Posljednje uređivanje od ina33 : 12.05.2022. at 17:08
Pa sama sam rekla da vise nisam bila u toj prici, iako iz nje zapravo nikad ne izadjes na ovaj ili onaj nacin.
Oprosti imala sam dvoje jako male djecice s 2 god razlike, jedno je bilo beba, pune ruke posla s njih
dvoje malenih, jednostavno nisam stizala pratit portale detaljno, pratila sam nacelno cijelu pricu i informirala ljude oko sebe, al lagala bih kad bi znala kad, gdje i sto je tko rekao. Zapamtila sam Radoncica, al i Miletica i one njihove glupave parole.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.05.2022. at 17:46
Zao mi je ako su naocale nepravedno roze,al nikad necu biti za generaliziranje odredjenih skupina ljudi u ovom slucaju reproduktivaca.
Sigurna sam da se neki sigurno nisu slagali, ne bi imena javno, al eto nisu javno pustili svoj glas.
Ne mogu ih zbog toga smatrati "sljamom" ili kako god vec. Ne znam koju terminologiju da upotrijebim.
I sigurna sam da su i oni jedva docekali ponovnu izmjenu zakona da se sve vrati na staro, kao i pacijentice.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.05.2022. at 17:51
Rehab, u pravu si
Nije se meni namjera opravdavat nego su mi ina33 i Jelena drage, pa sam imala potrebu pojasnit.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.05.2022. at 17:53
Kako mislis osobno na lili?! Koji argument mi fali?! Bila sam osobno sjedila na konferenciji gdje su svi ivfovci bili, netom poslije donosenja zakona. Sasvim mi je svejedno tko je doma iza zatvorenih vrata osudjivao Zakon. Javno je iskljucivo Radoncic bio protiv.
Sad stvarno nemam argumenta za to, ali na temelju ova dva ozbiljna slučaja ugrozavanja žena (ivf i pobacaj) rekla bih da za specijalizaciju za Frauenarzta treba svakako biti uz vlast.
dakle, kaj se treba dogoditi da beros da ostavku?
strahota...
imam osjecaj da ne postoji događaj na koji bi hdz politicari dali ostavku, ne "mandat na raspolaganje" nego ostavku
Tanči, više te neću zvati imenom, nego "ženo od argumenata". Po tome si poznata na ovom forumu, posebice na ovoj temi.
Argument "žene od argumenata": "Fetus nije osoba. Osoba postaje onog trena kad se rodi i može dobiti dokumente. Sve prije rođenja nije osoba."
Argument "žene bez argumenata": "Argument posjeda je u odnosu na život drugog nevinog ljudskog bića (u moralnom smislu) potpuno neodrživ."
Naglašavam da su to "samo dva suprotstavljena mišljenja", ništa više od toga, Tanči.
Bila sam na vašem prosvjedu. Napisat ću kakvi su moji dojmovi za koji dan. Sad se najprije moraju slegnuti.
Tanči, bila je i Seve, još jedna žena od argumenata.
Izasla si, ja sam bila duboko in i u pokusajima i u aktivizmu, ti si nacelno pratila iz 3. ruke, al nalazis za shodno me patronizirat da ne treba generalizirat i da to nije istina. Pa te molim da ne mutis vodu s poluistinama i poluuvidima i jos tako uvjerenog stava. Glavni problem je i sad to sto se njih 60 posto okrece od zena, ne 1, ne 2, vecina! Sad, kao i tad.
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.05.2022. at 09:01
Dakle, jelena je sjedila licem uz lice, a lili nije sfizala pratit portale i preko prijateljica se informirat, al namece svoju sliku piece and harmonyja izmedjj doktora i ivf pacijentica i docira s floskulama o 'nemojmo generalizorati' koja je potpuno neutemeljena na cinjenicama. Lili, sori, al ako ne mozes pomoc, a s obzirom fa nisi sudjelovala nego si samo pratila koliko si stizala, barem ne iskrivljuj.
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.05.2022. at 09:07
Ne znam u cemu je problem sto Severina podrzava ideju da je lijecnik za žensko zdravlje debelo fulao profesiju, ako šuti kad mu struka ugrožava žensko zdravlja, bilo kroz nepotrebno filanje hormonima u IVFu ili kroz prisilu na ovako tesku i beznadnu trudnocu.
Nas IVFovce je tada javno podrzala. I hvala joj. I svima drugima koji su se malo pomakli iz udobnosti salonske politike i zasukali rukave.
Pa tko kaže da je Severina problem?
Severina je javna osoba i žena i majka i lijepo od nje što je podržala jučerašnji prosvjed.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili to mozda nije kritika. Mozda sam ja stvarno krivo shvatila.
Freyja, zar si stajala na pravoj strani na prosvjedu?
Moram priznati da sam ugodno iznenadjena brojem prosvjednika. Hvala i tebi ako si doprinjela prosvjedu svojim dolaskom.
Naravno da sam stajala na pravoj strani.
Nekako sumnjam da mi imaš na čemu zahvaliti. Sve sam snimila mobitelom, ako mi netko slučajno ne bi vjerovao. I nisam samo ja snimala.
Puno je boraca za Mirelu. Vidi se na fotkama.
Ali detaljnije sljedeći tjedan. Zasad samo dvije prigodne fotke boraca za ženska prava. Nadam se da će se udruga Roda ograditi od ovoga. Ipak je glavni organizator. Nisam ove transparente vidjela jučer u vijestima.
Posljednje uređivanje od sirius : 13.05.2022. at 12:06
Freya, očito nisi baš aktivna na forumu pa ne znaš da se slike ne smiju stavljati.
Nisam znala. Ispričavam se. Mislila sam da je dovoljno zamutiti lice.
Neka ih onda admin obriše, ja ne mogu više, nažalost.
Nije stvar u ljudima ni licama, nego fotografija kao fotografija. Mislim zbog zauzimanja prostora ili tak nekaj.
Stavlja se link na fotografiju.
Sto je krivo u tome da ljudska.vrsta opterecuje okolis? Ok, u ovom kontekstu je pretjerano, ali je tocno.
Freyja, mislim da je važnija poruka koliko nas je bilo na strani organiziranog prosvjeda, a koliko je bilo onih na suprotnoj strani (jesu li ti uopce prijavili svoj skup) koji bi ovu zenu prisili na odrzavanje trudnoce. U tom smislu ti mogu zahvaliti. Fotka s nebodera je mocna.
Ovaj natpis s Josipom mi uopće nije jasan. Što bi to značilo da bude mira? Moram priznati da mi to više izgleda kao neko trolanje prosvjeda. Nisam ni vidjela na mobitelu dodatak s dizelašem na CO2. To je baš neki bezvezni provokator. Ali je meni isto odbojna ideja da nas se treba puno rađati, jer nas je već sad previše.
Onaj svrš mi se čini teenagerskim. I tu je jasno da fali spolni odgoj u školama.
Ova druga slika je trolanje.
Bila je ekipa koja je izazovala nered na pocetku pa ih je marica ispratila sa trga.
Ali moram obrisati fotke zbog zauzimanja prostora.
Razumijem da ovi natpisi nekome mogu biti degutantni ili vulgarni, ili se ne mora slagati s njima, ne znam zašto bi se organizator morao ograđivati. Ne vidim ništa suštinski problematično, nema svaki svrš pravo na ime=seks ne služi samo za reprodukciju + uobičajeno karikiranje u raspravama o životu koji počinje od začeća. Ovo sa CO2, na Zemlji ima previše i sve više ljudi, postoje cijeli pokreti koji zagovaraju ideju da ljudi ne bi trebali imati djecu. Jasno, čovjek se s tim ne mora slagati, ali kao što je Jelena već napisala ljudi opterećuju okoliš, to je činjenica. Normalno je da se na prosvjedima nos e provokativni natpisi, posebno kad se radi o ovakvim temama o kojima se inače šapće.
Ovo sa Josipom i Zdravkom ne razumijem, ne znam tko su oni.
Nekim ljudima je stvarno dosadno. Lijepo su se zabavili na tuđoj muci.
Ovog me strah:
Lijepo iskorištavaju nabačenu loptu. Kaptol ima konačno priliku ozakoniti svoja zalaganja.U HUBOL-u stoga zahtijevaju donošenje novog zakona koji će jasno i nedvojbeno razjasniti sva prava i obveze liječnika vezane uz prekid trudnoće te štititi djecu, trudnice, majke i liječnike od pogrešnih tumačenja.
Meni se uopće ne sviđaju nikakvi prosvjedi. Ni za što, ni za koga. Jedino prihvatljivo ulično okupljanje mi je Karneval.![]()
Ja bi svima koji su protiv prosvjeda iduzela sva prava izborena prosvjedima. Treba bit dosljedan. Tipa 8-satno radno vrijeme, biračko pravo žena i sl![]()
Nisam stigla prije pročitati ovu temu, čitam zadnje dvije noći i iskreno suosjećam s boli koju je puno vas na ovoj temi moralo proći. Jako mi je žao.
Pisat ću više kad stignem.
Kad ukucate u Google Josip i Zdravko, prvo izlaze Josip Perković i Zdravko Mustać. Prema tonu poruke, rekla bih da je to to.
A to dovoljno i govori koliko neke poruke nemaju smisla.
Za razliku od opipljivih boli, tragedija i muke o kojima ovaj prosvjed zapravo progovara.
Posljednje uređivanje od Dota : 13.05.2022. at 12:14
Sjećaš li se Mima, možda, kad smo na onoj temi o koroni raspravljali o velikom prosvjedu na Trgu protiv covid potvrda? Na kojem se pojavio jedan čovjek koji je bio vrlo neugodan, a nije imao veze ni s organizatorima prosvjeda ni s nama prosvjednicima. Pa me Kaae pitala kako mogu prisustvovati tako nečemu, da bi ona na mojem mjestu otišla jer ne bi htjela da je se povezuje s tim čovjekom. A i sami se sjećate koliko je ljudi bilo. I da sad zbog tog lika sve propadne?
I jučerašnji je napad na one dečke koji su došli u miru bio prestrašan, i policija je morala intervenirati. Nisam u životu čula takve uvrede, vrištanje na njih, hraćkanje, pokazivanje srednjeg prsta, kričanje. Ljudi moji, ja nisam vjerovala da tolika mržnja postoji. Pokazala sam snimku svojoj sveki, nije vjerovala. Razumiješ poantu, kako ovo sad pravdati, a mi smo na onom prosvjedu trebali preuzeti odgovornost za onog čovjeka. S kojim veze nismo imali. Pa nije to baš tako lako provedivo u praksi.
Ma daj, Jelena, stvarno. Pa dokad? Nije li i tebi više dosadilo stalno se s nekim kačiti? Pusti je na miru, nije ništa loše mislila. Neki je dan jedan katolički aktivist rekao da je možda pametnije da ima manje hoda za život, a više konkretnih akcija (materijalna, psihološka potpora...). Zašto on to ne bi izjavio? Ne misli ništa loše o Hodu, ali misli da je korisnije konkretno djelovati. I što sad? To za nekoga jednostavno nije način rješavanje problema u društvu.
Ja ne vidim ds netko ovdje pravda. Ali razlika je da se onaj vaš borio za vašu ideju, a ovakvi likovi su provokatori. Bilo ovak besmisleni transparent ili ti kontraprovokatori. To nema nikakvog smisla. Ja ih nisam ni vidjela. A i drago mi je da nisu dobili traženu medijsku pažnju. Bit ce da ce dobit prostor na bitno hr.
Paralelu bi mogla vuci s curama na Hodu. One su bile protiv tog prosvjeda. Kao i ovi tvoji dječaci s kojima suosjećaš i ovi bedaci trolovi.
Ja bih podrzala tog tvog koji ce dati podrsku zenama kojima to moze pomoci. Svake godine lijepo procitam novine sto mi kao donatoru posalju iz Caritasa. Volim vidjet da nekad imaju i dobru ideju.
Evo i mene na tvojoj miroljubivoj tapeti. Ne sramim se kluba u kojeg sam upala
Mozes Beti samu pustiti da se ljuti na mene. Velika je ona i pametna.