Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1114

Tema: Potres u Hrvatskoj 2020 :(

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na fejsu u grupi koja je nastala nakon potresa u Zagrebu, ima nekih ljudi iz centra koji ovih dana pišu da im je dosta svega i da bi najradije odselili, ali nemaju kud.
    Potres udara u neku osnovu valjda sigurnosti, da si siguran kad dođeš u svoj kutak, u svoj dom, u svoj krevet, da možeš sklopit oči i opustit se. Ja imam već PTSTP od svog kreveta i sobe, svaki me tamo ulovio jer je to i radna za work from home.... gledam da se maknem iz sobe makar za napravit neki psihološki brejk jer tu imam "potres-detektor" zvučni - klizna vrata od ugradbenog ormara koja počnu vibrirat i lupat (ako su elastična) na način koji se ne može zamijenit ni sa čim drugim. Pa se sad mislim i tražim spas u ostalim sobama u kojima me makar ovi od do 4.5 ne bi budili i natjerali da iskačem ko zec. Prvo sam se tješila ma novija gradnja, OK, projektirano za do 6.5, ali ne znam više koliko to može stalna treskanja i ljuljanja ovakva podnosit. Ali... ne mogu se uživljavat u te spirale, di ću sad u 50-toj ić. Vikendica je isto na rasjedu, a da selim negdje gdje potresa nema - Mađarska, Švedska - nije realno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.12.2020. at 12:40

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ... Prvo sam se tješila ma novija gradnja, OK, projektirano za do 6.5, ali ne znam više koliko to može stalna treskanja i ljuljanja ovakva podnosit. Ali... ne mogu se uživljavat u te spirale, di ću sad u 50-toj ić. Vikendica je isto na rasjedu, a da selim negdje gdje potresa nema - Mađarska, Švedska - nije realno.
    Vezano uz ovo, baš sam mislim danas čitala neki članak gdje objašnjava čovjek (ne sjećam se više što je po struci, građevinar ili athitekt) da nema ograničenja na broj tih opterećenja ako nema deformacija tj. oštećenja. Znači dokle god dobro podnese je ok, ali ako jednom se ošteti neki od tih ključnih elemenata onda bi trebao pregled i sanacija... ali da kod nas to uopće nije regulirano i nema ni firmi koje se s time bave.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •