Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ne znam što bi to bilo "rješenje" za one koji se ne potrude zaposliti idućih 6 mjeseci? Da i dalje dobivaju novac? Za to imaju socijalni transfer koji postoji za sve koji se nađu bez primanja, ali onda neka dokažu da se kvalificiraju za njega kao i svi ostali građani ovog grada/države. Itekako sam uvjerena da su mnogi znali da neće biti vječno, samo sad vole malo drame radi kukati kako su iznenadjeni. Treba se malo i educirati i informirati kad donosiš životne odluke tipa dajem otkaz i sad će me plaćati 15 godina za bit doma.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Itekako sam uvjerena da su mnogi znali da neće biti vječno, samo sad vole malo drame radi kukati kako su iznenadjeni. Treba se malo i educirati i informirati kad donosiš životne odluke tipa dajem otkaz i sad će me plaćati 15 godina za bit doma.
    ma daj, sillyme, a zašto ne bi zavrtili još jedan krug našeg kola:

- ali te obitelji su sada u problemu kojeg moramo rješiti!
    - ne možemo ukinuti mjeru dok nisu adaptirani prostori i izgrađeni vrtići i zaposlene nove tete jer to nije korektno prema OVIM obiteljima (prema ostalima je korektno)
    - TT je obmanuo birače, svi su glasali za njega uvjereni da će mjera ostat na snazi i u idućim pokoljenjima

i onda idu kontraargumenti o onda opet novo kolo ovih istih

inače, ja ne poznajem nijednog ekonomista koji bi pogledao cost-benefit analizu ove mjere (čak i ovako paušalno, temeljem javno dostupnih podataka) i rekao da ima smisla i da vrijedi pola milijarde kuna godišnje
    čak i da se uspije izvući nekakav mali tračak benefita, da se ipak zbog mjere rodilo jedno jedino dijete više, ne može se i ne smije zanemariti trošak te mjere.
    evo primjera: zašto nema više high speed railwaya u Europi, kao što ima Japan?
    Zato što 1 km takvih tračnica košta 25 mil eura
    i iako je high speed train najbolji način međugradskog putovanja, izgradnja takve željeznice je toliko skupa da se u Europi uvodi tek tamo gdje je prijeko potrebna, odnosno gdje će proizvesti pozitivne učinke

jednostavno je nemoguće zanemariti financijsku komponentnu bilo kojeg ulaganja

a ako već tražimo ozbiljne analize učinaka mjere, prvo što nam treba je analiza predviđanja učinaka mjere - kada su je uvodili, što su planirali postići? koliku stopu prirasta su očekivali postići? koliko novorođene djece u obiteljima koje su financirali su očekivali da će se roditi?

Jer ako nema mjerljivih pokazatelja prilikom planiranja, ne možemo ih izmišljati sada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •