Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa državi je iz jednostavnog razloga što velika većina ni uz kakvu novčanu potporu ne želi imati treće dijete. A državi djeca trebaju jer su to budući porezni obveznici.
    X

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sva su djeca jednako vrijedna.

No, za državu je svako dijete više jako vrijedno. I na državi je da osmisli mjere kojima će osigurati da ima što više djece. Naravno, i da osigura svima što bolje uvjete života. No, i na biračima je da glasaju za onu opciju koja im najviše odgovara - naravno na onima kojima je ovo bitna tema. Tako da, plaćanje roditelja odgojitelja je legitimna opcija - koja svakako ima svoje birače. Ne kažem da bih ja bila među njima. No, da netko dođe u Split i da unaprijed kaže da će smanjiti naknadu za treće dijete, za njih sigurno ne bih glasala (ne zbog sebe osobno; ja to pravo više ne namjeravam koristiti). Nioti bih glasala za onoga tko kaže da će skratiti porodiljni za treće dijete.

Ako će ukidanje mjere u Zagrebu i promjene naknada utjecati na što više djece, e pa onda je to super za cijeli Zagreb, a i Hrvatsku. Nikako nije za postojeće korisnike mjera. Al nadam se da će se za njih ipak pronaći neko rješenje koje će biti prihvatljivo, da će brzo naći posao, da su uopće u mogućnosti raditi, da će im se nekako pomoći ako nisu, itd.
    Isto razmišljamo.

Općenito govoreći, a pritom bivajući svjesni duga u kojem se nalazi Grad Zg, mislim da Tomaševićev tim zanemaruje glavne postavke ekonomije. Fokus ne treba isključivo biti na "kresanju" rashoda (moj dojam je da se trenutno isključivo time bave) nego i na povećanju prihoda (dakle Advent u Zg je izvrsna prilika za "ubrat" lovu, to nije trošak nego zarada i to se uz dobar tim može organizirat vrhunski a bez nekadašnjih muljaža). No za to treba imat vrhunski tim stručnjaka. To je velika greška koju rade jer će od eventa po kojem smo bili poznati diljem Europe a i šire napravit njegovu slabu kopiju. Možda se varam, živi bili, pa vidjeli kako će to izgledat. Radim pored Tomislavca, klizališta znam da neće biti. To su već najavaili. Ostavljam mogućim da me ugodno iznenade s nečim drugim u sklopu tog eventa.

Vezano uz smanjenje naknada za novorođenu djecu, ne slažem se uopće što su išli na smanjenje jer vidim oko sebe koliko više troškova imaju obitelji s troje djece (a pogotovo s više od 3 djece), a uostalom koliko obitelji u RH uopće ima više od 2 djece??!! Ta stavka je zanemariva u odnosu na ostale ogromne troškove, sukladno tome potez smatram lošim.

Na udžbenike vjerojatno nisu išli jer bi nastala "revolucija".

Netko je gore spomenuo udruge. Je da dio udruga radi smislen posao, al brate mili ima "udruga" i udruga. Osobno mi je veće bacanje novaca na NGOs nego da se dio tog kolača rasporedio na djecu (recimo smanjit udrugama a preraspodijelit da se dobiju veće naknade za svako 3. ili 4 . dijete u obitelji).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    X

Netko je gore spomenuo udruge. Je da dio udruga radi smislen posao, al brate mili ima "udruga" i udruga. Osobno mi je veće bacanje novaca na NGOs nego da se dio tog kolača rasporedio na djecu (recimo smanjit udrugama a preraspodijelit da se dobiju veće naknade za svako 3. ili 4 . dijete u obitelji).
    Udruge i "udruge" možeš razlikovat kroz natječajni postupak, koji ako je transparentan i kontroliran, onda se zna za šta se točno daju novci i točno se to i pravda

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Udruge i "udruge" možeš razlikovat kroz natječajni postupak, koji ako je transparentan i kontroliran, onda se zna za šta se točno daju novci i točno se to i pravda
    Ah pa znamo kako je to u RL. Na kakve gluparije su novci rasipani.T u se slažem s Beti3, žao mi bude ijedne kune da nije otišla na neki način prema djeci a ne na takve Udruge.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ah pa znamo kako je to u RL. Na kakve gluparije su novci rasipani.T u se slažem s Beti3, žao mi bude ijedne kune da nije otišla na neki način prema djeci a ne na takve Udruge.
    Ne znam, ja sve što radim radim prema natječajima i strogo pravdam svaku kunu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •