Stranica 27 od 44 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2184

Tema: Cijepljeni protiv COVID-a i oni koji to žele postati, informacije o testiranjima....

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Znači kod mene, sinu je danas 6. dan od kontakta s pozitivnom osobom - negativan na kućnom
    Kćer ima pun nos i kašlje - negativna na kućnom
    Ja danas dobila blago peckanje u grlu - pozitivna na kućnom, lagana crtica se odmah pojavila

Uspjela sam dobiti u sustavu termin za PCR za sina za 20.1., njega bih voljela uhvatiti ako je pozitivan, a budući da nema simptoma možda mu kućni ne pokaže dobro

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci zakazi i malcu pcr, zasto ne bi dobio izuzece od izolacija, ako postoji sansa.

Sad vidim post da jesi, sretno da ulovite ako je poz!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.01.2022. at 21:15

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne znam od kog sam mogla dobiti ako ne od njega koji je u SI.
    Gdje god sam bila bila sam na razmaku uz masku, a zadnjih tjedan dana bila samo u ducanima i ne u gužvi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da znaju djeca vrlo cesto bit asimptomatski bez ijednog simptoma, oni to cesto samo prehodaju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vjerujem da bi mu onda PCR bio točniji nego kućni. Vidjet ćemo
    Inače prvi termin za PCR mi nudilo 24.1. Pa je očito netko otkazao i uspjela uhvatiti prije

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Vrci, sretno.
    Moje srednjoškolsko dijete upućeno na online nastavu. 7 pozitivnih u razredu zasad, plus samoizolacije drugih, ostalo bi ih valjda 2-3 u razredu, pa idu svi online.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Gledajući sve info od ovog vikenda, mislim da će jako puno škola završiti online.
    Naši se vraćaju u školu u petak, učiteljica će slati svima koji ostanu doma materijale i dalje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i razred moje kcerke (7.) po prvi put otpocetka pandemije ide u SI i na online skolu jer ih je dvoje poz.u razredu. Cula sam za jos nekoliko razreda u nasoj skoli. Srecom ona ne ide u SI jer nije bila u skoli zbog muzevog poz.testa.

Izgleda da sad nadoknadjemo sve cega smo dosad bili postedjeni u nasoj skoli.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.01.2022. at 22:18

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moje najmlađe isto cijeli razred u SI
    Nisam još dobila datume, ali moje dijete prošli tjedan nije bilo na nastavi zbog + u obitelji

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad svugdje buja, utjesno je da djeca zaista u velikoj vecini prolaze lišo. Mozda nije ni lose tako steci imunitet jer ovako zivjet kao sada ne mozemo jos desetljecima.

Sretno svima bilo!
    Drzte se!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    I moje najmlađe isto cijeli razred u SI
    Nisam još dobila datume, ali moje dijete prošli tjedan nije bilo na nastavi zbog + u obitelji
    Vrijeska, ista situacija kod nas dvije.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Izgleda da je po cijelom Zagrebu tako... zadnjih dana, ne da ne prođe dan a da mi netko moj/naš ne javi da je pozitivan, nego ne prođe ni pola dana...
    Srećom, nitko nije teško bolestan za sad, nadajmo se da ni neće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Vrci, sretno.
    Moje srednjoškolsko dijete upućeno na online nastavu. 7 pozitivnih u razredu zasad, plus samoizolacije drugih, ostalo bi ih valjda 2-3 u razredu, pa idu svi online.
    kod moje nije online, ima 4-5 slučaja koji su nevezani, tj. Nitko u razredu nema si radi nekog iz razreda

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj srednji je upravo odradio asimptomatski, nije cijepljen. Nitko od nas doma nije dobio, pa ni necijepljena sestra. Doduše, bili su praznici pa ga nismo previše ni vidjeli od pustih treninga i izlazaka.
    Gospođa koja nam pomaže u kući također javila da je pozitivna, nema simptoma ni 6 dana nakon testa. Nije cijepljena.
    Voditeljica joge isto pozitivna, s malo grlobolje. Nedavno dobila treću dozu.
    Ja sam imunokompromitirana, ali kuc kuc, ne strahujem od omikrona, a čini se da je većinom taj u pitanju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vertex supeer!
    Meni je to idealan scenarij za moje klince, da odrade asimptomatski,a ni ne znaju. Rado bi tako i za sebe

Izgleda da je manje-vise svugdje isto, prolazi se puno lakse, ko s prehladom ili cak bez simptoma.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.01.2022. at 23:01

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Može samo info, gdje se može privatno na PCR, a da se ne čeka dugo?
    Nadam se da mi neće trebati,ali da znam

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Mislim da je Magriz stavila linkove koju stranicu prije, ali ne znam koliko se čeka.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U priv.labosima dodjes brzo na red, a imas i one gdje se ne narucujes samo dodjes.

Npr. Analiza, Vukovarska 284, zgrada Almeria, uz bris nosa uzimaju i bris iz usta/grla. 392kn

Povoljno u odnosu na ostale koji caltaju cca 550 kn

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci,
    Ako ti je iz Samobora daleko do istoka, imas u Petrovaradinskoj (kod Sky Officea) Synlab za 550kn,al se trebas narucit. Treba biti uporan za dobiti ih na telefon.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2022. at 09:06

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo moja dr još ne zna što s testiranjima po domovima zdravlja, oni još testove nisu dobili (nisam u Samoboru kod dr nego drugo mjesto). Pustile mi uputnicu i naručila sam se na PCR u subotu (Rakitje uhvatila prije Samobora), valjda budem i dalje pozitivna.

Za malca mislim jesam li možda trebala čekati do 24.1. ili može već ovaj tjedan, ali neka probamo što prije... može i na još koji ako bude trebalo
    Posljednje uređivanje od Vrci : 17.01.2022. at 09:11

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrci, ako ti je stalo saznat jesi li pokupila omikrona, ja bih otisla privatno.

Dugo mi se cini cekat toliko dana da ulovis, pogotovo jer sumnjas na prenositelja na asimptomatsko dijete kojem je tesko utvditi tajming.

Ja planiram ubuduce investirat privatno u pcr-ove jer mi je vazno znat jesmo li ga djeca i ja uhvatili i imamo li imunitet.

Evo meni je bio zastopan nos dan i po (samo to) a s obzirom da smo nedavno imali poz.clana doma i cijelu situaciju oko nas, pomislila sam da bi mogao bit omikron, voljela bih znati ako je. Inace ne bi ni trepnula na zacepljen nos tijekom zime (pripisala bih ga trcanju u zims.uvjetima), al sad razmisljam da se odem testirat na pcr.
    Malo sam i radoznala, moram priznat
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2022. at 09:43

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mlađi asimptomatski pozitivan na kućnom.
    Po savjetima epidemiologa i liječnika je dijete išlo u školu pa su sada svi online plus još nekoliko pozitivnih.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Boze me sacuvaj epidemiologa i lijecnika koji usred pandemije posalje poz.dijete na kucnom u skolu, nisam jos za tako nesto cula. E pa svasta....
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2022. at 09:52

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Krivo sam napisala.
    Stariji je u utorak bio pozitivan, tada smo dobili preporuku da ide u školu. Napravili smo dva testa koja su bila negativna tokom tjedna, od sinoć je pozitivan.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Bliskom kontaktu rekli da moze u skolu ?
    Bas cudno

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lili, pa ako sam pozitivna danas, velika je šansa da ću biti i u subotu. Potvrdila mi frendica koja uzima briseve
    Za sina mi više, njemu želim uhvatiti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, pa ako sam pozitivna danas, velika je šansa da ću biti i u subotu. Potvrdila mi frendica koja uzima briseve
    Za sina mi više, njemu želim uhvatiti
    možda nisam povezala, jel ti imaš simptome?

Mislim da je veća šansa uloviti kad se ne čeka predugo nakon simptoma npr. 3. ili 4. dan nakon je lakše ulovit nego 6. ili 7.dan.
    Sretno za sina da uspijete!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma boli me grlo

Evo moja doktorica kaže da joj moj kućni doma napravljen dovoljan i da ne moram nigdje na neki drugi antigneski ili PCR.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Bliskom kontaktu rekli da moze u skolu ?
    Bas cudno
    da, cijepljeni unazad 4 mjeseca ne moraju u izolaciju.
    Tablica 1. Bliski kontakti izuzeti od karanteneOsoba Preporuka za osobe izuzete od karantenePreboljela COVID-19 (PCR ili BAT potvrđenaSARS-CoV-2 infekcija) unutar 4 mjeseca odkontakta Trebaju se testirati odmah nakon zadnjegkontakta te je preporučljivo da se testiraju 5-7dana od kontakta komecijalnim brzimantigenskim testom za samotestiranje koji setemelji na uzorku brisa nosa ili BAT-om uovlaštenoj ustanovi bez obzira na izuzeće odkarantene.Obavezno se strogo pridržavati mjera zasprečavanje širenja kapljičnih infekcija (nošenjekirurških ili FFP2 maski, držanje distance,izbjegavanje okupljanja, pojačana briga ohigijeni) slijedećih 14 dana od zadnjeg kontakta.Preboljela COVID-19 i nakon preboljenjaprimarno cijepljena (1 dozom Janssen cjepiva ilis 2 doze cjepiva koja se primjenjuju u dvijedoze)DocijepljenaPrimarno cijepljena (1 dozom Janssen cjepiva ilis 2 doze cjepiva koja se primjenjuju u dvijedoze) uz uvjet da je prošlo 14 dana od zadnjedoze cjepiva ali ne više od 4 mjeseca (kodcijepljenih Janssen cjepivom ne više od 2mjeseca)
    osobno mislim da je najveća greška što nisu zimske praznike produžili za sedam dana.
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 17.01.2022. at 10:58

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jeste vidjeli da je Đikić optimističan?
    bome sam i ja onda optimistična

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uhvatih pcr sutra, jer mi firma daje naknadu dodatnu ako imam dokaz.
    I onda muka po djeci...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citala sam Djikica i smatram/nadam se da je u pravu

Ja mislim da nije greska sto nisu produzeni zimski praznici, mora se prije ili kasnije prokužiti djecu koja to ionako uglavnom prehodaju, cemu vise razvlaciti...

Ovo sto se zaraza omikronom siri ne da ne smatram tragedijom nego mislim da ce nas napokon privesti kakvom takvom kraju pandemije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2022. at 11:37

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa ne znam, ja se ne usudim reći da se ljudi/djeca trebaju prokužiti jer biti prokužen nije isto za mene i za neku osobu koja će prokužena umrijeti, što se s omikronom i dalje može dogoditi
    ono, meni nije tragedija, ali nekome jeste
    hoću reći, pandemija je i dalje tragedija, bez obzira što neki od nas s lakoćom odrade bolest
    corona je i dalje užas i apsolutna tragedija čovječanstva, samo što eto sada postoji mali tračak nade da bi tragedija mogla jenjati
    Posljednje uređivanje od betty blue : 17.01.2022. at 11:45

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Noćas nisam mogla spavati pa sam čitala, i kažu da omikron srećom više ostaje u gornjim dišnim putevima i ne spušta se u pluća. To mi se čini kao jako dobro

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Noćas nisam mogla spavati pa sam čitala, i kažu da omikron srećom više ostaje u gornjim dišnim putevima i ne spušta se u pluća. To mi se čini kao jako dobro
    Yep i citala i vidim po brojnim primjerima oko sebe.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene sad samo frka da sutra budem negativna

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    jeste vidjeli da je Đikić optimističan?
    bome sam i ja onda optimistična
    I ja sam. Sad je jasno da je izmutiralo u blaži soj - lakše mi je da ostaje gore, nego da ide na pluća. Još je (meni) nejasno zašto je toliko poguban za pretile ljude, ako vidim iz anegdotalnih rekla-kazala niti cjepivo ih koji put ne zaštiti od smrtnog ishoda (čak i mlađe). Vidim sada kampanju tretiranja debljine kao bolesti, to će sigurno donekle napraviti undo da je sve OK koliku god neko kilažu imao ako je on sam OK s tim (što je sad dio kulture reafirmiranja tjelesnog izgleda). Bojim se da se tu ne radi (samo o) tjelesnom izgledu. Naravno, netko će izvući kraći kraj i nastradati i od ovog soja, ja se i dalje čuvam, iako mi se to sve više čini besmisleno - ono.... samo da još malo izguram da nije baš na vrhuncu vala, just in case.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2022. at 12:19

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    da, cijepljeni unazad 4 mjeseca ne moraju u izolaciju.

osobno mislim da je najveća greška što nisu zimske praznike produžili za sedam dana.
    Želim vam da se brzo oporavite i da mlađi ostane asimptomatski!

Mislim da produženje praznika ne bi mnogo pomoglo... Tj. jedino ako bi bilo duže od 7 dana.
    Mi smo krenuli tek danas i nikom normalnom nije jasno zašto smo krenuli.

Časovi se već prvi dan ne mogu održati normalno jer svuda fali baš po troje- četvoro od nastavnog osoblja, iz svakog razreda je već nekoliko bolesno ili u izolaciji.
    Iduće nedelje biće 50% prosvetara i dece van stroja uz toliku zaraznost.
    Niti će ovi bolesni pohvatati propušteno gradivo, niti će ovi zdravi u školi imati čestitu nastavu jer deo časova uskače bilo ko kao zamena.
    A socijalizovaće se samo do prvog simptoma .
    Inače, koliko se sećam, izolovali su virus direktno iz tkiva bubrega, moguće da otuda potiče deo bolova u leđima. Izolovali su ga i iz masnog tkiva, čak se tamo valjda vrlo uspešno umnožava, otuda verovatno veći rizik od komplikacija kod gojaznih.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 17.01.2022. at 12:54

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kaže mi poznanica da su u njenoj školi svi niži razredi u SI. U školi je 30ak učenika koji su nedavno preboljeli, iz cijele smjene

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Citala sam Djikica i smatram/nadam se da je u pravu

Ja mislim da nije greska sto nisu produzeni zimski praznici, mora se prije ili kasnije prokužiti djecu koja to ionako uglavnom prehodaju, cemu vise razvlaciti...

Ovo sto se zaraza omikronom siri ne da ne smatram tragedijom nego mislim da ce nas napokon privesti kakvom takvom kraju pandemije.
    Možda zato što bi bilo bolje da svi mogu da stignu na red do državnog PCR-a, i do dr-a, ako im ipak zatreba, ako je kriva razvučenija, nego ovako u masovki, gde će neko da strada samo zato što nije bilo negde mesta, vremena i resursa za njega?

Ja uopšte ne vidim kraj pandemije, eventualno vidim iza omikrona još blaži soj- ili ne, ko zna? Imaćemo imunitet na omikron, koji će da nam potraje do godinu dana, i eventualno vakcine za omikron.

Za godinu dana ko zna koji soj će biti aktuelan, i kakav će nam imunitet biti na njega. Recimo da će vakcine biti dobre ili da će soj biti relativno blag, ali i dalje to znači da imamo virus više nego do sada, koji možda trajno ostaje u cirkulaciji tokom cele godine do kraja naših života...

I imunitet na omikron će neki platiti vrlo jeftino, a neki baš i ne.
    Ja bih i dalje da nemam bolest nego da je imam, ali ta logika ima smisla samo u društvu u kome se svi trude da se bolest izbegne. U našem društvu nema.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mene sad samo frka da sutra budem negativna

Ina33, upravo isto mi je rekla nedavno frendica cija sestra radi u bolnici. Kaze da su im tezi slucajevi iskljucivo necjepljeni i pretili.

Mozda ovo pulinkino pojasnjenje ima smisla da se vise i brze virus razmozava u masnom tkivu a tko bi ga znao.Treba proci jos vremena da dokuce sve zasto i zato.

Kod nas na poslu samo u nasem Sektoru danas 6 poz, od toga 3 necjepljenih.
    Necjepljeni su otkriveni zbog testiranja prilikm dolaska na posao, asimptomatski su.

Ovih 3 cjepljenih isto s nikakvim ili vrlo slabim simptomima.
    Mene ove vijesti "ohrabruju" da ne ide na pluca i teze oblike i da je dosta ljudi cak i bez nekih simptoma.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.01.2022. at 13:42

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Možda zato što bi bilo bolje da svi mogu da stignu na red do državnog PCR-a, i do dr-a, ako im ipak zatreba, ako je kriva razvučenija, nego ovako u masovki, gde će neko da strada samo zato što nije bilo negde mesta, vremena i resursa za njega?

Ja uopšte ne vidim kraj pandemije, eventualno vidim iza omikrona još blaži soj- ili ne, ko zna? Imaćemo imunitet na omikron, koji će da nam potraje do godinu dana, i eventualno vakcine za omikron.

Za godinu dana ko zna koji soj će biti aktuelan, i kakav će nam imunitet biti na njega. Recimo da će vakcine biti dobre ili da će soj biti relativno blag, ali i dalje to znači da imamo virus više nego do sada, koji možda trajno ostaje u cirkulaciji tokom cele godine do kraja naših života...

Ja bih i dalje da nemam bolest nego da je imam, ali ta logika ima smisla samo u društvu u kome se svi trude da se bolest izbegne. U našem društvu nema.
    Kraj pandemije u smislu - bolest je nestala - mislim da se svi slažemo da je za to prošao voz, ako je ikad i vozio. Da su i oni zadnji "rozooćalaši" shvatili da je "jednom kad ovo prođe" oksimoron (osim ako na "ovo" misle na sam život, a sigurno to ne misle ). Mislim na kraj u smislu da nas ne kosi toliko smrt i da život nije toliko zablokiran zbog COVID-a - ono - scenarij gripa.

Isto kao što smo mislim beyond filozofija da se nećemo svi razboljeti od covida, da postoji značajan pool pojedinaca koji su na neki čudestan način (pri čemu zanemaruju cjepivo) imuni na to i mogu na to računati kao na svoju strategiju obrane od bolesti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2022. at 14:27

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i dobar primjer pedijatra

Tražila sam PCR uputnicu za sina, a ona je poslala u sustav i za kćer, neka se nađe, ionako vrijedi mjesec dana. Pa sam i nju naručila za ponedjeljak, to bude taman 8 dana od kontakta sa mnom pozitivnom, ako prije na kućnom ne dobije plus.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji svi na tjedan dana čekanom PCR-u +++

Jedino se ja još nisam testirala.
    Najmlađe nešto boli glava i trbuh, ovih drugih dvoje ništa... dapače s jednom nogom već u školi ...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ma boli me grlo

Evo moja doktorica kaže da joj moj kućni doma napravljen dovoljan i da ne moram nigdje na neki drugi antigneski ili PCR.
    Ovo mi je jako čudno da priznaje, pa može biti bilo čiji pozitivan test (ne mislim konkretno na tvoj slučaj, nego općenito). Ja bih ipak u tvom slučaju napravila PCR ili brzi u zdravstvenoj ustanovi, da ne bi poslije bilo "ne priznajemo".

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Moji svi na tjedan dana čekanom PCR-u +++

Jedino se ja još nisam testirala.
    Najmlađe nešto boli glava i trbuh, ovih drugih dvoje ništa... dapače s jednom nogom već u školi ...
    Vrijeska, kako onda sad s izolacijama, koliko traju?
    Jesu im brzi bili negativni?
    Dobro da su asimptomatski zbog vas, ali vjerujem da je njima teško biti doma...

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

Slažem se s pulinkom u svemu, naročito u boldanom, a i s onim što je pisala betty blue.

A oko masnog tkiva i Covida, mislim da je Kaae stavljala link o tome. Možda je ovaj, nisam sigurna, ali ako i nije, vrlo je sličan: https://www.livescience.com/coronavi...ect-fat-tissue

No, meni je tu važna i spoznaja da masne stanice izazivaju upalu u tijelu, ali izazivaju je i razne bolesti, naročito imunološke. Što nas opet dovodi do toga da ne možemo lakonski odmahnuti rukom i reći "trebaju paziti samo necijepljeni, debeli i stari". Mislim da je bazen potencijalno rizičnih puno veći i sigurno uključuje nama poznate i drage ljude, pa bismo i dalje trebali paziti na njih. A da ne govorim koliko bi bilo divno da pazimo na društvo u cjelini koliko možemo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam. Sad je jasno da je izmutiralo u blaži soj - lakše mi je da ostaje gore, nego da ide na pluća. Još je (meni) nejasno zašto je toliko poguban za pretile ljude, ako vidim iz anegdotalnih rekla-kazala niti cjepivo ih koji put ne zaštiti od smrtnog ishoda (čak i mlađe). Vidim sada kampanju tretiranja debljine kao bolesti, to će sigurno donekle napraviti undo da je sve OK koliku god neko kilažu imao ako je on sam OK s tim (što je sad dio kulture reafirmiranja tjelesnog izgleda). Bojim se da se tu ne radi (samo o) tjelesnom izgledu. Naravno, netko će izvući kraći kraj i nastradati i od ovog soja, ja se i dalje čuvam, iako mi se to sve više čini besmisleno - ono.... samo da još malo izguram da nije baš na vrhuncu vala, just in case.
    Objasnili su, odnosno pronasli odgovore na pitanja. Kovid voli masne stanice, zavlaci se u njih, a pretili ljudi ih, jel, imaju puno vise. Nije pretilost sama po sebi smrtna presuda, vec je naravno cistom logikom jasno da ce netko s vise fatty cells imati vise kovida po cijelom tijelu. Produlji se trajanje bolesti i zahvaca tijelo na drugaciji nacin. Ima istrazivanja po netu, ne da mi se sad izvlaciti. Kod pretilih cesto postoje i druge bolesti, od kojih su neke (dijabetes, npr) na listi kriticnih za kovid.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/...irajte-1159705

"Grebanje u grlu istaknulo se kao jedan od prepoznatljivih simptoma omikron varijante koronavirusa.
    Treba napomenuti da "grebanje u grlu" kakvo prepoznaju pacijenti u slučajevima infekcije omikronom nije isto što i upala grla, koja se javljala kod prethodnih sojeva."
    "Preostala tri najčešća simptoma omikrona su curenje iz nosa, začepljen nos i grlobolja.
    Dakle, ako primijetite da vas boli grlo, premda je ta bol više kao grebanje ili peckanje te biste je u normalnim okolnostima zanemarili, svakako se testirajte, možda ste pozitivni,

Također, u Lilinom linku gore, doktorica savjetuje da se ne testira odmah, već 5-7 dan. Evo citat: "Brzi antigenski test, kao i PCR, nije potrebno raditi prvi dan kada dobijemo temperaturu. To se može učiniti peti dan ili i sedmi dan simptoma. "

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •