I hoce li necijepljeni koji pune bolnice preuzeti odgovornost za odgodjene zahvate i posljedice?
Evo ja strepim svaki dan hoce li mi djetetu odgoditi operaciju.
Stvarno treba imati obraza.
Svimbalo, već sam vam ljetos pisala o svojoj kumi koja je nakon druge doze dobila miokarditis i čija je priča završila u S. Dalmaciji. I o svojoj sveki koja se također dva puta cijepila i podmetnula svoja leđa, a ne želim vam pisati kako je danas. I Lili je napisala da njezina mama ima sličnih problema, ali je kod moje sveki stvar puno ozbiljnija.
I što sad s njima dvjema? Ništa, da. Pa tko normalan nakon toga ne bi bio oprezan, barem malo. A jesu li one jedine? I tko je i u jednom trenutku za njih preuzeo odgovornost?
A ne da nije preuzeo odgovornost, nego su mojoj kumi u ST bolnici, kad joj je već nakon prve doze bilo loše i kad ih je pitala može li to biti od cjepiva, rekli da više slučajno to svoje stanje ne povezuje s cjepivom. I žena im je povjerovala i nakon 2. doze dobila miokarditis, za što su joj na Rebru i potvrdili da je od cjepiva.
Ali dobro je prošla, nije umrla.
I bez obzira na to ekipa se i dalje doslovno sili na nešto.
Evo, ponovno ću linkati onaj članak iz Jutarnjeg.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...9dTyzBCEQOXE4Q
Zanemari izvješće zviždača. Podatci ispod razlog su da se čovjek stvarno zapita dokad bi se on to trebao docjepljivati. I samim time tvoja priča s cjepivom protiv hepatitisa B, Sirius, meni pada u vodu. Da su se ljudi i prije 20-ak godina morali njime stalno docjepljivati, drukčije bi se postavili i drukčije bi razmišljali, sigurna sam u to, barem dio njih.
Razmišljam kako više neću u Poštu. Ne zato što nemam Covid pass, jer imam, nego zato što ga ne želim pokazivati našoj postarici![]()
Baš sam djetinjasta, zar ne?
Svejedno mislim da je organizacijski nemoguće provjeravati pass ispred ulaza u konkretno našu poštu, tko će provjeravati, čime će skenirati i zar će i osobnu na cesti trebati dati.
Meni je to s covid passovima ( koju sam riječ napisala!) I glupo i smiješno i tužno i i i ne znam što bih još napisala.
Hepatitis se primao 3 doze kroz 6 mj
Plus svakih 5 godina nova doza
Nakon desetak godina zakljucili su da nema potrebe za cijepljenjem svakih 5 godina , nego individualno ovisno o situaciji.
Da li ce se sa covidom stalno ili kako vec docijepljivati vrijeme ce pokazati.
Joj Beti , tebi je stvarno dosadno u zivotu.
Ti si ko ona reklama https://youtu.be/QJ8Bj9XJnN0
Frendica pozitivna na kućnom testu, sa simptomima. Traži termin za PCR da može dostaviti na posao jer je bila u uredu, a da bi ljude od tamo poslali doma treba PCR.
Prvi termin u subotu.
Kod mene u Smb prvi termin u utorak.
Što su stvarno svugdje takva čekanja na test?
Vjerujem da se cak i ti mozes sloziti da uglavnom necijepljeni okupiraju bolnicke kapacitete.
Pa jesu li onda necijepise spremni preuzeti odgovornost za to?
I za sve propustene i odgodjene zahvate i neadekvatnu medicinsku skrb u tom razdoblju?
Ili su ovi sto se pouzdaju u svoh prirodni imunitet spremni potpisati da nece koristiti medicinsku skrb u slucaju covida?
@ sirius:
Ako zbog ničeg drugog, zbog toga možemo biti sigurni da brojevi neće više znatno rasti
Posljednje uređivanje od Jurana : 10.11.2021. at 11:15
imala u dva navrata slučaj da mi na posao dolaze ljudi iz obitelji u kojima je covid pozitivna osoba, o kojoj oni brinu. Bez maski. Nitko ih nije upozorio da i oni mogu prenositi bolest. Na moje pitanje, oni su cijepljeni, pa ne moraju ni u izolaciju ni nositi maske.
Ovo me je nasmijalo: https://m.sibenik.in/sibenik/ne-se-p...na/146070.html
Prosvjednici lampašimanapisali NE Covid potvrdama, a došli mulci pa to presložili u DA
![]()
O ovome ja pišem. To više nitko ne kontrolira. Pa i moja frendica, cijepljena, čija je mala neki dan isto dugo čekala na test (tu sam napisala - u petak je na kućnom vidjela da je pozitivna, a jučer je testirana) - uredno ide na posao svaki dan, a doma je s malom. Izolirala ju je, ne mogu reći da nije, ali ipak joj izmjeri temperaturu, da joj jesti i sl.
I ja sam dolazila na posao dok mi je doma dijete bilo najprije u samoizolaciji, zatim u izolaciji.
Nosila sam masku kao što je i inače nosim, a i održavala razmak i općenito se držala epidemioloških mjera, kao što to činim cijelo vrijeme.
U Rijeci isto zasad nema čekanja na testiranje, opći dr/ped pusti uputnicu i možeš ići isti dan.
Pa cijepljeni ne moraju u SI osim ako osjete simptome, ali moraju nositi masku i poštivati pravila.
Kod nas će iz ureda doma poslati samo necijepljene koji su bili u kontaktu sa zaraženom curom, a ostali moraju ostati
Gdje su točno čuli da unatoč znaku na vratima na kojem piše obavezno nošenje maski, oni baš mogu bez maski jer su cijepljeni? Govorim o posjetama trgovinama.
Nisu to nigdje mogli čuti i to nije odgovorno i pristojno ponašanje
Draga moja, dosta mi je ove pandemije u kojoj nas vi necijepljeni držite kao taoce. Too much mi je ideja da se mala djeca cijepe dok ogroman broj odraslih osoba nije cijepljen da bi se te iste zaštitiilo. Dosta više terora.
Što se mene tiče, ja sam za testiranja i cijepljenih i necijepljenih samo tko to može platiti, nijedna država ovog svijeta.
Koje je tvoje rješenje ove pandemije? Molim lijepo konkretan prijedlog. Hvala.
Nadam se da ću dobiti odgovor, a realno vjerojatno neću jer ni ti, ni tvoji istomišljenici pravog odgovora nemate.
Žalosno.
Jedva čekaam da krenu potvrde, baš zbog ovakvih tvrdih krutih stavova oko sebe kojih nisam bila ni svjesna, no sad su maske počele padati. Neka.
Edit:a sad opet odoh čitat sve postove, stranicu sam cijelu preskočila.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:33
Lilin muž ušao na Forum i.piše umjeso nje :shock:
E baš.
E ova grupacija je ta koja mi diže živac na n-tu. Znači ne ljudi koji se istinski boje cjepiva i nuspojava, ono imaju neke dijagnoze ili strahove, pa se stvarno boje kako će odreagirati, propituju, istražuju nego ove inatlije...Onisu mi strava, noćna mora...ono bez nekog posebnog razloga, skoro da su i otišli na cijepljenje, al sad neće baš iz inata.Ma nemoj...vidjet ćemo
Beti zaista si ko malo razmaženo dijete, al i ti ćeš ih darling pokazivat, vidjet ćeš, sigurna sam.
![]()
![]()
umireeem.
Jurana, ma ja sam dobra duša i tolerantna, imam razumijevanja za drugačije stavove, voli čuti tuđa razmišljanja, argumente, saslušat, čak i promijenit svoje mišljenje ili tuđe, ali ovo s inatom me baca iz cipela.
Onako vuče me da vrištim: E nećeš mamicu ti!!! Dosta više toleriranja svega i svačega!
Zapravo mi se ne sviđa što mi se "budi" ta "mračna" strana mene, al jednostavno tako reagiram na inaćenje bilo koje vrste.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.11.2021. at 13:49
https://m.youtube.com/watch?v=5W0vHRUf_uo
Uvik kontra
Slat ću pakete Tiskom, hihi.
Za cijepljenje: veliko DA.
Za pokazivanje potvrda bilo kome: NE.
Ozbiljno, zar se ne osjećate loše kada nas dijele na one sa potvrdama i one bez?
Zar se ne osjećate loše kada nas dijele?