Samo da napomenem - dobro je konzultirati se s djetetovim nastavnikom oko odlaska na ovakve ljetne tečajeve i odabira predavača zato što nema smisla da npr. prosječno OŠ dijete koje malo vježba i nema dosta programa za ozbiljan 10-dnevni seminar izabere tečaj sveučilišnog nastavnika klavira.
Apsolutno se slažem.
Moj sin je godinama išao na ljetne seminare, od 9. do 15. godine svako ljeto. Uvijek je to bilo uz dogovor s njegovom profesoricom, a viđala sam i profesore druge djece da i sami dolaze i prisustvuju satovima na seminaru da čuju kako netko drugi radi.
Konkretno ova ljetna škola u Sinju je i nama bila u planu prije 2 godine, ali na kraju sin nije išao, zbog korone i još nekih okolnosti. Na ranijim seminarima na koje je ranije išao (Kaštela, Brač) uvijek smo i mi kao roditelji bili s njim u pratnji jer to nije ljetni kamp - smještaj je bio privatno, po apartmanima, i dijete te dobi ne može biti samo u apartmanu 10 dana. Tek toliko da budete svjesni da ti seminari za mlađu djecu zahtijevaju i prilični angažman roditelja (za početak, treba odvojiti dio godišnjeg odmora za djetetov seminar). I moram reći da su nam ti ljetni seminari ostali u prekrasnoj uspomeni, nešto čega ću se još godinama prisjećati.
Ovo u Sinju je također apartmanski smještaj, ali tada, kad smo se dogovarali, već smo bili spremni pustiti ga da bude sam s cimerima - samo je to, na žalost, propalo. Ove godine završava srednju glazbenu školu i više definitivno nema nikakvih seminara u planu.
Postoje i ljetne škole koje su više internatskog tipa, npr. ona u Grožnjanu - tamo roditelji ne idu, drukčija je organizacija. Tu nemamo vlastitih iskustava, samo iskustva iz druge ruke, ali čula sam same pohvale za njih.