Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete ti je bistro. Kakav je to vuk koji jede papir? Njemu (i meni) to zvuči glupo. Kakva je to knjiga uopće? Neki nabrijani ekolog koji ne zna kako funkcionira dječji mozak eventualno može smisliti takvu bedastoću.
    Ovo sad stvarno ne razumijem.

Ako dijete ne poludi od cuda i uzasa sto je vuk pojeo papir, onda nije bistro? Je li barem onako prosjecno ili skroz glupo ako, npr., zna da vuk u sumi jede meso koje sam uhvati, u zooloskom vrtu sto mu bace, a u knjizi sto god da autor napise? U nasim obrazovnim ustanovama ih uce ovo trece, odnosno ukljucuju informacije o vuku kao zivotinji, a i vuku kao liku iz knjige.

I onda razna djeca imaju razna pitanja. A neku bas briga, ne zanimaju ih nesto knjige.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 18.01.2021. at 22:36

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sad stvarno ne razumijem.

Ako dijete ne poludi od cuda i uzasa sto je vuk pojeo papir, onda nije bistro? Je li barem onako prosjecno ili skroz glupo ako, npr., zna da vuk u sumi jede meso koje sam uhvati, u zooloskom vrtu sto mu bace, a u knjizi sto god da autor napise? U nasim obrazovnim ustanovama ih uce ovo trece, odnosno ukljucuju informacije o vuku kao zivotinji, a i vuku kao liku iz knjige.

I onda razna djeca imaju razna pitanja. A neku bas briga, ne zanimaju ih nesto knjige.
    Pa kao i djeca, i odrasli imaju različit pristup. Očito... Moj mlađi je bio kao dijete koje je Vrci opisala. Stariji je prihvaćao sve, a takvi su i danas. A ti biraj iz koje si ti vreće. Očito imaš pitanja kad si se zapiknula za moj sasvim običan post.

Prijevod google translate: mislila sam reći da svaki roditelj treba pokušati razmisliti zašto njegovo dijete postavlja baš takva pitanja. Nisam tvrdila da je to univerzalna istina. Ali očito nekima trebaju dodatna objašnjenja i uvijek je tako. Over and out.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.01.2021. at 07:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •