betty blue prvotno napisa
Slažem se
meni je jasna ta potreba za potvrdom, ali imam problem sa standardima koji se moraju zadovoljiti da bi potvrda bila zaslužena
dopuštam da postoje žene koje su toliko zadovoljne sobom da se ne obaziru na nikakve standarde, ali zasad takvu nisam upoznala
mislim, poznajem žene koje za sebe govore da se ne obaziru na standarde, ali obično su to one koje baš sve standarde zadovoljavaju, tako da se zapravo ništa ne može dokazati
tvrdnje da smo potpuno, 100% imuni na očekivanja koja društvo ima od žena bih okarakterizirala kao zabludu ili nesvijest
mislim da je svaka od nas barem malo podložna očekivanjima društva, inače bismo sve doista hodale neobrijanih pazuha, kao što je muškarcima dozvoljeno
da ne govorim da za muškarce ne postoji ekvivalent terminu ŽMK, kao što ne postoje slična očekivanja od muškaraca
moja zamjerka feminizmu je što nam nije donio pravo oslobođenje od društvenih očekivanja nego nam je samo nametnuo nova, jer su prije 100 godina žene morale biti samo dobre majke i supruge, a danas moraju biti uspješne poslovne žene, dobre majke i supruge .