Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ako je rijec o roditelju/staratelju.

Ali ako odlucim zaposliti nekoga da mi homeschoola djecu, onda postoji niz kriterija. Tako je u nasoj saveznoj drzavi i u puno drugih, ako ne i u svima.

Kratki presjek: https://hslda.org/legal/minnesota
    Hm, znaci roditelj ili staratelj je automatski kvalificiran za poducavati dijete, a netko drugi nije...

Kako to konkretno izgleda, postoji li popis udzbenika, ima li kakvih standardiziranih testova pa da se zna kako ti dijete napreduje u usporedbi ostalima? Ili je to sve free-style?

Vodi li netko pri nekom ministarstvu ili agenciji racuna da se s djecom zaista nesto radi, a ne da ostanu polupismena? Znam da je to very slippery ground jer ne bi svi ni u skoli imali dobro postignuce, ali barem da se izbjegnu neki ekstremni slucajevi.

Hvala ti za link, procitat cu kad uhvatim vremena, ali me zanima informacija iz prve ruke.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, znaci roditelj ili staratelj je automatski kvalificiran za poducavati dijete, a netko drugi nije...

Kako to konkretno izgleda, postoji li popis udzbenika, ima li kakvih standardiziranih testova pa da se zna kako ti dijete napreduje u usporedbi ostalima? Ili je to sve free-style?

Vodi li netko pri nekom ministarstvu ili agenciji racuna da se s djecom zaista nesto radi, a ne da ostanu polupismena? Znam da je to very slippery ground jer ne bi svi ni u skoli imali dobro postignuce, ali barem da se izbjegnu neki ekstremni slucajevi.

Hvala ti za link, procitat cu kad uhvatim vremena, ali me zanima informacija iz prve ruke.
    U Americi ne postoji nikakav popis udzbenika niti sluzbeni kurikulum. Roditelji biraju kurikulum , udzbenike, nacin rada i tempo. Nema nadzora niti testova. Sve je slobodan stil.
    Ako pozele dijete ubaciti u sustav u nekom trenutku dijete pise testove da znaju u koji razred da ga stave.
    Isto tako dijete se moze cijeli zivot skolovati doma i moze aplicirati na fakultet. Normalno moze upisati fakultet ako prode dobro testiranja za upis.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.11.2020. at 17:32

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ti nisam prva ruka. Ali proucavala sam izmedu ostalog njihov sustav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •