Valjda vam je jasno da pas obavlja nuždu vani, pa da jednostavno mora van. Ne znam koje bi bilo drugo rješenje, uspavati ga?
Valjda vam je jasno da pas obavlja nuždu vani, pa da jednostavno mora van. Ne znam koje bi bilo drugo rješenje, uspavati ga?
Mene baš zanima gdje su se i kada cijepili ovi koji sudjeluju na pilot-zabavi?!
Većinom ekipa mlađa od 40 ...
Kako su već uspjeli primiti dvije doze?!
mislim da nisu studenti još stigli do druge doze ...
Meni se nekako cini da se u Zg ljudi cijepe na sve strane. U odjelu ne znam jel ima itko tko već nije cijepljen bar prvom dozom (od nas 6 znam da nas je bar 5 cijepljeno). Od ostalih svako malo saznam da će netko kasniti ili otići ranije jer ima termin za cijepljenje.
Kod mene u obitelji svi smo cijepljeni bar prvom dozom osim svekrve koja je odbila AZ, ali napokon je i ona dočekala idući tjedan termin za Pfizer.
Srećom moja mama je dovoljno rano cijepljena da će moć sa mlađim u srpnju na more
Od jeseni klinci nisu bili dulje od 5 min s bakom ili dedom u zatvorenom, obavezno s maskama, i mislim da je svekrva 2-3x vozila kći s treninga jer jednostavno nismo mogli nikako drugačije se organizirati - znači 15min u autu s maskama. Ali srećom sve to vrijeme nitko se nije zarazio...
Cijepe se sad zaista na sve strane.
Baš mi muž priča da se kod njega na poslu svi redom cijepe, jako je zadovoljan radi toga. I to i mlađi ljudi, redom.
Kod mene isto već i vrlo mladi kolege, ljudi od 30-35 godina.
Ma sve je to super, a onda se sjetim koliko je moj mikrokozmos različit od "sarme" zvane HR prosjek društva... Lako za prvi milijun cijepljenih, zanima me kojim tempom će ići drugi milijun, i da li ćemo uopće započeti treći.
Posljednje uređivanje od sillyme : 13.05.2021. at 21:44
A da, znam, ali sam svejedno ugodno iznenađena.
Već ako su ti na poslu kolege cijepljeni je ugodnije (premda kod mene ima jedan koji baš odbija). Posebno MM-u je to važno radi vrste posla.
Zanimljivo mi je kako stalno uspoređuju kruške i jabuke - ovdje npr.
https://www.vecernji.hr/vijesti/proc...svijet-1489331
Premda je donekle logično da se izražava po broju punoljetnih, to se na citiranoj stranici očito ne radi, piše fino "Share of the total population", a naši izražavaju po broju odraslih pa se uspoređuju. To je toliko jednostavno za izračunati, da ne mogu skužiti je li to posljedica "nespretnosti" u računanju ili se to namjerno radi.Kad je riječ o podacima iz našeg susjedstva, prema internetskoj stranici Our World in Data, u Sloveniji je do 1. svibnja barem jednu dozu cjepiva primilo 20,5 posto stanovništva, a u Srbiji 29,8 posto. U BiH je do 26. travnja jedva dva posto stanovnika dobilo barem jednu dozu dok ista stranica navodi kako je do 30. travnja u Hrvatskoj cijepljeno 17,1 posto ljudi. Tu se podaci ne podudaraju jer je HZJZ objavio kako je do tog datuma u Hrvatskoj 20.9% odraslog stanovništva primilo najmanje jednu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19.
Vidim da na toj stranici procjenjuju da ima 4,11 Mio stanovnika, prema hrv zavodu za statistiku 81% je punoljetno, to je cca 3,33 Mio ljudi. I onda tih 707 000 koji su se spominjali s 30.4.2021. na ukupnom broju daje 17%, a na punoljetnom 21%.
Ako ja dobro računam u ovo kasno doba, ako je 11.5.2021. procijepljeno 27,6% punoljetnog stanovništva (uz činjenicu da nas ni nema toliko u RH, valjda broje i BiH stanovništvo s dvojnim državljanstvom), onda bi to bilo preko 920 000 stanovnika. Preko 200 000 u 11 dana. Ako tako nastave, zaista će brzo doći do zasićenja. Odnosno, te neke projekcije do kraja lipnja su skroz realne, ja sam izračunala još cca 53 dana za sve zainteresirane, ali ne znam kojim tempom mogu dalje ići. I hoće li ljudi promijeniti mišljenje.
I tako si ja malo računam![]()
Razmišljam o BiH. Koliko uopće tamo može biti realna procjena cijepljenog stanovništva... Ljudi sigurno idu u Srbiju na cijepljenje, neki su valjda i u RH uspjeli preko "brata od strica". Žao mi je da je tamo takav kaos. I kod nas je, al totalno neusporedivo.
Nama je guverner ukinuo maske (pocevsi s petkom, 14.5.) sto mu je prvi poprilicno katastrofalan potez od pocetka pandemije. Skolska godina ce se zavrsiti pod maskama, a nakon toga ce necijepljena djeca (jer ne postoji odobreno cjepivo) riskirati kovid od svih necijepljenih koji ce odbaciti maske jer vise nisu obavezne (cijepljenima ne trebaju, a necijepljenima se preporucuju... a svi znamo, iz iskustva, da ih necijepljeni nece nositi jer ih nije briga od samog pocetka i ne bi ih nosili da nisu morali. Prosli tjedan je objavio da ce ih ukinuti kad 70% stanovnistva Minnesote bude cijepljeno (ili 1.7., ovisno o tome sto ce se prvo dogoditi), ali promijenio je misljenje. Drzavna povjerenica za zdravstvo u Minnesoti se maltene prevrnula.
S 11. svibnja je cijepljeno 60.8% stanovnistva Minnesote barem jednom dozom, a 50.5% je potpuno procijepljeno (populacija 16+). Daleko od idealnog.
Jel’ me ne’ko tražio?
Zovem jučer Loma da mu velim za te niske trombocite i pitam što dalje i prvo što mi je rekao bilo je: vi ste se cijepili s AZ, jel’ da?
On kaže da ne može znati jesu li trombociti niski od cjepiva što je logično, ali pretpostavlja.
Pitao me pijem li Aspirin.
Aspirin nisam popila nikad, možda ni tad. Ako i jesam, to je bilo prije 20-30 godina.
No mislim da zbilja nisam nikad jer znam da je gadan za želudac, a ja imam problema s gastritisom i izbjegavam sve što šteti želucu.
Ja sam inače relativno ok.
Nekako mi se čini i da se umor smanjio.
Tu i tam imam pokoju modricu, ali i lupim se često da i ne znam gdje sam bubnula.
Pauziram od teretane i bazena pa da i pretreniranost otklonim kao mogući uzrok umora.
Sad moram ponoviti trombocite pa bum onda vidjela s dr kaj dalje.
Meni je uistinu nevažno jesu li ovo kod mene nuspojave AZ cjepiva ili nisu, no mislim da je fer to prijaviti pa nek nadležne službe vide dalje što će s tim.
Suprug je prije tri dana primio i drugu dozu AZ cjepiva i nema nikakvih nuspojava.
Jedino je počeo kuhati u 73. godini i to jako fino pa sad ne znam jel’ i to od cjepiva, ali meni paše.
Dva dana sam jela punjenu papriku koju je napravio prvi put u životu i prefina je bila.
Kći se u utorak cijepila s prvom dozim Pfizera i osim vrlo malo bolnog mjesta uboda, drugih nuspojava nema.
Druga doza joj slijedi za 6 tjedana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pitao je baš za Aspirin,ne Andol?
Eto Tanči,svako zlo za neko dobro.
Ajde
Cijepljenje i zubar? Jel treba neko vrijeme proći nakon cijepljenja da se može zubaru?
Zbog cega? Mislim, mozes pricekati da se stvori imunitet, ako te je frka da ces se zaraziti bez maske.![]()
Muž treba nešto srediti kod zubara i sad ispada da je isti dan i jedno i drugo . Jel dovoljno da prebaci zubara tjedan kasnije?
Evo ja upravo prijavila spotting kao posljedicu Pfizera, menga ipak nije došla. I frendici se dogodilo isto, isto dan nakon cijepljenja
Ja sam regularno dobila menstruaciju dan posle druge doze Pfizera. Bila je skroz obicna.
Kod nas poceli da vakcinisu i decu 12-15 god. That said, imam ih dvojicu kod kuce koji pripadaju ovoj grupi (stariji skoro 16). Skupljam hrabrost da zakazem za njih...
Danas prva doza Pfizer. Za sada nista od nuspojava.
Ja sam jućer ujutro dobila drugu dozu AZ, za sada bez ikakvih nuspojava. Neka tako i ostane.
Larmama, pretpostavljam da nije jer joj inace ne bi bilo čudno.
A mislim i da je Vrci jos premlada za menopauzu![]()
Pa vrci je rekla sama da ima samo par godišnje
Pa valjda ima mirenu. I ja imam par spotinga godišnje, jer je imam. I to je sve od M što imam...
A nisam bas tako precizno pratila menstrualno ciklus od Vrci a bome ni jel ima mirenu.![]()
Da, imam Mirenu. Po mojim mengama 90 dana je prebrzo da opet dode
I nije stvarno bila. Znači jedan kao izljev manji bio i ostatak spotting za 2 dnevna uloška i to je bilo to.
Kolegica mi javila isto dan nakon Pfizera da joj se dogodilo isto, kaze da bi se prepala da nije cula od mene da je to moguće
Dakle, mog prijatelja je medicinska sestra već tri puta zvala oće li se cijepit. Nakon što se cijepio![]()
Frendu nakon pfaizera tlak i šum u uhima imo tko?
Da, ja...
Tlak nisam mjerila,ali mogla bih i to provjeriti.
Glavobolja noćas prilično jaka i šum u ušima. Jučer sam dobila drugu dozu Pfizera. Upozorili su nas da su nakon druge doze nuspojave intenzivnije i tako se i osjećam, gore nego nakon prve doze. Nema veze, proći će...
On se prvi put cjepio
Šum ti je bio šum ili u stilu ko da roniš ,pa onaj zvuk Glu,Glu
Kod njega veli šum
mene i tlak zeza zadnjih mjesec dana unatoč terapiji.
Moram napraviti holter.
Moj prijatelj je prebolio koronu, bez težih posljedica
Jedino se žali da i dalje ima zujanje/šum u ušima
Samo dan nakon sam imala osjetljivu ruku. Danas kao da nista nije bilo. Uopce se pitam jel djeluje![]()
Frendica je nakon Pfizera dobila proljev, povraćanje i osip po rukama. Doduše cijepljenja 2.dan menge pa sumnja da joj je zato jača reakcija, kaže da joj inače tad imunitet koma
Ako nekog zanima cjepljenja Zagreb zapad
Može se doći do lucijanke i pitati kad imaju termin za željeni cijepivo
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.05.2021. at 13:08
Cijepile se neke moje 18-god studosice, st, pfizer. Danas sam s malom (13 god) imala hemato kontrolu, nikakvih zaprrka za cijepljenje vezano za njen poremecaj krvarenja, dapace, slobodno cijepit cim krene njena dobna skupina.