A da, rekla mi logopedica da nek se pripremim na to da njega neće svi razumjeti i da će on stvari drugačije shvaćati. I to ne u lošem smislu jel
A da, rekla mi logopedica da nek se pripremim na to da njega neće svi razumjeti i da će on stvari drugačije shvaćati. I to ne u lošem smislu jel
Da, nije to loše nego drugačije. Treba uzimati u obzir njihov način razmišljanja. Takva nas djeca tjeraju da i mi sami promislimo prije nego im odgovorimo. Ponekad se zapiknu za detalje koji bi nam promaknuli, ali žele odgovore i onda se moraš dobro snalaziti da zadovoljiš njihovu znatiželju. Osim toga, moji su brzo shvatili da mama i tata nemaju sve odgovore, pa su naučili tražiti dalje: Da pitam dedu? Možda on zna...I točno prepoznaju tko im može dati odgovore iz kojeg područja. Ubrzo će doći komentari "Ah, ti to ne znaš..." Mene su tu satrli s elektronikom u jako ranoj dobi, hehehe... Ja to ne znam, oni će pitati tatu. Tata to ne zna, oni će pitati profesora informatike. Za igranje šaha - naravno da ja to ne znam, ići će igrati sa stričekom Ž., animatorom u knjižnici... Neke stvari su ih brzo prošle, a druge ostale do danas.
Napomena - moja djeca nisu bila nešto ekstra darovita, samo bistra. Ako imaš dijete koje je istinski darovito i baš jako odskače, to je sve još naglašenije i kompliciranije.