Sinsay, Reserved, Mohito, Zara, About You...
U zadnje vrijeme djeca kupuju najviše na Sinsay jer su jeftini, stalno imaju neke popuste, nimalo ne kompliciraju oko povrata, kurir sve donese, a i odnese, ne moraš mrdnuti iz kuće... imaju basic stvari, a i trendy za mlade ... uz većinu artikala ti sve piše - i od kojeg materijala je odjeća, koju veličinu nosi model, koliko je model visok (mojima je to bitno jer tako bolje znaju koju veličinu uzeti, a i imaju dugačke ruke i noge pa lakše znaju hoće li im biti kratko). Nije to odjeća za nositi godinama, ali ni ne treba biti... Mi isto biramo pamuk, viskozu i slično, nitko od nas ne voli poliester.
Reserved praktično ima sve isto...mislim da je to i ista krovna firma. I Mohito ima slično. I Zara ima vodič za veličine, i About You isto, s tim da su oni skuplji jer nude brendove, ali se da naći i jeftinije. No, s njima sam manje zadovoljna jer bi trebali biti kao kvalitetniji, a ja sam jednom vratila sve što sam naručila jer odjeća nije bila ni blizu prikazane. No, mojoj djeci je došla odjeća kojom su bili zadovoljni, ali tamo manje naručujemo jer su u startu skuplji.
Mislim da sad možeš sa skoro svake stranice naručivati ovako, ja sam isto ostala iznenađena u početku koliko je sad sve postalo lako (od naručivanja do povrata, nitko nigdje ne komplicira). Očito je ova pandemija donijela i nešto dobroga, svi su se prilagodili na online i postali user friendly.
Mislim da je sad važno da odjeća dolazi iz relativne blizine, ne iz Kine i slično jer u ovim uvjetima dugo čekaš, pa s(kršitelj koda)ing itd. A to je ionako samo pokrivalo za dijelove tijela. Za važnije prilike i skuplje komade odjeće i ja preferiram osobnu kupnju, recimo cipele uvijek moram isprobati jer ne mogu i ne želim nositi svašta. Ali za ovo svakodnevno i/ili za djecu koja sve prerastu u čas, plus vole mijenjati stilove oblačenja češće nego mi, dušu dalo.
Ja jako volim on line shopping ustvari i jako mrzim dućane..kupujem u dućanima koje je dota nabrojala plus stradivarius i mango za sebe cropp,house i zara za djecu.
Sinsay bi bb za tvoje bio skroz ok, imaju dosta dobar izbor dječje robe.prije božića sam najmanjem ( on nosi 140 veličinu sad),za 300 kn kupila petore hlače i 5 pamučnih majica.srednjem sam uzela divne pamučne hoodice jednobojne za 60 kn komad. Velikom sam uzimala zadnji put ljetos on ipak sad ceć kupujesamili s curom ali za sitne pare smo namirili sezonu u houseu i reservedu.
Sebi sam evo danas našla teddycoat u Bershki(njih sam zaboravila spomenut). I pull and bear tamo velikisebi svašta nađe. Mm je orijentiran na reserved,
zaru, c&a i h&m. Sve osim ova zadnja dva kupujem on line i to skoro pa isključivo na sniženjima .
Posljednje uređivanje od babyboys : 20.01.2022. at 22:25
Moji veliki znaju svratiti do second
Veliki si kupila jaknu i kaput i voli to nosati, a i curka neke stvari kupila
Klinac je dobio hrpu stvari od frendičine djece, a hroetina i proslijeđena dalje
Inače u zara grupu spadaju zara stradivarius bershka, pullandbear . Oni su iz španjolske.
U reserved spadaju Reserved sinsay mohito cropp i house. Oni su iz Poljske.ali sve je to proizvedeno u Aziji. :dunno:
Pa moj mali je u rangu tvog paketića sreće![]()
Da, i u ovim trgovinama koje babyboys spominje isto znamo ponekad naručiti.
Ja sam neki dan u Sinsayu kupila djeci (uključujući i gotovo odrasle tinejdžere) 13 komada obuće i odjeće za 609 kn, između ostalog kaputić, gležnjače, svečani kombinezon za cure, hoodice, traperice, blejzer ... ma svašta.
Znaju djeca otići i u SHS, to je sad fora među srednjoškolcima. Neki dan je srednje dijete donijelo odličan sako za 30 kn. Oprala ga, izglačala steamerom i voila...fancy dijete je dobilo pohvale u razredu za stil.
Moda je igra, treba tome naučiti djecu...
Mene zanima kakve vi to čajeve za zdravlje naručujete a da toliko koštaju.
Zadnje skupe čajeve koje sam pila su nekavni kineski7japanski , zeleni/crni koje je kolegica s posla kupovala jer su njoj fini, anjih ne tretiram kao nešto za zdravlje.
Čajevi, odnosno pravilno napisano uvarci od ljekovitog bilja, koji imaju ljekovita svojstva em nisu skupi, em ih ja npr sama berem i imam ih punu kuću - pretpostavljam da je to antirecesijska mjera.
Il pišete o nečem drugom? 250 kn za čajeve? Dajte me prosvijetlite.
Nisu skupi nego ih je puno.
I nano čaj i uvarak nisu isto. Čaj je oparak.
Ja trenutno a i dijete mi,umiremo od suhog kašlja. Osim što sluznicu vlažim sprejem,natačemo se i čajem
On pije isključivo voćne ja pijem biljne ali s voćnom aromom dodanom jer mi je čisto lišće užasno.
Nas je 5 u kući. Pa puta dva čaja svako na dan ovih dana, a ja popijem i više, Kutija ili vrećica čaja ode za dva tri dana
Cijene čajeva su im stvarno popularne, nisam nikad probala taj čaj, ima li ga negdje za kupiti da uzmem za probu?
Mi isto pijemo jako puno čaja i nestaje nam velikom brzinom, a navukli smo se na skupe Ahmad čajeve pa je to prava antiantirecesijska pojava.
Nano ja sam narucila vise manje sve poguzija cajeve. To mi je luksuz koji si priustim.
A i zacine za gin sam narucila. Al to nije za ovu temu.
A čaj u rinfuzi ne hoda?
Klincima sam kupila termosice iz Lidla koji maju onu cjedilicu i sad mala napravi čaj u rinfuzi , mada imamo i doma cjedila i jaja .... Sad je na tapeti Podravski čaj.
Pa nakupi se začas, kutija cca 10 kn pa kad već naručuješ bude toga više. Sigurno da je bolje sam brati, sušiti i posložiti čaj koji ti odgovara ali meni uvijek nekako promakne sve osim bazge.
Meni su fine njihove rinfuzne mješavine, trenutno pijem detox i dobar dan.
Filter čajevi su mi onak, ali djeci su ok.
A online šoping, mi najviše kupujemo na about you i best secret kupujemo, da se upecati stvarno velikih sniženja.
Meni je isto About You super, za kćer prije svega, ali i sebi sam znala naći neke stvari jeftinije nego na web shopovima te marke (+ još vječiti popusti).
Dobar mi je jer ima taj dobar kalkulator veličine pa ti u postotku napiše kako ti neka veličina odgovara, i to se za kćer pokazalo stvarno ok.
I super je što ima razne marke, ne samo one kojih ima kod nas ili koje su popularne, nego i neke za koje nisam nikad čula.
Zalando, ista stvar, samo AY duže koristimo.
Ja slabo pijem cajeve ali mi je pred par godina bilo otkriće da najjobicnija vruća voda iz aparata u uredu djeluje jednako dobro kao i čaj kod suhog kašlja i bolnoj grla. Odonda pijem vruću vodu i puno lakše podnosim zimski grozno suhi zrak u uredu i nuspojave prehlada. Plus vrlo je antirecesijski![]()
Usto topla/ vruća voda djeluje i protiv virusa covid bar tako kažu
Ja sam se odvikla od filter vrecica otkako sam u Ikei kupila onaj bokal koji u sebi ima vec cjedilo,postalo je vrlo prakticno piti cajeve u rinfuzi.
Obozavam ih, kupujem ih u Muelleru, ne mogu se sad sjetit naziva marke. Uglavnom pijemo caj od susenih tresanja,pa od krusaka i borovnica, od kamilice...prefini su, a te susene plodove voca se moze normalno pojesti.
Imam i s placa divan od susenog bilja (maticnjak i svasta nesto jos).
Morala bi do Tresnjevackog placa svratit.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 10:12
Mi smo taj bokal razbili, imamo i par difuzora iz ikee koji su ok. Sad sam kupila onaj vrč prešu za kavu, ali ju za čaj koristim. Puno mi je praktičniji.
Ali nekad mi je filter vrećica puno brža i praktičnija
Dodajem za online, klincima kupujem u Nextu. Jeftinije nego dućan, veći izbor, a dolazi iz Njemačke i nema carine.
Haljine za malu i tajice su mi top. Sinu nađem tamo Slim fit i Skinny fit trenirke, jedine koje ne moram sužavati. I pidžame su odlične.
Ništa mi nije izblijedilo ili se izviroperilo, dala sam 2 ljeta nošene haljine u stanju kao nove
Da, Next je super za djecu, ja sam još u davna vremena naručivala s Nexta za kćer, dok još nisu niti imali dućane kod nas.
Još jedna super stvar mi je stranica ecipele, stalno su nekakvi popusti, kćeri dosta kupujem Geox cipele koje ulovim po cijeni značajno nižoj nego na njohovom webu (i dućanima u kojima najčešće niti nema modela kao na webu)
Uzmite sljez - ovo: http://b2bmedia.org/promotionsproduc...vora-sljez-caj
Nemam preporuku gdje se to može naći, ja ga obično uzmem u Podravkinom diskontu u Koprivnici, ali dugo nisam bila i mnogima je to nedostupno.
Bilo kakav sljezov čaj će pomoći.
Da se vratim na antirecesijske teme - bome smo mi isto sve svoje stare zalihe potrošili: kadulju listove osušene, sljez korijen, sljez listove, lipov cvijet... U normalnim okolnostima ode toga puno manje.
Dajte link na taj bokal, meni se inače to ništa ne da pa nikad ni ne pijem a rado bih!
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.ikea.com/hr/hr/p/riklig-...aklo-90150071/
bilo ih je u dvije veličine
https://www.24sata.hr/news/presica-t...asevica-810414 ima ko kaj tu pametno reč,?
I dalje ne kužim cijene tih čajeva . Koliko sam skužila svi idete na more, planine, šetnje, bilje uopće nije teško nabrati a kako vidimo, sad bi ušlo u antirecesijeske mjere.
Uglavnom berem: mentu, bazgu, koprivu, kadulju, vrijesak, stolisnik, šipak, majčinu dušicu, koromač, smilje, listove masline, kupine, plućnjak, ma svašta.
Doma uvijek imam hrpu toga pa rotiram. Rijetko pijem mješavine jer ih ne volim. Filter vrećice ne koristim
Moram priznati da poznajem puno više ljudi koji kupuju čajeve nego koji sakupljaju bilje, pa ne kužim što ne kužiš.
Nano, ja uopce ne mogu zamislit da planinarim s frendicama i obitelji i istodobno trazim livade s biljem.
To mi je zamislivo samo kada idem iskljucivo u branje bilja (a to je nikad jer ili planinarim ili trcim, rjetko kad samo tako setuckam po brdu), inace me zivcira i remeti mi planiranu rutu planinarenja/trcanja. Mozda u mirovini
Na moru takodjer ne znam u koje sate bi se trebala setat po zvizdanu i ici na brdo radi bilja, na moru se kupamo, a navece kad vrucina popusti ne idem u brdo jer nema rasvjete.
Jedino sto na moru berem su lavanda i ruzmarin jer radim etericno ulje a oni su mi svukuda na moru oko mene.
Probat cu bazgu nabrat po okolnim Zg bregima, pa osusit, ona je isto lako dostupna i brzo je se dosta nabere.
Ja imam ovaj, jako je praktican.
https://www.ikea.com/hr/hr/p/upphett...elik-60241389/
Samo natocim vrucu vodu preko biljki, susenog voca i sacekam. Stisnem prema dole i u salicu ide cisti procjedjeni caj.
Vrlo lako se cisti, sto mi je takodjer bitna stavka
Vrijeska.
Medvjedji luk cesto naberu moje frendice planinarke jer kad na njega naletis ima ga bas puno. Mnogi ga vole.Mi ga ne volimo i nikad ga ne pripremam.
Ja sam dijete majke "travarice", u djetinjstvu smo puno toga brali, mama je stalno sušila nesto, dosta toga bi ja razaznavala i danas po mirisu, izgledu...znam sve te biljke od Nano.
Kupine, maline, smokve, ostalo voce uredno beremo al i odmah pojedemo hahaha
Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.01.2022. at 12:36
u stanu - ja moram istu vrećicu držati dva tjedna dok ju ne napunim?!
baš ekološki - sad ću još morati plaćati vrećice, a imam doma razno raznih od plastičnih do papirnatih
Ja bi uz buniku nabrala đurđice. Samo bazgu znam na rat od tog bilja. I maslačak.
Jesu đurđice ono što ljudi pomiješaju sa medvjeđim lukom pa se otruju?
Koliko sam shvatila svaki stan će plaćati paušalno 45kn i onda na to idu vrećice koje kupuješ za miješani otpad. Jedna vrećica od 4kn pokriva 20l miješanog otpada. Obzirom da sve razdvajamo meni će to biti jeftinije opcija od ove koja sad ide po m2 stana.
Jedino treba natjerati ljude da svarno bacaju u tim novim vrećicama jer će u protivnom naplaćivati kazne koje će vjerojatno dijeliti svi stanari zgrade. Ne znam kako bi inače mogli kontrolirati tko je ubacio u kakvoj vrećici.
E,apropos on line kupovine.
Ove godine sam se prvi put okuražila kupiti cipele online. Našla sam divne na Zapatosu i ohrabrena pozitivnim iskustvima naručila. Dvoje ustvari. I izvrsne su. Veličina pogođena, udobne i kvalitetne su se pokazaleza sad, a najodala sam se ove jeseni/zime. Jedne sam i na snijeg nosila, nepromočive.
A cijena prava sitnica.
Sad gledam da se opskrbim za proljeće. Cipele su moja bolest, naime, uz torbe i knjige.
Ja imam čajnik kao Lili, a imala sam i onaj s prvog linka. Puno mi je praktičniji ovaj drugi.
A branje bilja. Nije bas usput vremenski. Mada voljela bih zaokruziti svoje vrtlarenje i izradu zimnice sa barem dijelom sušenog bilja, maceriranjem Itd.
Ali nekada jednostavno ne možemo sve.