Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6141

Tema: Potpomognuta u Makedoniji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj DalmaIB prvotno napisa Vidi poruku
    Divne žene,
    pročitala sam cijelu temu i od pustih informacija mi se malo manta he he
    Glavno da ste me ohrabrile i velik ste poticaj za poduzimanje daljnjih mjera (da ih tako nazovem).
    Imam 36 godina i nemam partnera, a AMH mi je 6,8 pa nije baš da imam vremena čekati "princa na bijelome konju", a niti želim čekati ga.
    Tako da bi i ja put pod noge i u Makedoniju.
    Dok mi dr nije rekao "Nalaz nije dobar" uvijek sam računala hajde imam još do 40 (To sam si zamislila kao gornju granicu).
    E sada, unatoč isčitavanju svega ovoga još uvijek mi nije jasno (možda san malo glupasta trenutno ili samo prepuna informacija koje nisam prožvakala) što točno trebam da bi mi HZZO odobrio financiranje.
    Znam da mi ginekolog (iako ne znam može li bilo koji, npr ovaj moj "seoski") mora popunit taj zahtjev koji sam skinula sa stranica HZZO. Znam da ste rekle da šaljem i nalaze koje imam i predračun iz Makedonije. E sad, moj problem je što nisam shvatila jel dovoljno da me moj ginekolog vodi pod dijagnozom neplodnosti i to napiše u tom zahtjevu ili se taj status neplodnosti nekako treba dobiti od nekoga nekako (neko povjerenstvo šta li).

Nekako me strah da mi HZZO neće dati potvrdan odgovor pošto nisam nikad ništa poduzimala u vezi trudnoće (osim uklonila polip na maternici), a sama da financiram...ako mogu izbjeći rado bih.

Ispričavam se na podugoj poruci ali vas je najlakše pitati, vi sve znate

Draga DalmaIB, dobro došla na forum.

Ti imaš samo nalaz od AMH koji označava samanjenu plodnost. Imaš li koje druga stanja, npr. nemaš jajovode?

Boijm se da samo na temelju amh od 6,8 pmol/L HZZO neće financirati postupak u inozemstvu.
    Taj AMH je niži, ali sam po sebi nije problem u 36. godini.

Ti si, vrlo izgledno, biološki još uvijek plodna.

Posve razumijem stanje tvojee tzv. socijalne neplodnosti jer nemaš parnera, ali ovi u HZZO-u rade po zakonu koji je napisan pod snažnim utjecajem konzervativnih društvenih grupa i ne predviđa se da HZZO financira postupak donacije muških spolnih stanica zdravim ženama samicama.

Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji: https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-m...nutoj-oplodnji
    ČL. 10.

2) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju ima i punoljetna, poslovno sposobna žena koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno ili bezizgledno te koja je s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobna za roditeljsku skrb o djetetu.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 16.10.2020. at 17:23

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Draga DalmaIB, dobro došla na forum.

Ti imaš samo nalaz od AMH koji označava samanjenu plodnost. Imaš li koje druga stanja, npr. nemaš jajovode?

Boijm se da samo na temelju amh od 6,8 pmol/L HZZO neće financirati postupak u inozemstvu.
    Taj AMH je niži, ali sam po sebi nije problem u 36. godini.

Ti si, vrlo izgledno, biološki još uvijek plodna.

Posve razumijem stanje tvojee tzv. socijalne neplodnosti jer nemaš parnera, ali ovi u HZZO-u rade po zakonu koji je napisan pod snažnim utjecajem konzervativnih društvenih grupa i ne predviđa se da HZZO financira postupak donacije muških spolnih stanica zdravim ženama samicama.

Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji: https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-m...nutoj-oplodnji
    ČL. 10.

2) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju ima i punoljetna, poslovno sposobna žena koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno ili bezizgledno te koja je s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobna za roditeljsku skrb o djetetu.

Vidim da mi nije otišla cijela poruka.
    Uz AMH vadila sam i hormonsku sliku i FSH mi je povišen (15.7) dok su LH, PRL i estradiol unutar ref.intervala.
    Na ultrazvuku je dr vidio da je jedan jajnik bez folikula a u drugom se nalazi nešto manjih (3.dan ciklusa).
    Jajovode imam. Nisam nikada imala nikakvih tegoba, ne bih za ovo ni znala da nije bilo tog polipa.
    Menstruaciju redovito imam svaki mjesec. Jedino što mi se ciklus dosta skratio. Nisam nikada dobivala u dan, prije se kretao od 28 do 35 dana, a sada je od 22 do 28 (prosjek 24) i nije niti malo obilata, naprotiv.
    Uglavnom i sama sumnjam u potvrdan odgovor od HZZOa, al eto nekako sam se nadala da snižen AMH vuče za sobom predispoziciju za preuranjenu menopauzu (nisam nikad mislila da ću se nadat nečem negativnom) i da bi to bio razlog za odobravanje. Ne znam.

Što se tiče konzervatizma jučer sam ga osjetila na vlastitoj koži i to od ginekologinje. Pitala sam je za savjet a ona mi održala propovid kako su prije ovih ludih vrimena dicu pravili muž i žena u braku..neki su imali dicu neki nisu i sve je bilo ok, a sad odjednom svak mora imat dite i po dicu se ide na sve strane. Malo je reć da mi je digla tlak. Rekla mi je i da mi nitko ne može reći okvirno koliko uopće vrimena imam obzirom na ovoliki AMH.
    Na kraju mi je dala uputnicu za humanu reprodukciju u ST pa ću u srijedu vidjeti što mi oni kažu. Nadam se da će bit bolje iskustvo nego s ovom jučerašnjom. ugh!

Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

ja imam PCOS vec milijun godina (od prvog menzesa ikad) i ST specijalisti kad sam ih pitala prije 2god za mogucnosti MPO kao samice su mi rekli da je ilegalno u HR i da parafraziram jednog specijalistu "zasto ne odes van i nadjes nekoga, jeftinije je" - seriously????
    zasad ne mogu naci nikog da mi potpise ista za HZZO iako mi je u petak dr rekao da bi to trebalo proci jer je PCOS stvaran problem i da im nije jasno di je zapelo.
    Dalma, sretno u srijedu u Splitu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •