hocu reci da nije sve u velicini i da sam ja to naucila na tezi nacin. trebala sam biti opreznija jer to nije prvi put da me napala, samo je ovaj put jako grizla a ne okrznula
hocu reci da nije sve u velicini i da sam ja to naucila na tezi nacin. trebala sam biti opreznija jer to nije prvi put da me napala, samo je ovaj put jako grizla a ne okrznula
Moj pas je mali, slatki, ali nije plišanac.
On ne voli da ga diraju. On ne voli djecu.
I da, 100% sam sigurna da bi ugrizao da ga netko nepoznat pokuša dotaknuti.
Budući da mi to znamo; nikad ga ne puštamo bez lajne. Nikad ga ne puštamo blizu djece, već kad vidim da dijete prilazi, psa stisnem na kratko uz nogu, a dijete i roditelja upozorim da pas nije za diranje i navlačenje. Često ga moram primiti u naručje da spriječim diranje jer ljudi ne žele shvatiti. Misle ako je mali da je automatski za navlačenje. Pogotovo za djecu.
Budući da je i jako teritorijalan, moramo paziti kad nam netko nepoznat dolazi u stan. Neki majstor npr. Tada Bobby mora ili van s nekim od ukućana ili je zatvoren u sobi, ali onda laje i reži cijelo vrijeme.
Kod veterinara mu obavezno stavljamo brnjicu jer bi isto najvjerojatnije ugrizao doktora.
I tak..kad znaš kakav je pas, izbjegavaš sve potencionalno opasne situacije. Samo neodgovoran vlasnik bi pustio psa takvog karaktera da divlja okolo nevezan i grize koga stigne.
I da, njemu je to pasminski takav karakter i zato je predobar čuvar.