Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Sunca ni za lijek...
Forka, bravo! Niti je to malo, niti beznačajno. Samo nastavi tako dalje pa i više.
Ja ne hodam ciljano, već pješačim kad god mogu i imam dnevni prosjek 7,7 kn tako da znam da se to može, stigne i kako je to korisno.
Lili, što se tiče rada s utezima; nema mi smisla mahati s 2,3,4...kile jer nema nikakvog efekta pa taman napravila i tisuću ponavljanja.
Tetive, odnosno hvatišta su mi u banani iz više razloga, a to su starost i očito sklonost jer imam i teniski i golferski lakat već godinama, a nema nekog razloga za to. Pogotovo zato jer sam dešnjak, a lijeva ruka mi je u puno lošijem stanju od desne. I to se malo smiri pa opet počne i tako u krug. Sad su laktovi mirni, a muče me ramena.
Imam ja i artrozu, oko 15 godina već i to je čudno i neobjašnjivo odakle mi, ali to je tako.
Summer, bravo za sexy debljanje. Moje nije tako. Sve mi ide u trbuh pa izgledam trudno (menopauza)
Cure, tajica i ostale odjeće ima na Best secret.com i to po super cijenama, a na About you se isto nađe svašta samo treba pratiti. Ja sam si jučer kod njih uzela Rieker tenisice za štrapac po 155 kn i to je odlična cijena, a na Best secretu Champion tajice za manje od 100 kn.
I jedni i drugi imaju besplatnu poštarinu i povrat, a About you povremeno i dodatni kod za 25% dodatnog popusta i to sutra 04.01.- 25terez, 05.01.- ilicic25, 06.07.- sonja25
I ti si s ovakvim dijagnozama krenula dizati velike tezine?

Ok, ti si sad tu gdje jesi, ali i druge cure citaju ovaj forum i temu, i one koje pisu i one koje ne pisu na temi.. Pa evo mojih dva centa...

Dizanje ozbiljnih tezina je izuzetni stres na organizam. Izuzetni. I do velikih tezina se mora doci jaaako polako. Ako je bez trenerskog nadzora, kroz koju godinu. Kad kazem trenerskog nadzora, mislim 1:1 rad, ne da je trener u dvorani i nekad te mozda pogleda.
Dalje, rad sa tezinama zahtijeva adekvatan odmor. Sto godine idu gore, odmor treba biti kvalitetniji jer je regeneracija usporenija.
Misici ce jos podnijeti napor, ali se tetive uniste sa prebrzim dizanjem na prevelike tezine, bez respektiranja odnora, godina i inog.
To sto si mi laskamo da smo jake, da brzo stjecemo misicnu masu je jedna vrsta iluzije koju si stvaramo. Misici ne rastu tom brzinom, bez adekvatne prehrane. Mozda deckima u ranim dvadesetima sa dobrom razinom testosterona i ludim genetskim potencijalom, ali sigurno ne gospodjama u pred/menopauzi. To sto se na vagi vidi 2kg vise u 2 tjedna je, u najboljem slucaju, voda u misicima.

S obzirom da temu citaju i neke koji ce se tek odluciti na vjezbanje, mozda cak u sklopu novogodisnjih odluka, potrebno je prokomentirati i izjavu da mahanje sa malim kilazama nema nikakvog efekta. Mahanje sigurno nema, ciljano vjezbanje itekako moze imati. Ovakva izjava ne odrazava nivo snage osobe, vec nedovoljno poznavanje trenaznih prinipa. I bodyweight treninzi mogu biti vrlo efikasni i ucinkoviti. Samo treba znati.

Zavrsit cu sa citatom jednog dragog bodybuilder: Vise nije bolje. Bolje je bolje.

Sto se ponekad na ovoj temi izgubi iz vida.