Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2344

Tema: odgoj pasa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naravno da nije ave u veličini. Svaki vlasnik bi trebao poznavati svog psa i ponašati se u skladu s tim.
    Mi se inače ne njuškamo s velikim psima. Dijelom sam i ja kriva jer sam ga pustila da se ponjuška naivno vjerujući da vlasnik zna kako mu pas reagira i smije li se njuškati. Ja npr. znam da moj poludi na svakog crnog šnaucera i njih zaobilazimo u velikom luku.
    Nije bitna veličina, ali ne možete reći da je isto dograbi li vas ili drugog psa pas od 70kg ili 7kg.
    Ja bih inače uvela ovaveznu školu za vlasnike pasa, a pogotovo za one koji si požele 'opasnije' pasmine.
    U kvartu imamo 2 mladića koji vode 2 staforda. Ti stafordi su na uzici, ali se potrgaju kad vide psa na 20 metara. Krv mi se svaki put sledi u žilama kad pomislim što bi bilo da im se otrgnu s uzice. Sasvim je jasno da nemaju kontrolu nad tim psima, a čini mi se i da im je čak i zabavno što se tako ponašaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nije ave u veličini. Svaki vlasnik bi trebao poznavati svog psa i ponašati se u skladu s tim.
    Mi se inače ne njuškamo s velikim psima. Dijelom sam i ja kriva jer sam ga pustila da se ponjuška naivno vjerujući da vlasnik zna kako mu pas reagira i smije li se njuškati. Ja npr. znam da moj poludi na svakog crnog šnaucera i njih zaobilazimo u velikom luku.
    Nije bitna veličina, ali ne možete reći da je isto dograbi li vas ili drugog psa pas od 70kg ili 7kg.
    Ja bih inače uvela ovaveznu školu za vlasnike pasa, a pogotovo za one koji si požele 'opasnije' pasmine.
    U kvartu imamo 2 mladića koji vode 2 staforda. Ti stafordi su na uzici, ali se potrgaju kad vide psa na 20 metara. Krv mi se svaki put sledi u žilama kad pomislim što bi bilo da im se otrgnu s uzice. Sasvim je jasno da nemaju kontrolu nad tim psima, a čini mi se i da im je čak i zabavno što se tako ponašaju.
    Mislim da postoji neki zakon ili pravilnik o opasnim psima... Potražit ću kad stignem.

S druge strane, da se nadovežem na ono što je mamitzi napisala - psi grizu. SVI psi grizu kad se nađu u situaciji da se osjećaju ugroženima. Mnogi nisu odgojeni, mnogi su izvan kontrole, ali psi grizu. Nema tu "neće ti ništa".
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.01.2021. at 08:45

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •