Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Nemam problem da osoba ispod prosjecnih intelektualnih sposobnosti ide na fakultet. Isto tako nemam problem s tim da osoba ispodprosjecnih sposobnosti uz dodatne poteskoce ide na fakultet.
Ono sto mislim jesta da nije realno da osoba ispodprosjecnih sposobnosti uz poteskoce misli da u nasem suludom skolskom sustavu moze biti profesor u skoli i kvalitetno pokrivati sva podrucja koja zahtjeva to zanimanje.
To mi je u razini ohrabrivanja mog djeteta sa teskim oblikom disleksije da jednog dana moze biti profesorica hrvatskog jezika.
Jasno, tebe ne poznajem i moguce da je netko fulao u procjenama tvojih sposobnosti.
Poznajem osobu koja je uz disleksiju sveučilišni profesor kroatistike. Dakle, moze se. Ta je osoba predavala meni i izvrstan je predavač.
Ne poznajem Vaše dijete, možda stvarno ne bi moglo studirati hrvatski jezik, ali nemojte ga ni sputavati u budućnosti. Ne kažem da to radite, ali teoretski Vaše dijete može jednoga dana završiti studij hrvatskoga jezika bez obzira na disleksiju. Bilo bi mu tesko i bilo bi mu možda potrebno vise vremena za učenje, daleko vise, ali nije nemoguće. To govorim iz iskustva.