Stranica 342 od 383 PrviPrvi ... 242292332340341342343344352 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,051 do 17,100 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sasvim suprotno nego ina, ne želim pokazivati svoju covid potvrdu.
    Imam ju, ali mi je ponižavajuće pokazivati je nekom random liku. Smatram da je dovoljno to da ju imam.
    Općenito sam protiv te diskriminacije i podjele na imaoce i neimaoce.
    Kao što sam bila protiv propusnica lani.
    Netko će moj stav smatrati blesavim, jer ionako sam cijepljena i ne bi me trebalo biti briga, ali je. Mrzim potvrde
    Totalno netazumljivo meni. Nije te sram pokazivat random likovima osobnu, pruzat nekim kartice da oni odsetavaju s njima... Prije ce ti maznut identitet, a stav, imam, a ne dam, ono ne kuzim ama bas nikako. Al ja tebe od pocetka ne kuzim...to panika...ili??? Ako internaliziraa tocku (prihvacanje situacij, nije takvo ponizenje dat svoj obol i izvadit potvrdu. Dobro su rekli pomorci, ko mene pita os--nes cjepivo, potvrde itd. Nitko nije od njih 'ponizen'. Ako te veseli, ionako nitko ne trazi (jos) oi, pa ih mozes muljat i kao da nisi pokazala zapravo, da to nisi bila ti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2021. at 12:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni nije nikakav problem pokazat i jedva čekam pokazat je samo da mogu što više landrat
    Samo je moram nosit i u hard copy, s obzirom da mi se baterija moba često prazni.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.10.2021. at 12:38

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, pa cjepivo je tu, nece ni prrboljenje stitit gofinama, govorimo, cini se, o krwcem razdoblju, ti pitanje smo vec razrijesili, ajmo rec, a sve drugo su lokalne nijanse.
    Pa nije baš mala razlika i lokalna razina, radi se o 6 mjeseci na EU razini, a dokaza o točnom trajanju imuniteta nakon preboljenja niti nakon cjepljenja nemamo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ok, pa cjepivo je tu, nece ni prrboljenje stitit gofinama, govorimo, cini se, o krwcem razdoblju, ti pitanje smo vec razrijesili, ajmo rec, a sve drugo su lokalne nijanse.
    Pa bas i nismo razrijesili

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije baš mala razlika i lokalna razina, radi se o 6 mjeseci na EU razini, a dokaza o točnom trajanju imuniteta nakon preboljenja niti nakon cjepljenja nemamo.
    Razlika je prevelika i to vrlo nelogično.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mda, al ne zaboravite da ovo postoji nit godine i nema idealnog svijeta i djeluje se sad, a ne kad jr sve gotovo. A koliko nelogicnosti kod nas, pak postojimo vec par detesljeca ko drzava. 6 mjeseci prodje u trenu, pa svejedno je jel se cijepis nakon 6 il jos 6. Meni, evo, nijr logicno da je to neki vrliki problem sad.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2021. at 13:07

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja bila nedavno na jednoj stručnoj konferenciji, svi smo morali mati potvrde (i pokazati ih). Dalje smo svi bi bez maski, sjedili bilogdje za stolovima.... za par tjedana imam opet isto. Meni je bio nakon prvih par minuta opet osjećaj starog normalnog, da ljude prepoznajemo i bez maski, normalno pricamo, družimo se u gužvici oko švedskog stola itd.

Jedino novonormalno je bilo snimanje i streaming za one koji nisu došli uzivo.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene baš ta situacija čudi, da je čak logičnije kod nas postavljeno nego na razini EU.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ja sasvim suprotno nego ina, ne želim pokazivati svoju covid potvrdu.
    Imam ju, ali mi je ponižavajuće pokazivati je nekom random liku. Smatram da je dovoljno to da ju imam.
    Općenito sam protiv te diskriminacije i podjele na imaoce i neimaoce.
    Kao što sam bila protiv propusnica lani.
    Netko će moj stav smatrati blesavim, jer ionako sam cijepljena i ne bi me trebalo biti briga, ali je. Mrzim potvrde
    Mene su samo jednom na ulazu u Hrvatsku iz Bosne tražili potvrdu; ali i to je prilično random - u to ljetno vrijeme na ulazu iz drugih zemalja nisu tražili potvrde (jer ipak... turisti).

Osim toga, bit će da nisam nigdje ni bila gdje treba potvrda :D

Ja svojim studentima vjerujem na riječ da su cijepljeni/preboljeli/što god (ne pitam ih detalje). Nikako mi ne pada na pamet da ih tražim potvrde. Ako su svi na predavanju takvi, po preporukama, ne moraju nositi maske - razmak moraju držati.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene baš ta situacija čudi, da je čak logičnije kod nas postavljeno nego na razini EU.
    Mene pak uopće ne čudi da je u nas nešto logičnije nego u nekoj drugoj zemlji.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

MM ide u Norvešku za koji dan - baš me zanima koliko će je on puta pokazat

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo sam mislila da me iznenađuje što se naši ne drže striktno pravila koja nameće Europska komisija, u tim smislu, ne mislim da je kod nas sve nelogično, dapače. Puno bolje smo funkcionirali npr. konkretno u školstvu u usporedbi s ostalim zemljama. I užasno me živcira kad spominju djecu kao superširitelje, jučer sam opet to čula u dnevniku.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zapravo sam mislila da me iznenađuje što se naši ne drže striktno pravila koja nameće Europska komisija, u tim smislu, ne mislim da je kod nas sve nelogično, dapače. Puno bolje smo funkcionirali npr. konkretno u školstvu u usporedbi s ostalim zemljama. I užasno me živcira kad spominju djecu kao superširitelje, jučer sam opet to čula u dnevniku.
    A da, to i meni zvuci iznenadjujuce.

Vezano za nastavu, neki nasi studenti su bili u Njemackoj na dobrom Sveucilistu na erasmusu prosli semestar. Imali su online nastavu - i povratno su rekli da je kvaliteta online nastave bila puno veca kod nas nego tamo. Npr. da smo mi sve izvodili (jesmo, na tabletima), a oni tamo nista, samo pisali konacne i zavrsne korake. Ok, to je samo usporedba za jedan specificni smjer - al isto nam je bilo drago cuti pohvale

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, kad pišeš o takvim anegdotama, molim te probaj ublažiti ton, da ne zvuči zlurado, vjerujem da ti to nije namjera.
    Zlurado, nikako. Ljuto, apsolutno.

Dijete je nesto bolje.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 19.10.2021. at 14:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A da, to i meni zvuci iznenadjujuce.

Vezano za nastavu, neki nasi studenti su bili u Njemackoj na dobrom Sveucilistu na erasmusu prosli semestar. Imali su online nastavu - i povratno su rekli da je kvaliteta online nastave bila puno veca kod nas nego tamo. Npr. da smo mi sve izvodili (jesmo, na tabletima), a oni tamo nista, samo pisali konacne i zavrsne korake. Ok, to je samo usporedba za jedan specificni smjer - al isto nam je bilo drago cuti pohvale
    Kad spominjemo Njemačku tako je bilo i u onim počecima korone za niže razrede. Moja nećakinja je iste dobi kao moja kćerka, pa smo često razmjenjivali iskustva kako im izgleda nastava u Njem u odnosu na našu. Naši su se puno brže snašli i kvalitetnije provodili nastavu nego u Njemačkoj. Kad su naši već naveliko koristili Teams, Zoom, Izzi, čudesa od onih platformi ne znam ni nazive ponovit, oni su tek nakon valjda 3-4 mj sramežljivo počinjali s tim i to 2 predmeta. Tako da je lijepo bilo primjetii tu neku našu snalažljivost u stani-pani situaciji. Naravno neki su se snašli bolje, neki slabije, al kažem kod njih nije uopće bilo interakcije s učenicima mjesecima nego samo dobiješ zadatke na mail i bok. Sis i šogi su već ludi bili.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da treba ići svugdje gdje je čovjeku gušt, vjerovati da se poštuju mjere i da si ti napravio sve što možeš. Npr. bilo bi mi žao da nisam bila na nekom koncertu, a jesam dan kasnije kod zubara gdje je medicinska sestra kihala s maskom na bradi. Potvrde mi nisu problem i daju mi neku sigurnost na određenim mjestima iako znam da se i s njima mulja, da ovisi o onome tko ih pregledava, da nisu stopostotna garancija, kao i sve ostalo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad spominjemo Njemačku tako je bilo i u onim počecima korone za niže razrede. Moja nećakinja je iste dobi kao moja kćerka, pa smo često razmjenjivali iskustva kako im izgleda nastava u Njem u odnosu na našu. Naši su se puno brže snašli i kvalitetnije provodili nastavu nego u Njemačkoj. Kad su naši već naveliko koristili Teams, Zoom, Izzi, čudesa od onih platformi ne znam ni nazive ponovit, oni su tek nakon valjda 3-4 mj sramežljivo počinjali s tim i to 2 predmeta. Tako da je lijepo bilo primjetii tu neku našu snalažljivost u stani-pani situaciji. Naravno neki su se snašli bolje, neki slabije, al kažem kod njih nije uopće bilo interakcije s učenicima mjesecima nego samo dobiješ zadatke na mail i bok. Sis i šogi su već ludi bili.
    Zato su nasi u skoli vrlo ekspresno zaboravili sve platforme. Pa ove godine djeca u izolaciji ( pojedinacnij) bulje u prazan zid i zicaju kolege da im ispricaju sto se uciko na nastavi. Iako su preporuke Ministarstva prilicno drugacije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa zali se sirius.

Na fakultetima imaju kamere, pa studenti slusaju nastavu uzivo od doma
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.10.2021. at 18:53

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Cijepljeni jednom dozom koji na preporuku liječnika nisu primili drugu zbog reakcije ne mogu nikako do potvrde jel tako? Jedino test se zasad priznaje.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete je nesto bolje.
    To je najvažnije, nadam se da će se potpuno oporaviti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa zali se sirius.

Na fakultetima imaju kamere, pa studenti slusaju nastavu uzivo od doma
    Zalila sam se.
    Mislis da je nekoga briga?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

MM ide u Norvešku za koji dan - baš me zanima koliko će je on puta pokazat
    Opa, javi, oni su mi zadad favoriti, nisu pustili da im umire starcad ko u svedakoj, a, koliko sam cula, super sunprocijepljeni i ne ocekujem 'teror' s mjerama i maskama nego ovako ko kod nas s procijepljenom populacijomna tim rijetkim eventima i konf. gdje su svi s potvrdama i mogu bez maske bez da se to onda pretvori u superspreader event jer ima nekakav kolekt. imunitet.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2021. at 21:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danska - moj mokri san. Zhtijevala je potvrde i za ulazak u kino, nikakve filozofije ala potvrdu imam, al me ponizava pokazat potvrdu pa bas ne dam. Posljedica toga je da su masovno procijepljeni, nigdje se vise ne traze potvrde i ne nose maske navodno cak ni po bolnicama), oni su post-corona staro normalno drustvo. Javim se kad ispitam jel bas ovako kako je u clanku jer to su moji mokri snov. Kod njih krecu trece doze odn u nadoj nomenklautlri boostero po svima, 6 mjeseci nakom 2.i:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20211019
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2021. at 21:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Je upravo tako je u Danskoj bilo i tako je sada. Vec sam pisala da mi je friend iz Kopenhagena sve to potvrdio.

Nisi mogao nigdje mrdnut bez potvrde, al zato sad mogu sve osim sto je kompliciranije putovanje avionom iz zemlje.

Potvrde su dovele do vece procjepljenosti a ne kao sto je netko pisao povjerenje u drz.upravu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.10.2021. at 21:55

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fantasticno. Al ne, mi necemo vadit potvrde, nego na puste otoke. Evo kako izgleda finalizacija tog scenarija. 500 puta cu radje vadit potvrdu, nego ovo u rusiji. Kod njih slicna spika - je obavezno, nije, je opasno, nije, panika ilo ne, pitanja pitanja, pa evo onda odgovora:

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-kuce-20211019
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.10.2021. at 22:06

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Kolike su sanse da izbace test kao mogućnost dobivanja potvrde? Nas 4 bi na jedan event, troje nas ima potvrdu na račun cijepljenja, jedan nema , može se testirar, ali kako je to za 3 mj on sad misli da možda jačanjem mjera test izbace kao mogućnost. Ja ne vjerujem, međutim moramo sad platit kotizaciju, a ako on ne bude mogao ne idemo nitko. O sad važemo kolike su šanse da u nas stisnu sa cjepivom pa izbace test iz igre?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Fantasticno. Al ne, mi necemo vadit potvrde, nego na puste otoke. Evo kako izgleda finalizacija tog scenarija. 500 puta cu radje vadit potvrdu, nego ovo u rusiji. Kod njih slicna spika - je obavezno, nije, je opasno, nije, panika ilo ne, pitanja pitanja, pa evo onda odgovora:

]
    Ne razumijem kako ti ne razumiješ ono što sam napisala?
    Panika je, možda, bila u času otvaranja teme, kada se pojavila nova bolest, koja je ubijala starce u Italiji začudnom brzinom. Temu sam otvorila par dana nakon saznanja o koroni. Tada nitko ništa o njoj znao nije. Osim o posljedicama iste na oboljele. Cjepivo nije bilo ni u začetku.
    Danas jesam za cijepljenje, neka nas ono vrati u život prije pandemije. No nisam za potvrde o istom, jer nas pokazivanje istih NE vraća u normalan život, nego u neki novi, nikako ne isti, a još manje bolji.
    A pusti otok mi je želja uvijek kad sam umorna od svega. Poput tvog "mokrog sna" o potvrdama svud oko nas, tako je moj o miru svud oko nas.
    I o međusobnom povjerenju, ono kada je dovoljno reći: cijepljena sam, bez da to moram kodom dokazivati.
    No vjera u riječ je, izgleda, prošlo svršeno vrijeme.

Imam pravo nadati se u bolje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Beti,
    na sveucilistu mog prijatelja trkaca u USA je upravo tako. Kaze daju izjave da su cijepljeni, preboljeli ili testirani (Orange County) i nitko ih ne provjerava. Ide se na povjerenje, ali zato svaki dan oko ponoci dobijes tu neku kako on rece "cisti ekran" kojim se dobiva "cista poruka" kojom jamcis da si nesto od gore troje navedenih i da u zadnjih 48h nisi bio u kontaktu s pozitivinim.
    Maske nose samo u jav.prijevozu i na nekim (rijetkim)predavanjima ako bas neki prof trazi. Nigdje drugdje na kampusi ih ne nose, ni u restoranima, kaficima...
    No to su pravila njihove County.
    Kaze u LA je bio i tamo se maske nose skoro svukuda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nadopuna:
    Imaju visoku stopu procjepljenosti u Orangeu, a posebice na sveucilistu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Al' filozofiramo...jug Europe, da ne kažem Balkan. Pa ovdje 70% ljudi gleda kako će rođenu mater preveslati, a mi palamudimo o povjerenju .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod nas na javnim sveucilistima se daju izjave, a garantiras svojim potpisom da je informacija tocna.

S obzirom da funkcionira pravna drzava, ne pada ljudima samo tako na pamet lagati. A i velika vecina voli svoj posao i zeli ga zadrzati.

Neovisno o cijepljenju protiv kovida, prakticki sve osim dokaza o legalnom boravku u SAD-u, garantiram potpisom, nekad bez, a nekad uz izjavu o pravnoj i krivicnoj odgovornosti. Drivers licence (osobnu) me trazio policajac prosli mjesec, jer sam zaustavljena zbog prebrze voznje u South Dakoti (prije toga, posljednjih put su me trazili vozacku 2009.), trebala mi je osobna kod jednog poslodavca i pitala me knjiznicarka sad u subotu zelim li joj pokazati osobnu ili cu samo ispuniti papir.

Tako da me uopce ne cudi da u Orange Countyju ne trebaju potvrde na radnom mjestu.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Al' filozofiramo...jug Europe, da ne kažem Balkan. Pa ovdje 70% ljudi gleda kako će rođenu mater preveslati, a mi palamudimo o povjerenju .
    X

U Beču potvrde vrijede 24 sata, trebaju ti za sve i svašta. baš ću pitati prijateljicu detaljnije. Rekla je da praktički nigdje ne možeš bez potvrde.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kako ti znaš jel si bio s nekim koji je tad imao koronu, pa makar stajao u u- bazenu pored tog ko sardina pol sata

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A kako ti znaš jel si bio s nekim koji je tad imao koronu, pa makar stajao u u- bazenu pored tog ko sardina pol sata
    Pa ne znas. Kazes "not to my knowledge." I na PCR rezultatima pise jesu li ili nisu detektirali SARS-CoV-2, a ne imas li ili nemas kovid.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 20.10.2021. at 08:03

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da funkcionira pravna drzava, ne pada ljudima samo tako na pamet lagati. A i velika vecina voli svoj posao i zeli ga zadrzati.

Neovisno o cijepljenju protiv kovida, prakticki sve osim dokaza o legalnom boravku u SAD-u, garantiram potpisom, nekad bez, a nekad uz izjavu o pravnoj i krivicnoj odgovornosti. Drivers licence (osobnu) me trazio policajac prosli mjesec...
    Kaae, ti zbilja imas nesto protiv hrvatske pravne drzave

Nego, ni mene ne trazi nitko dokumente. Vozacku sam prometnom policajcu u RH rutinski pokazala tocno jednom, i to 2001. Zapamtila sam, bila sam u pidzami i trapericama, prijateljicu sam doma odvezla u neke sitne sate. I jednom u Austriji.
    Ali znam sto pišeš, u neka davna vremena, na sjeveru, Europe, davala sam fotokopije diploma i sl, nikakvo ovjeravanje.
    Ovdje se na salterima bas cesto traze dokumenti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje se na salterima bas cesto traze dokumenti.
    Long story short, jedno dijete ima hrvatsko drzavljanstvo na papiru, a drugo nema. Nikako da zasucem rukave i krenem u borbu s administracijom i potvrdama.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 20.10.2021. at 08:18

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Na temu povjerenja, H-alter je objavio ovu kartu neki dan, ne znam zašto nisu jasnije stavili odakle je: https://www.facebook.com/PortalH.Alt...8388143400677/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Na temu povjerenja, H-alter je objavio ovu kartu neki dan, ne znam zašto nisu jasnije stavili odakle je: https://www.facebook.com/PortalH.Alt...8388143400677/
    https://www.reddit.com/r/MapPorn/com...vel_in_the_eu/

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

https://www.24sata.hr/news/danas-316...1-ljudi-791206

Znači evo nas odjednom preko 3000 novih. Ah, vrtimo se u krug

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.24sata.hr/news/danas-316...1-ljudi-791206

Znači evo nas odjednom preko 3000 novih. Ah, vrtimo se u krug
    Nadam se da ce biti "krug", a ne eksponencijalni rast. Mi se furamo na prirodne lijekove i imunitet. 30% testiranih je pozitivno. Nije dobro.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, ti zbilja imas nesto protiv hrvatske pravne drzave

Nego, ni mene ne trazi nitko dokumente. Vozacku sam prometnom policajcu u RH rutinski pokazala tocno jednom, i to 2001. Zapamtila sam, bila sam u pidzami i trapericama, prijateljicu sam doma odvezla u neke sitne sate. I jednom u Austriji.
    X
    Ni ja se ne sjećam kad sam policajcu pokazala vozačku, ne pamtim.

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    X

U Beču potvrde vrijede 24 sata, trebaju ti za sve i svašta. baš ću pitati prijateljicu detaljnije. Rekla je da praktički nigdje ne možeš bez potvrde.
    A ne bismo rekli da je Austrija banana država zar ne? Oni su jednostavno oduvijek bili rigorozni i striktni. Takvi su, takav im je mentalitet i tradicija.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I u Dalmaciju dolazi kisno razdoblje. Drzim fige da se malo prepadnu nasih brojeva i da ne eksplodiraju.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

X
    Ni ja se ne sjećam kad sam policajcu pokazala vozačku, ne pamtim.

A ne bismo rekli da je Austrija banana država zar ne? Oni su jednostavno oduvijek bili rigorozni i striktni. Takvi su, takav im je mentalitet i tradicija.
    Daleko od banana države. Nekad se pitam jel kokoš ili jaje? Da li "znaju reda" jer znaju koje su posljedice nereda i ako te uhvate da si uistinu nahebo, ili jednostavno imaju veću kulturu.
    Evo sestra kaže nikud bez potvrde, ni na kavu. Mogu u supermarket s maskom bez potvrde. Selo u Austriji. Njezin dojam je da se masa nije mislila cijepiti, ali kada su skužili da im je sezona ugrožena došli su do visokog postotka procijepljenosti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko u Austriji vrijede potvrde o cijepljenju, godinu dana isto? I jel oni imaju treću dozu već?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kosjenka, jel znas jel u AT onda zbog visoke procjepljenosti uz potvrdu moguce kretanje bez maski ili ipak s maskama? U slucaju gdje se pokazuje potvrda.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko u Austriji vrijede potvrde o cijepljenju, godinu dana isto? I jel oni imaju treću dozu već?
    Imaju, moj šef je primio booster prije 2 tjedna

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja znam kod nas dvoje sa 3.dozom pfizera.
    Oboje stariji oko 70.
    Nikakvih nuspojava nakon 3.doze.
    Ali nisu imali nuspojave ni nakon prve dvije.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jeste skužili kako je kampanja "besplatan ručak" za studente bila neuspješna. Samo 211 ih se cijepilo. Kome li je to palo na pamet. Da su im rekli da će dobiti 2 ECTS-a, svi bi došli

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovdje pišu prognoze da ćemo se popeti po broju mrtvih na milijun stanovnika. Morat će brzo obraditi podatke s popisa, jer je pad ukupnog broja stanovnika jedino što nas može "spasiti".
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ovida-15111549

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo me na sastanku koji traje već sat i pol i još će potrajaaat.

Od nas 14 samo smo kolegica i ja s maskama, luda sam jer se jako pazim ovih dana. Iako su svi cijepljeni u dvorani (ili ogromna većina), svejedno bi mi normalno bilo da imaju maske. Ne želim da mi propadne put u Lju.
    Doma mi samo malo šmrcaju muž i kćerka, pa sam se odvojila i ne spavam s njima. Sve samo da ostanem zdrava do subote jer mi je taj vikend jako bitan.

Druga stvar da imamo covid potvrde onda bi se osjećala sigurnije i ja bez maske. Ovako kad ne želim nešto pokupiti prije vikenda (ne nužno koronu nego ni virozu) mi je baš nezgodno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.10.2021. at 11:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •