    Psiholog 2000 mkn
    Javno biljeznik 500 mkn
    Mjenjacnica na svakom koraku,i taksisa ce vas pitati imate novce.Moze vas uputiti u mjenjacnicu.Ako su 9 narucena doci ces u 10 ko ja,guzva uzasna.Do 12 si gotova i muz daje uzorak tako da ovih dana bez seksa hahaha ....

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Uvijek nosila gotovinu. Zasto bi im na bankomatima ostavljala provizuju kad mi na kraju dok bi sve placala karticama sigurno skupilo za dva, tri rucka jer su ful jeftini.

I tocno tako, mjenjacnica na svakom koraku a eurima mozete platiti doslovno gdje god jer zbilja izlaze u susret. Jedino u supermarketu npr ne mozes.
    Ja sam se osjecala kao doma.
    Blagoju slobodno zovite za bilo sto. Taj covjek ce u 3 ujutro biti za vas tu na raspolaganju i uputiti vas na pravo mjesto. Nemojte se ustrucavati. Isto tako i Bobana mozete pitati sto god da treba. Pa sigurno vam je poznavajuci njega, svima to i rekao da zovete za bilo sto.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 29.08.2020. at 11:33

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su eure mjenjali na benziskoj kraj klinike..stvarno su dragi.Ubiti 80 eura ispada
    Psiholog 2000 mkn
    Javno biljeznik 500 mkn
    Mjenjacnica na svakom koraku,i taksisa ce vas pitati imate novce.Moze vas uputiti u mjenjacnicu.Ako su 9 narucena doci ces u 10 ko ja,guzva uzasna.Do 12 si gotova i muz daje uzorak tako da ovih dana bez seksa hahaha ....
    Medo ne bude uvijek guzva, kako kad i valjda kako se potrefi. Ja sam samo jednom cekala 45 min.inace ovako po 20-ak min.
    A mozda im se sad sjatilo brdo zena kako su otvorili granicu pa se skupilo puno. Inace su za svoje pac.radili.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Senka43 prvotno napisa Vidi poruku
    Od Portala do trznog centra City Mall taxi 120 denara.Radi svih 7 dana u nedelji.Ima i menjacnica na prvom spratu.Srecan put i srecno s postupkom❤
    Ovo se moze i fino prosetati prek mosta pa poprijeko. Portal ima wifi pa pogledajte kako ce vas pjeske navesti do tam.
    Posljednje uređivanje od LaraLana : 29.08.2020. at 11:38

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Medo2711 prvotno napisa Vidi poruku
    Psiholog 2000 mkn
    Javno biljeznik 500 mkn
    E preko puta ove benzinske znaci prema onom semaforu kad se iz grada dolazi u Sistinu ( mozda su napravili vec kruzni tok, bilo je govora) ima Hotel Vergin mislim da se zove. Cijene su bile kao u Portalu.
    Ovima u Portalu je mana jer im u svakoj sobi tus prsti na sve strane i voda curi ispod tus kabine pa nervira. Oni su ok i nista vise. Tv uzasno mali i nemaju niti jedan hr program a imaju neke lijeve uzas.
    Dole u prizemlju su dosta tamne sobe i klima u biti ne treba a gore na katu su sobe vece i svijetlije al uzas vruce. Klima ima. I kad ulazite u hotel desna strana je istoca a lijeva zapadna pa cisto da znate radi sunca kad budete na katu. Sobe mozete birati ako ima slobodnih.
    Inace gospodja Vita koja tamo radi godinama (nadam se da radi jos) je zakon.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Vjerojatno je trenutno u klinici guzva zbog navale jer nisu radili par mjeseci kako treba. Prije mjesec dana kad smo mi bili je bilo koma. Zadnji tren smo stigli na avion. Ali se sve isplati jer su svi divni i susretljivi. A i znamo zašto idemo doli pa nije neki bed.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Dakle, u iščekivanju smo uskoro bete Leptirice, Senke i moje, još tko?

Tko je sve s ovog foruma uspio zatrudniti u Makedoniji? Čini mi se da vas ima čak nekoliko, što nam svima daje nadu

Datum pristupanja
    Mar 2020

Početno

Tko je sve s ovog foruma uspio zatrudniti u Makedoniji? Čini mi se da vas ima čak nekoliko, što nam svima daje nadu
    ❤❤❤

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

Hvala vam drage moje, čujemo se po povratku. A vama koje čekate rezultate želim puno
    +++! Ljubim Vas sve!

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

domaćica,
    kod njih to sve ide brzo. Točno te taksist vozi gdje trebaš i nemaš brige. Samo opušteno. Svi su jako uslužni i spremni pomoći.
    Da, čekaju se bete.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Domacica sretan put sutra i sretno kod doktora...dolje je sve super.Mi bili u apartmanu u centru bilo super.Toliko ljubaznosti i svega...

Datum pristupanja
    Aug 2018

Početno

Hm...pa i nema nas bas puno jer se zapravo malo pisalo na ovoj temi i mnogi nisu svjesni koliko zena ima kod njih u Sistini u postupku. Iznenadili bi se koliko i od kud sve dolaze zene samice. A mnogi misle da se na prste mogu nabrojati zene bez partnera koje idu na ivf postupke.

Ako sam dobro upratila prva je LaraLana pa Lunika i ja smo u isto vrijeme bile dole i zatrudnile i to je to. Znaci to je od 2014-te do 2018-te pa se i ne moze bas neka statistika izvuci.
    LF je s vama u ovoj godini.

Katesplit je bila kod njih 3 puta i nije uspjela. Cini mi se na kraju da je u Grcku isla i ima blizance. Procitala sam tu negdje.
    Ja sam takodjer radila testove prije jer ne volim takva iznenadjenja da cekam mail s nalazom i jos ne znam dal je pozitivan ili ne.

Datum pristupanja
    Aug 2018

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj naklon do poda! Zasluzila i te kako draga moja

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

@Robertina, hvala što pišeš ovdje

Podaci za 2018. za UK:
    od svih pacijenata - 94,4% bili su heteroseksualni parovi, 3,1% žene u istospolnim vezama i 2% žene bez partnera.

https://www.hfea.gov.uk/about-us/pub...s-and-figures/

U HR, u 21. stoljeću, zahvaljujući nastojanju zakonodavca da ugodi KC, naše žene samice i žene lezbijke ne mogu u IVF postupke.

Datum pristupanja
    Aug 2018

Početno

@Inesz hvala tebi

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Kad smo bili u Sistini malo smo uspjeli razgovarati s Bistrom (jednom od administratorica) i rekla nam je da im dosta parova iz Hrvatske dolazi. Čak je spomenula, što se tiče odobrenja preko HZZO-a, da je sve postalo moguće zahvaljujući jednoj našoj odvjetnici koja je uspijela izboriti svoje pravo kao žena samica. Ona da je na kraju i uspijela doći do svoje bebice.

Datum pristupanja
    Aug 2019

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku

U HR, u 21. stoljeću, zahvaljujući nastojanju zakonodavca da ugodi KC, naše žene samice i žene lezbijke ne mogu u IVF postupke.
    Oooo da, još se sjećam kako me dr. Kuna iz Vinogradske "potjerao" riječima da to što ja želim kao žena bez partnera je ilegalno i neće on potpisivati nikakve zathjeve i stavljati svoju karijeru na kocku

Kao predstojnik ginekologije, trebao bi biti upućen u stvari, no očito nije. Na ovom forumu sam saznala za dr. Vrčića koji mi je bez problema i s radošću sve potpisao. Naravno da bi sve bilo lakše da mogu u Hrvatskoj, no jako sam zahvalna i na ovoj prilici. Ne znam točno koliko HZZO postupaka plaća u Makedoniji (neki kažu 3, neki 4), no sve u svemu, zahvalna sam na cijelom ovom iskustvu i što kao žena bez partnera (jer život piše romane) mogu pokušati ostvariti trudnoću.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Koliko god taj hzzo bio kompliciran nekad.I ljudi se bore sa njim u svemu i svacem.Ja sam zahvalna sta nam odobrio odmah bez ikakvih pitanja i svim ostalim curama.Drzavi je ovako lakse nego da to rade u hrv jer bi tu bilo sve i svacega...

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Dr. U Petrovoj nemaju prema tome nikakvih predrasuda.Odmah i ispunjavalju papire.Meni se moja dr.mpo iznenadila kad sam joj rekla za donaciju da hocu.Jer kaze ne voli bas govoriti izravno,da je imala losih iskustva kad je parovima predlozila...Ko zeli dijete nista nije problem i tuda jajna stanica ili spermo...ja gledam samo na jedno.Imat dijete,to je moje...❤

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Medo, super je tvoj pristup donaciji - tko želi dijete shvaća da je donacija spolnih stanica put ostvarivanja te ljudske potrebe i želje. Ali jasno, ljudi imaju pravo i ne prihvaćati donirane spolne stanice kao način ostvarivanja trudnoće.

Gore sam pisala o ženama samicama bez dijagnoza koje onemogućavaju ostvarivnje trudnoće i o ženama koje žive u istospolnom partnerstvu. Tim ženama hrvatski MPO zakon izričito ne dozvoljava postupke kako bi ostvarile trudnoću i niti jedan MPO liječnik njima niti ne može potpisati suglasnost za postupak sa doniranim muškim spolnim stanicama u inozemstvu.

Zašto misliš da je dobro da se postupci donacije ne prvode u Hr? Na kakve probleme misliš da bi nailazili kad bi se MPO radio uz donirane spolne stanice a da tih istih problema nema u drugim državama? Nisam baš to razumjela.

Zar ne bi bilo, u najmanju ruku lakše, obaviti podtupak s doniranim stanicama u Hr?

@Rikku, sjećam se kad si pisala da ti prof. Kuna nije htio dati suglasnost tvrdeći da je to ilegalno. Katastrofalno neznanje ili lako moguće i nešto drugo... Sretno u postupku!

Ženama samicama s dijagnozama (npr. žena bez jajovoda) i heteroseksualnim parovima donacija je dozvoljena. Samo se se donacije NE provode u Hr već HZZO plaća postupke u inozemstvu.
    Zašto misliš da je dobro da se ti postupci ne prvode u Hr? Na kakve probleme misliš da bi nailazili kad bi se MPO radio uz donirane spolne stanive? Nisam baš to razumjela.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 30.08.2020. at 10:05 Razlog: tehnički brisanje viška nepovezanog teksta

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Meni je sve to skupa prestrašno i razočaravajuće, a kao moderna smo i liberalna drzava. Država puna primitivizma i zatucanosti. I to ne samo u ovom pogledu. Baš žalosno, a potiče se rađanje. Dok dozvoljavamo da nam KC sve dirigira možemo samo sanjati da će se nešto promijeniti.
    Definitivno sam za slobodu mišljenja i izbora, i tko se ne slaže sa ivf-om i svime sto ide uz to, ok ne mora se slagati, ali neka isto tako puste nas da mislimo i želimo sto hoćemo. I ostvarujemo to u našoj zemlji. Ali eto, ne može. Dozvoljavaju nam to u inozemstvu, ali opet ne sve i ne svakome. Uzas! O ovome bi se dalo pisati....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

To je duga tema za raspravljanje..na zalost hrv je ocito zaostala u svemu.Ljudi se ne informiraju.Problem je zatucanost,primitizam i vjera nazalost.Osuduju nekad zene na takve postupke,misle da je ivf nesto neprirodno.Kako je moj dr mpo rekao da tv.Mpo znaci mi pomognemo zenama,nista tu nije umjetno.I vracamo opet u tijelo zene.Opet priroda zene radi.Ivf je samo sreca da neki od prve a neki nazalost od 10 puta.
    Branca ja se sa njom slazem u svemu.

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Medo2711, mi smo svi tu živi dokaz koliko želimo biti roditelji, koliko nam je istinski stalo do toga, i da bi na kraj svijeta ako treba. Nitko nas u tome neće spriječiti. Ja znam da idem, s hzzo-om ili bez.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure sa guštom vas čitam. Evo ocekujem m kroz koji dan i krecem. Nadam se da me granice opet nece shebati

Datum pristupanja
    Jun 2018

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    Cure sa guštom vas čitam. Evo ocekujem m kroz koji dan i krecem. Nadam se da me granice opet nece shebati
    Vedre, svi iščekujem tvoje vijesti! Nadam se da će granice ostati otvorene i da ćeš ovaj put bez problema doći u Mk.
    Ma za sve nas se nadam da će sreća biti na našoj strani i da ćemo, uz sve druge muke, barem moći doći do Skopja. Nije valjda da ćemo opet prolaziti sve ispočetka....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja se nadam, jer zaista se sve odužilo. Kada pogledaš da sam zahtjev predala prošle god u 5.mj.

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj branca_i prvotno napisa Vidi poruku
    Medo2711, mi smo svi tu živi dokaz koliko želimo biti roditelji, koliko nam je istinski stalo do toga, i da bi na kraj svijeta ako treba. Nitko nas u tome neće spriječiti. Ja znam da idem, s hzzo-om ili bez.
    Slazem se sa tobom u svemu i ovo je zove volja za necim...
    Vedre sretno i tebi,neka nam krenula napokon.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    Jojjjj vedre bas sam uzbudjena zbog tebe kao da ja idem. I bilo je vrijeme da odes i da ti se sreca osmjehne.
    Samo ti odo dole i da sto prije ta menga dodje a ako zatvore granice ces poduzimati druge mjere ako to bude potrebno. Samo nek se izvrsi transfer

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

LaraLana hvala ti srećo. Ma bas kao sto kazes...neka ja obavim transfer pa cemo dalje kako god bude.
    A jedva cekam otici gore i da se dobro najedem

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ići ćemo autom jer sam našla let za sutra a sutra moramo biti na poslu... sve je to tako brzoooo, u šoku sam i ne mogu još razmišljati!!
    Ima let danas za Skopje u 14 h. Mozda je Boban i gledao tako da vam bude zgodnije. No dobro, vi ste odlucili kako vi zelite.

vedre kak ste vi planirali ici? Mislim puno zgodnije je elegantnije avionom.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Jaoooo, jedva čekam da mi se netko pridruži
    I da se bar još netko javi kome je uspjelo u MK.
    Što se tiče donacije, nitko nas ne može spriječiti da ostvarimo što smo naumile. Sretna sam što sam sve to prošla, što sam pametnija, strpljivija, što sve negativne ljude mičem od sebe. Imala sam cilj, ništa me drugo nije zanimalo. Bilo je trenutaka da sam zastala pred zid ali drugi dan sam već glavom prošla kroz njega.
    Zapravo, ne znam kako si netko može uzeti za pravo uskratiti nam da postanemo roditelji. Pa ko će to dijete voljeti više od nas? Oni? Takvi ne vole ni sebe....

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Slažem se cure s vama. Mislim da je našima u Hrv komplicirano to sve (ovaj dio što Boban radi) i da im se baš ne da pa je lakše poslati nas negdje van nego da oni moraju uvoziti.
    LF, iz kojeg puta je tebi uspjelo?

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Da, kad sam išla u Petrovu po lijekove onda je sestra pričala da imaju još 4,5 cura koje idu k njima u 8 mj kad i ja. Očito nas ima, ali nisu na forumu pa ni ne znamo.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Na žalost, usudim se reć da ne da se donacija u Hrvatskoj neće uskoro ostvariti, nego se neće nikada ostvariti. Isto ko i predimplantacijsko testiranje. Koliko bi to postupaka tek skratilo.
    Pa nije tako daleka prošlost da se nisu smjele oploditi više od tri jajne stanice. Haloooo???
    Pa evo i ginekologa, ravnatelja KBC-a Zagreb koji je htio bit ministar i isto nam uskratiti šanse da postanemo roditelji ali mu nije uspjelo očito. Dokle god takvi fanatici hodaju oko nas...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj leptirica82 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, kad sam išla u Petrovu po lijekove onda je sestra pričala da imaju još 4,5 cura koje idu k njima u 8 mj kad i ja. Očito nas ima, ali nisu na forumu pa ni ne znamo.
    Meni su isto sestre u Petrovoj rekle da imaju cure koje idu u MK sve više. Isto tako s kim god sam pričala, sestrama ili doktorima imaju same riječi hvale za MK. Većina njih mi je rekla da se znaju viđati na kongresima. Lazarevskog mi ne nekoliko doktora pohvalilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •