Stranica 185 od 298 PrviPrvi ... 85135175183184185186187195235285 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,201 do 9,250 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da to nije onaj školski bus na kojeg misliš,nego pravi bus s kojim se svi voze

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Iv njemački dvojezični imaju povijest u I. razredu na njemačkom,veli moja knjiga iz normalnog njemačkog usta ko i u ostalim školama za napredni njemački
    Mogu knjige biti iste, ali nije i program isti. Ipak je razlika u broju sati i ono što se traži od njih.
    To je kao da kažemo da je matematika ista u jezičnoj i općoj gimnaziji jer rade po istim knjigama. Naravno da nije ista zahtjevnost ni obim gradiva.
    Potrebno je jako veliko predznanje da bi pratio njemački u dvojezičnom programu. Svake godine imaju učenike koji su otišli u neku drugu školu jer nisu mogli pratiti dvojezični program. Govorim i za njemački i francuski dvojezični.
    Osim povijesti i etika je na njemačkom u prvom razredu.
    Posljednje uređivanje od olana : 22.05.2021. at 20:13

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Aha cura ide na vjeronauk,pa znači samo povijest je na njemačkom

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to mogu vidjeti samo osmaši koji imaju pristup sustavu. Lani je u miocu bilo oko 22 učenika s izravnim upisom, oko 60 učenika s više od 80 bodova, i još 200 njih s točno 80. Primaju 208 učenika.
    Među ovima s izravnim upisom je bilo nekih koji nisu čak ni prošli sva 4 razreda s 5. Baš me zanima kako su se ti učenici snašli.
    Šteta što se to ne može vidjeti. Ne zanimaju me imena djece, nego ima li djece koja su radi bodova s prijemnog uspjela upisati MIOC a recimo nisu bili 5.0. I ako ima, koliko je takve djece koja prije uvođenja prijemnog ne bi imala nikakve šanse.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Naime, čini mi se da bodovi nose jako malo i da prijemni nema nekog smisla za djecu s prosjekom manjim od 5.0

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, čini mi se da bodovi nose jako malo i da prijemni nema nekog smisla za djecu s prosjekom manjim od 5.0
    Prijemni nije jako težak, ali je ograničeno vrijeme pa su zato relativno loši rezultati. Lani se moglo proći ako si imao 2-3 četvorke iz nebitnih predmeta i ako si dobio na prijemnom 3,5 boda. Ali za jednu četvorku iz bitnih predmeta trebalo bi dobiti na prijemnom 4,5 boda, što uspije samo nekolicini učenika. Na stranicama mioca se može vidjeti koliko je tko imao bodova na prijemnom (šifrirano).

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    je, divno je, jako mi je drago da su uspjeli.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda je naša neka glupasta škola.
    Ali stvarno sin je išao u dvije osnovne, u jednoj su imali dvoje 5,0 od njih 18, i sad eventaulno ovu jednu curu od njih 15.
    Govorim naravno od 5. razreda, ne prva 4.
    i u razredu mog sina je bilo max dva ucenika s 5.0 od petog do osmog razreda

Datum pristupanja
    Apr 2007
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 23.05.2021. at 10:42

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Dobar dan, vidim da ste spominjali školski bus. Znam da je prije bio školski bus koji je vozio djecu iz 18. i još par škola u blizini mislim da su mioc i medicinska škola bile u pitanju i da su bili tih 5 buseva koji su s različitih lokacija vozili djecu, a taj koji vozi za 18. bi ih iskrcao točno pred školom, ali sad zbog kovida i škola koje su nastradale u potresu tog školskog mini busa nema, ali može se doći i običnim busem ili tramvajem čak i vlakom mada se nitko sad ne vozi vlakom jer je od te postaje do škole 20 minuta hoda. Moja kćer ode tramvajem do Belostenčeve i onda od tamo dođe pješke za 5 minuta.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala!

Ne piše za dodatne sportske bodove, samo da relevantne bodove iz znanja određuje škola :/

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bodovanje i nije regulirano Odlukom o upisu, nego Pravilnikom koji sam ranije linkala, evo ga opet za svaki slučaj.

A detalji oko upisa bit će precizirani u natječaju za upis koji se treba raspisati do 20.6., kako piše u ovogodišnjoj Odluci.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 23.05.2021. at 22:10

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Bodovanje i nije regulirano Odlukom o upisu, nego Pravilnikom koji sam ranije linkala, evo ga opet za svaki slučaj.

A detalji oko upisa bit će precizirani u natječaju za upis koji se treba raspisati do 20.6., kako piše u ovogodišnjoj Odluci.
    I svake godine se novi Pravilnik donosi? Dakle uskoro ide novi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Goran Š. prvotno napisa Vidi poruku
    Dobar dan, vidim da ste spominjali školski bus. Znam da je prije bio školski bus koji je vozio djecu iz 18. i još par škola u blizini mislim da su mioc i medicinska škola bile u pitanju i da su bili tih 5 buseva koji su s različitih lokacija vozili djecu, a taj koji vozi za 18. bi ih iskrcao točno pred školom, ali sad zbog kovida i škola koje su nastradale u potresu tog školskog mini busa nema, ali može se doći i običnim busem ili tramvajem čak i vlakom mada se nitko sad ne vozi vlakom jer je od te postaje do škole 20 minuta hoda. Moja kćer ode tramvajem do Belostenčeve i onda od tamo dođe pješke za 5 minuta.
    20 minuta hoda od vlaka do Mesićeve?! Pretpostavljam da je to od Glavnog ... nema šanse ...
    treba ti dok potrčiš s Medveščaka uza stepenice nekoliko minuta

do jezične u križanićevoj treba 10-12 minuta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti mogu reci da mi se čini bolje za tvoju kćer 18., ali i HTŠ zvuci super ako je tako odlučila i ako će joj biti lakše to mislim da je najvažnije, a ne da se ubije od učenja ili da izgubi svoje Teen godine kako moj sin uvijek kaže na učenje.
    Kojim sportom se bavi tvoja kćer, ne znam jesi li već napisala, ali evo pitam. Vidim da je Lea pisala o tom prilagođenom programu za sportaše pa mislim da bi tamo kliknula jer mi sin kaže da je bilo i lošijih učenika u 18. koji su prolazili s 4.00 i slično, ali bi uz taj program i dobili bi poticaj i uz te projekte da se trude i da otputuju negdje. Nije kao u 4. razmjena na godinu ili dvije gdje odaberu samo 1/2 najbolja učenika nego imaju razmjenu na mjesec dana, 3 tjedna ili 12 dana i većinom u te 4 godine svaki učenik dobije priliku otići barem jednom na tu razmjenu pa mi se sviđa da svaki učenik dobije priliku da se istakne. U generaciji koja je maturirala prošle godine bas sam pitala majku te učenice i kaže da su kod njih svi koji su htjeli dobili priliku i bilo ih je 9 u razredu pa su im profesori na sve načine olakšali učenje, a i super mi je da mogu dibrii dopunske jer ja njsam još uzimala instrukcije osim za kemiju pa mi je bolje da se u skoli to sve riješi jer je najbolje da učenik funkcionira s profesorom koji mu predaje nego da traži nekog novog. Ako još imas pitanja pitaj jer ja bas na sve strane sad tražim dodatne informacije i kontaktiram roditelje, a i Gorane i Jelena i svi ostali koji imate neko iskustvo iz 18. samo se javite bit ću vam jako zahvalna, a i moj sin isto! Kaže pozdravi ove pismonoše iz 18.
    razmjena (francuski) traje 2 mjeseca; učenici iz Francuske dođu u ZG na tjedan dana

dvojezični engleski idu na godinu dana i to u SAD

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    I svake godine se novi Pravilnik donosi? Dakle uskoro ide novi?

Ne, ovaj pravilnik je na snazi još od 2015., najavljivali su novi, ali se to još nije dogodilo. Donošenju pravilnika prethodi javno savjetovanje, ovo prošlo je bilo dosta burno (može se pronaći u starijim postovima na ovoj temi, komentirali smo ga), u svakom slučaju, ne donosi ga se preko noći.
    Natječaj se raspisuje svake godine, i u njemu uvjeti za upis u svaku školu, ali u principu su svake godine isti. Eventualno se može mijenjati onaj 6. važni predmet za bodovanje koji određuje škola, i tako, neki detalji, ali zadnjih 3-4 godine nisam primijetila da su se bitne stvari mijenjale (uz ogradu da ipak ne pratim uvjete za sve škole u cijeloj Hrvatskoj ).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Goran Š. prvotno napisa Vidi poruku
    Od tramvajske stanice Grškovićeva (kod Male scene) je najkraći put pješice do Šalate, kroz Vinkovićevu i Weberovu (stube), ali treba ipak nešto više od 5 minuta (ok, mladi i poletni gimnazijalci vjerojatno su brži ). Najkraći pristup XVIII. gimnaziji je busom s Kaptola (linije 106/201/226), siđe se na 2. stanici u Grškovićevoj i odatle je po stepenicama do škole manje od 5 minuta, samo treba uloviti autobus koji vozi svakih 20 minuta i ujutro bude stvarno velika gužva.
    Šalata je nespretna za dolazak zapravo svima koji ne žive u tom kvartu, ali postoji više mogućnosti pristupa, i busom i tramvajem i pješice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može se još i preko Šloserovih

A predsat ujutro u 18.? bus u 7:00 s Kaptola ...

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

I tako krenule su nam prijave u sustav. Moj se odma jutros prijavio, dobro da je, ja skroz zaboravila da u školi stoji staro mjesto prebivališta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imate vremena da sve provjerite, napose imena, tu ima hrpa uvijek ispravki

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da li bi mi netko mogao objasniti postupak kad se istovremeno upisuje Gimnazija i Srednja glazbena?
    Jel netko sada upisuje da se konzultiramo?
    prijavili smo se u sustav, vidimo ocjene iz 5. raz GS i mjesto gdje ce se upisati ocjene iz 6.GS, ali tamo gdje se odabiru obrazovni programi vidim samo redovne srednje škole, a ne vidim GS za odabrat.
    Moram li nešto pitati rasku ili glazbenu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj nije istovremeno upisivao gimnaziju i srednju glazbenu pa je imao drukčiju situaciju, ali sjećam se da nam je na roditeljskom bilo istaknuto da je kod istovremenog upisa važno da učenik odabere zasebno gimnaziju, zasebno srednju glazbenu i kombinaciju oba programa, za slučaj da u jednu školu ne upadne.
    To što se ne vidi glazbena za odabir, moguće da je zato jer je tek prvi dan, možda još nisu ni vidljivi svi mogući programi?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ivana.s mislim da moze pomoci.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hvala tanja, valjda će nam sve postat vidljivo kroz par dana

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Say no more, 18. je nova 15.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li bi mi netko mogao objasniti postupak kad se istovremeno upisuje Gimnazija i Srednja glazbena?
    prijavili smo se u sustav, vidimo ocjene iz 5. raz GS i mjesto gdje ce se upisati ocjene iz 6.GS, ali tamo gdje se odabiru obrazovni programi vidim samo redovne srednje škole, a ne vidim GS za odabrat.
    mislim da sam tu negdje prosle godine pisala postupak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku

Say no more, 18. je nova 15.
    aaaaaa

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Super da si rekla!

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Zar nije da prijave počinju kad se škola završi? Barem je tako razrednik rekao nama

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Moj ima 3 opcije sve ukupno i ne želi ih još stavljati. Je li bolje da stavi vise opcija il da ako je sig za jednu da tu ostavi?
    Jeste svi popunili svoj popis? Koje će vaši upisivati? Vidim imamo matematičke, jezične, HTŠ... Sretno svima i još samo molim da mi pojasnite ovo da su prijave u sustav krenule jer je nama rečeno 18.6.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo je potrebna registracija u sustav
    to je već otvoreno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti sve ovisi o tipu djeteta nekima se nije žurilo ni registrirati a ni prijaviti
    Posljednje uređivanje od larmama : 25.05.2021. at 18:09

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja A. planira upisati kombinaciju, pa je u svojoj OŠ pitala što je potrebno i dali su joj papir s uputama. Uglavnom, najvažnije je prijaviti i kombinaciju i samu gimnaziju, otprilike ovako:

1. Gimnazija XY
    Glazbena Z, klavirist

2. Gimnazija AB
    Glazbena Z, klavirist

3. Gimnazija XY
    Glazbena W, klavirist

4. Gimnazija AB
    Glazbena W, klavirist

5. Gimnazija XY

6. Gimnazija AB

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Moj ima 3 opcije sve ukupno i ne želi ih još stavljati. Je li bolje da stavi vise opcija il da ako je sig za jednu da tu ostavi?
    Jeste svi popunili svoj popis? Koje će vaši upisivati? Vidim imamo matematičke, jezične, HTŠ... Sretno svima i još samo molim da mi pojasnite ovo da su prijave u sustav krenule jer je nama rečeno 18.6.
    Pocele su prijave u sustav nacin da ucenik dobike pin, provjeri podatke jesu mu tocni i sl.zeljene skole se pocinju prijavljivati 25.6.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zna li itko išta o tehničaru za vidoigre u sisku? Znači to mu je najnovija ideja. Oduševljen je. Ja nisam baš

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Znam da je moj brat radio prilog o njima i bio apsolutno odusevljen. Nagovarao me da preselim da mi sin moze tamo u srednju.
    Posljednje uređivanje od naplavomzalu : 25.05.2021. at 23:00

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na rtl? Taj prilog je on danas gledao. Ja sam skeptična. Škola koja nema mat fiz kem... Pa kako će faks upisat?! To iz priloga je bajno, ali... Ono nebajno nisu ni spomenuli. Što je ok, ipak je prilog afirmativan. Ali moj J ne vidi dalje od nosa. A ni mm kojem je to super ideja

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Nisam isla dublje u analizu škole, zaustavila sam se na njegovom oduševljenom prijedlogu da se preselim.
    On je u duši vječni 15-godišnjak pa ne znam koliko je njegovo mišljenje relevantno.
    Znaci nemaju mat? Nisam to znala

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Imaju mat. U prilogu su rekli da nemaju fiz

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    To ti sve ovisi o tipu djeteta nekima se nije žurilo ni registrirati a ni prijaviti
    Za izbor imate mjesec dana,ne treba se žuriti s prijavom

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Imaju mat. U prilogu su rekli da nemaju fiz
    Pa pogledaj satnicu na webu, meni ne zvuči loše

HJ 3, 3, 3, 3
    EJ 2, 2, 2, 2
    MAT 4, 4, 3, 3
    FIZ 2, 2, 2, 2

uz tjelesni, vjer/et i PiG to su im jedini opći predmeti, sve drugo je strukovno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Fiziku moraju imati ako je boduju za upis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zna li itko išta o tehničaru za vidoigre u sisku? Znači to mu je najnovija ideja. Oduševljen je. Ja nisam baš
    Ni ja ne bih bila oduševljena, ali svijet ide u tom smjeru...

Probaj objasniti sinu da kao obični računalni tehničar ili elektroničar može imati daleko veće mogućnosti zapošljavanja, a da ovo nije isključeno: https://www.jutarnji.hr/life/gaming/...jekta-15075335
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.05.2021. at 08:04

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja baš bacila pogled na program. Stručni predmeti zvuče super i cijeli program zvuči nekako cjelovito i multidisciplinarno (i programiranje i grafika/zvuk i marketing i testiranje i projektni rad...). No kao i uvijek, upitno je kakva je realizacija/kvaliteta istih. Bilo bi dobro vidjeti par završnih uradaka Ali svakako razumijem zašto bi netko tko ne voli povijest, geografiju, biologiju, kemiju i likovni a voli računala i programiranje odabrao takav program uz perspektivu kasnijeg studija istog. Bar bi većinu vremena u školi radio što voli. I nema onih glupih naslijeđenih predmeta koji služe tome da nastavnici koji postoje od prije predaju lemljenje i piljenje šperploče pod "tehnička kultura".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme sillyme ne diraj tehnički to je još jedino što je ostalo da djeca bar malo koriste ruke, nema više domaćinstva ni sličnih predmeta zapravo korisnih za svakodnevni život. Ja bih recimo to vratila,a ne da ne znaju zašiti dugme ako im to netko nije doma pokazao. Sigurna sam da danas ima puno takve djece.

Pod dojmom sam tehničkog jer mi je kćerka jučer pokazala uradak (ona i prijateljica su imale zajednički projekt) - predivnu drvenu kuću, s balkonima, prozorima, klupicom ispred, cvijeće na prozorima, divna okućnica cvjetna...oduševila sam se nije to samo manualni rad nego i razvijanje mašte, kreativnosti. Oduševljena sam bila i još sam
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.05.2021. at 08:20

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Finci imaju tehnički i domaćinstvo ne zato da nauče prišivati puce ili zakivati, nego baš da rade nešto rukama jer je to korisno za mozak. Ali onda to treba biti tehnički baš s lemljenjem i piljenjem, a ne još jedan sat buljenja u udžbenik i ppt.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa u osnovnoj da. U srednjoj bi se valjda trebali usmjeravati prema onome što te interesira. Inače ćemo završiti u 12-godišnjim općim smjerovima od igle do lokomotive. Evo dan danas ne kužim čemu je meni u PM gimnaziji služilo 4 sata turpijanja komada čelika da napravim savršeno ravnu stranicu za ocjenu. Radila sam to tad i nikad više u životu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 26.05.2021. at 08:25

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Istina.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, ja nisam ni tad, ne sjećam se da smo imali tehnički u srednjoj?! Inače, tehnički je meni bio stvarno divan predmet, ali kod moje kćeri bezveze, jako malo praktičnog rada, ali zato učenje gluposti napamet, to da.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Za izbor imate mjesec dana,ne treba se žuriti s prijavom
    ne prijavljujemo se mi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •