Stranica 13 od 60 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Pravo na prekid trudnoće u 36.om tjednu je pro choice argument?
    Ne znam za ostale, ali kad se očito izruguješ, karikiraš i dovodiš do apsurda, kod mene to vrlo brzo ubije volju za ozbiljnim odgovorom. Trudila sam se oko dvostrukog ubojstva, trudila sam se oko propisa, ali mi nisi ostavila mogućnost drugog izbora nego zaključka da provociraš.
    Edit- iza rehab, uletjela ina u međuvremenu
    Meni je, npr. Gilead karikiranje i dovodjenje rasprave do apsurda. Ako mozemo raspravljati o utopijskoj prici u kojoj se zene drze kao sluskinje cija je glavna svrha radjati svojim gospodarima djecu, onda valjda mozemo raspravljati i o legalnom bolnickom pobacaju na zahtjev u 36.trudnoce.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemam ni ja pretplatu, nema pretplate. Odlican clanak, pogadja u sukus i zato sam se i razbjesnila i ogorcila na lilin lakonski komentar s negenelariziranjem, a upravo se o tome radi da se konacno trebamo probudit i shvatit da to nisu 'neki', neego da je to sireca posast. Javi jel ti trebam kopirat pa slat
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2022. at 20:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je, npr. Gilead karikiranje i dovodjenje rasprave do apsurda. Ako mozemo raspravljati o utopijskoj prici u kojoj se zene drze kao sluskinje cija je glavna svrha radjati svojim gospodarima djecu, onda valjda mozemo raspravljati i o legalnom bolnickom pobacaju na zahtjev u 36.trudnoce.
    Ne, ne mozemo, jer izmisljas, samo sto si stala na 36, otjeraj do apsourda pa izmisli legalan zahtjev na 38 plus 2.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2022. at 20:24

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

https://www.gop.gov/democrats-push-t...til-birth-act/

Moze li mi netko upuceniji reci je li ovo istinita informacija ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne mozemo, jer izmisljas, samo sto si stala na 36, otjeraj do apsourda pa izmisli legalan zahtjev na 38 plus 2.
    A Gilead u Hrvatskoj NIJE apsurd ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa onda jos izmisli zasto kod eutanazije stat na odraslim neizljecivo bolesnim koji se patey sto roditelji ne bi djecu dovodili na eutanaziju. Ti vjerojatno mislis da druga strana misli da je to sve isto, pa ako moze ovo, sto ne bi i ono.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sto posto sam sigurna da i ti znaš da nije.
    Daj sljedeće linkaj kako je Zemlja ravna ploča i pitaj nas je li to istinita informacija.
    Opet edit, opet za rehab
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 16.05.2022. at 20:29

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nemam ni ja pretplatu, nema pretplate. Odlican clanak, pogadja u sukus i zato sam se i razbjesnila i ogorcila na lilin lakonski komentar s negenelariziranjem, a upravo se o tome radi da se konacno trebamo probudit i shvatit da to nisu 'neki', neego da je to sireca posast. Javi jel ti trebam kopirat pa slat
    Pliz, zanima me, čitala sam Klarića ranije kad nije bilo zaključavanja.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A Gilead u Hrvatskoj NIJE apsurd ?
    Pa ono...otvori oci! Sva sila ginekologa ocrnjuje ovu gospodju cavajdu, ne samo ginekologa, nego pljuvaca po portalima, a vjer. i hodaca. Ako je svaki zivot od zaceca svet, onda to znaci da zena, ako joj se dogodi da zatrudni - a dogodit ce se, em silovanje, em nesretne okolnosti, mora roditi, bez obzira na starost ploda jer vama je sve isto - 10 tjedan, 22 tjedan, ostecen plod, dijete silovane 11-godisnjakinke - ako je sve sveto, onda nema drugacije odluke, nema odlucovanja, ima jedna istina. I to je Gilead.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ti je istina vjerojatno ko ivermrctin, ovo ocrnjovanje 'demokratskih vragova,', rehab. Sa slicnih izvora vodu pilo. Cim se spominju cinjenice, a trazi provjera njihove istinitosti (contradictio in adjecto), sto rec na to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2022. at 20:34

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daj sljedeće linkaj kako je Zemlja ravna ploča i pitaj nas je li to istinita informacija.
    Opet edit, opet za rehab
    Bas. Probat cu ko pp poslat, ako ne ide zalijepit cu ovdje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hoće li si neka žena gurnuti pletaću iglu u sebe da izazove pobačaj u petom ili tridesetpetom tjednu trudnoće i pritom na smrt iskrvariti na podu kupaone ili će ipak čekati da rodi pa onda neželjeno dijete svojim rukama zadaviti je sasvim svejedno?
    Nije. Nije svejedno.
    Žena mora imati pravo na izbor i za nju je puno bolje i manje traumatično da prekine trudnoću u zdravstvenoj ustanovi i da, recimo, ostane živa.
    Namjerni abortusi su se radili oduvijek i radit će se i dalje,no ukoliko ženama neće biti omogućeno da to naprave u zdravstvenoj ustanovi, radit će privatno, na "crno", same...
    Zakon je jasan i jamči ženama prekid trudnoće u zdravstvenoj ustanovi, a to što smo dozvolili da nas zafrkavaju po nekim bolnicama i ne rade to zbog "priziva savjesti" treba što hitnije riješiti jer takvi ginekolozi nemaju što raditi u bolnicama.
    Također treba popove kompletno isključiti iz bilo kakvog odlučivanja, a ne da sjede u komisijama.
    Nadalje, zakon dozvoljava prekid veće trudnoće ako plod nije zdrav i ima teža oštećenja i to isto treba omogućiti majkama koje se na to odluče.
    Onima kojima se to ne sviđa, kako je lijepo Jelena objasnila, neka usvoje oštećeno dijete iz Bistre. Ima ih tamo koliko hoćete. Nisu ni svjesni da su živi, koliko su teško oštećeni.
    I pustite Čavajdu i sve ostale "Čavajde" da same odlučuju o svojem tijelu.
    I da, Rehab, trollaš bez potrebe i pokušavaš nas napraviti bedastima, a to nismo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Opet edit, opet za rehab
    Opet kao pokvarena ploca - postavila sam najnormalnije pitanje. Vise se ni to ne moze, bez da se imputiraju skrivene agende ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To ti je istina vjerojatno ko ivermrctin, ovo ocrnjovanje 'demokratskih vragova,', rehab. Sa slicnih izvora vodu pilo. Cim se spominju cinjenice, a trazi provjera njihove istinitosti (contradictio in adjecto), sto rec na to.
    Ja to NIGDJE nisam navela kao cinjenicu. Ako jesam, citiraj me. Dapace, pitala sam je li provjerena info. Nigdje nisam kao cinjenicu napisala da se izvode pobacaji do trenutka rodjenja, apsolutno nigdje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bas. Probat cu ko pp poslat, ako ne ide zalijepit cu ovdje.
    ??

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa onda jos izmisli zasto kod eutanazije stat na odraslim neizljecivo bolesnim koji se patey sto roditelji ne bi djecu dovodili na eutanaziju. Ti vjerojatno mislis da druga strana misli da je to sve isto, pa ako moze ovo, sto ne bi i ono.
    I opet - sve sto mislim to i pisem. Nema mislis ovo, radis ono. Vrlo jasno i konkretno pisem. Takodjer mi je kristalno jasno zasto me je najlakse prozvati trolom. A pisem na ovom forumu vec preko 10 godina, svi jako dobro znaju da nisam trol niti sam to ikada bila

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

To je bilo upućeno meni, o tekstu koji ne mogu pročitati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja to NIGDJE nisam navela kao cinjenicu. Ako jesam, citiraj me. Dapace, pitala sam je li provjerena info. Nigdje nisam kao cinjenicu napisala da se izvode pobacaji do trenutka rodjenja, apsolutno nigdje.
    Rekla si 'istinita informacija'. To je isto. Informacija je ili informacija ili dezinformacija. Cinjenica jest ili nije. Trump je izmislio novu nomenklaturu, ali ne prolazi mu pa nece ni ovdje proci 'mucenje voda'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2022. at 20:51

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Opet kao pokvarena ploca - postavila sam najnormalnije pitanje. Vise se ni to ne moze, bez da se imputiraju skrivene agende ?
    Rehab, ili je stvarno nezamislivo crno u tvojoj glavi ako ozbiljno možeš pitati je li taj prijedlog istinit, tj. ako uopće možeš dozvoliti mogućnost da itko takvo što predloži (a posebno nimalo van mainstream Demokratska stranka u SAD), ili je to ipak školski primjer pravljenja nas ostalih ludima, tj. trolanje.
    Tvoje eventualno trolanje na ovoj temi ne znači da si troll, da, dugo se susrećemo na ovom forumu i oko nekih smo se stvari čak i slagale.
    Ja ću radije vjerovati da tim pitanjem trolaš, nego da stvarno osjećaš toliki strah od toga da se ženama ne oduzima pravo izbora.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rekla si 'istinita informacija'. To je isto. Informacija je ili informacija ili dezinformacija. Cinjenica jest ili nije. Trump je izmislio novu nomenklaturu, ali ne prolazi mu pa nece ni ovdje proci 'mucenje voda'.
    Ok, ispricavam se, nenamjerna greska u jednoj krivoj rijeci.
    Moze li ovako, kopiram doslovno s Wikipedie da ne bi bilo do mog nespretnog izrazavanja.
    Je li informacija ili dezinformacija da je u 7 americkih drzava dozvoljen pobacaj "without any term restrictions as to when a pregnancy can be terminated" ?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ili, sto znaci ovaj termin i razumijem li ga dobro : no gestational age restrictions

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rehab, ili je stvarno nezamislivo crno u tvojoj glavi ako ozbiljno možeš pitati je li taj prijedlog istinit, tj. ako uopće možeš dozvoliti mogućnost da itko takvo što predloži (a posebno nimalo van mainstream Demokratska stranka u SAD), ili je to ipak školski primjer pravljenja nas ostalih ludima, tj. trolanje.
    Tvoje eventualno trolanje na ovoj temi ne znači da si troll, da, dugo se susrećemo na ovom forumu i oko nekih smo se stvari čak i slagale.
    Ja ću radije vjerovati da tim pitanjem trolaš, nego da stvarno osjećaš toliki strah od toga da se ženama ne oduzima pravo izbora.
    Ja najiskrenije mogu zamisliti taj scenarij. Ne bojim ga se, niti vidim crnilo oko sebe, ali gledajuci u kojem smjeru idemo, mogu ga zamisliti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Očito vidimo dijametralno suprotno taj smjer kretanja

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A mogu i oni koji tvrde da se zalazu za kvalitetu zivota vec rodjenih, umjesto da nepotrebno donosimo na svijet one ostecene nerodjene.
    Bring it on
    ????
    Freyja ima kandidate koji se nude. Ne znam sto ti pises.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I opet isti obrazac, kad nema argumenata onda udri na osobnoj razini i ponavljanje pamfleta.
    Mimi hvala na odgovoru
    Ma čini ti se, rehab. Ne bi to one nikad, nije to njihov "modus operandi". Udaranje na osobnoj razini. Btw. izvrsno argumentiraš.
    Samo bih prochoice ekipi koja ovdje piše postavila još jedno pitanje - s obzirom na to da sam to TEK danas pročitala kad mi je frendica poslala screenshot, a jučer sam se "odjavila" dok još nisam znala za ovu Mirelinu izjavu (a svakako bi me zanimalo vaše mišljenje o ovom izdvojenom dijelu).

"Ja nemam priliku žalovati i tugovati jer je to dijete još u meni. Umjesto da je sve gotovo i da sam već na nekoj psihoterapiji i iscjeljenju i da se vratim na svoj posao koji izrazito trpi zbog ovoga, ja već tjednima čekam. Imam dva studija joge i pilatesa, imam jako puno članova, a već tjednima ne mogu raditi. Izvorno sam htjela raditi do kraja trudnoće."

https://www.index.hr/vijesti/clanak/beba-mi-ima-golemi-tumor-umrijet-ce-ili-zivjeti-kao-biljka-ne-daju-mi-da-pobacim/2361526.aspx

Što mislite o ovoj izjavi? "To dijete"? Da ima puno članova, dva studija joge i pilatesa, da već tjednima ne može raditi, a da je IZVORNO htjela raditi do kraja trudnoće...
    Ja sam dosad uistinu pokušavala ne osuđivati je pa ni u srcu, ali nakon ovoga moram priznati da sam baš onako zatečena. Ona razmišlja o poslu? Koji izrazito trpi? Halo?? Već bi krenula na psihoterapiju i iscjeljenje i vratila se na posao da je sve već "gotovo"?
    Znači, na stranu činjenica što nema isto stajalište o pobačaju poput mene i mnogih drugih, ali ona je "svakodnevno praktična". U ovoj situaciji? Hoćete li me i sad pitati zašto sam licemjerna jer ne znam kako je biti u njezinoj koži? Ja sam zaista pristojna u odnosu na komentare koji su se mogli pročitati (vezano za ovu izjavu, da ne bi ispalo da je samo meni nevjerojatna).

S početka je mjeseca, a s obzirom na to da ja nikad ne čitam IMbex, pardon Index, nisam pojma imala o ovome.

Ina, kako si gore napisala, sva sila ginekologa, hodača i sl. je osuđuje. Možda će je nakon ove izjave osuditi i pokoji prochoicer.

Međutim, ono što smatram vrlo pozitivnim što se stanja u društvu tiče, jest činjenica da je Mirela na svojem profilu podržala Festival slobode, a sva sila građana koja je "noževe dizala" na prosvjednike i one koji ga podržavaju - ipak joj je pomogla.
    Udruga Solidarna koja je vrlo aktivna u promicanju "ženskih prava" pa i sad kad se skuplja novac za Mirelu - vrlo je agresivno zastupala tezu o potrebi cijepljenja svih... i o oštrim kaznama za one koji se tome budu protivili. To se ne može zaboraviti. A ipak aktivno "pomaže" Mireli.
    I nisam pritom cinična. Ja sam zaista mislila da je podjela tolika da nema šanse kako se to neće dovesti u pitanje.
    Ostaje činjenica da ja i dalje smatram kako joj ta ekipa zapravo ne pomaže, ali ok, već pretresena tema.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Neko stavlja link na članak republikanaca kao vjerodostojan izvor informacija o demokratima?

Ostalo - nabacane teme, malo piše da samo ako je pobačaj legalan neovisno o trajanju trudnoće da se onda "prihvatiti ideju", malo se zgrazava na ideju da se negdje to dopusti, pa ubačeni rasdpudic (aka "vegeta" - nema do "argumentacije" pozivanja na autoritet muzjaka-deklariranog katolika) i trudnoće muškaraca, pa incest, sterilizacija i stovecsvene. Standardni kupus svega i svačega, red trolanja pa red moraliziranja. Nista novog a ni naročito argumentirano.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pretpostavljam da je ta uvodna tema o legalnosti pobačaja neovisno o tjednu trudnoće i zeljena kontraargumentacija kako se to kod nas nikad neće dopustiti trebala biti podloga za daljnji razvoj dokazivanja da eto ali u zloj americi se vec i taj uzas sprema, a kad ono ni kod nas nije protivno zakonu za trudnicu samu. Jer, kako je već više outa objašnjeno (bez obzira na stalno pozivanje na neke primjere iz usa zakonodavstva) kod nas fetus nema prava dok se ne rodi.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da je ta uvodna tema o legalnosti pobačaja neovisno o tjednu trudnoće i zeljena kontraargumentacija kako se to kod nas nikad neće dopustiti trebala biti podloga za daljnji razvoj dokazivanja da eto ali u zloj americi se vec i taj uzas sprema, a kad ono ni kod nas nije protivno zakonu za trudnicu samu. Jer, kako je već više outa objašnjeno (bez obzira na stalno pozivanje na neke primjere iz usa zakonodavstva) kod nas fetus nema prava dok se ne rodi.
    Nikakva zgrazanja, nikakva zeljena kontraargumentacija. Nikakve reakcije unaprijed ne trazim niti ocekujem. Niti uopce razmisljam o nekom zlu koje se sprema. Pa ja ni na Hodu za zivot nikada nisam sudjelovala. Previse si toga oko mene izmastala.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Neko stavlja link na članak republikanaca kao vjerodostojan izvor informacija o demokratima?

Ostalo - nabacane teme, malo piše da samo ako je pobačaj legalan neovisno o trajanju trudnoće da se onda "prihvatiti ideju", malo se zgrazava na ideju da se negdje to dopusti, pa ubačeni rasdpudic (aka "vegeta" - nema do "argumentacije" pozivanja na autoritet muzjaka-deklariranog katolika) i trudnoće muškaraca, pa incest, sterilizacija i stovecsvene. Standardni kupus svega i svačega, red trolanja pa red moraliziranja. Nista novog a ni naročito argumentirano.
    Sve ovo sto ti vidis kao kupus, ja svodim pod isti zajednicki nazivnik - reproduktivna prava. Mozes li mi navesti o cemu sam tocno moralizirala ?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    ????
    Freyja ima kandidate koji se nude. Ne znam sto ti pises.
    Vjerujem da si svjesna koliko si licemjerna. Zapravo, sigurna sam u to. Laku noć, draga Jelena.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se ne varam, u Belgiji je legalna aktivna eutanazija maloljetnika. U Nizozemskoj postoji tzv. Groningenski protokol, aktivna eutanazija neizlječivo bolesne dojenčadi do dobi godine dana.

https://en.wikipedia.org/wiki/Groningen_Protocol
    Posljednje uređivanje od Marija : 16.05.2022. at 22:45 Razlog: dodala link

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, i kako kaže link, moraju se ispuniti 4 uvjeta, od kojih je prvi “ The presence of hopeless and unbearable suffering”.
    U kojem je slučaju to izrazito humani potez.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, i kako kaže link, moraju se ispuniti 4 uvjeta, od kojih je prvi “ The presence of hopeless and unbearable suffering”.
    U kojem je slučaju to izrazito humani potez.

O tome je li humano ili nije, odnosno da li je sama eutanazija uopće humana ili nije, svatko od nas ima stav, i vjerojatno ga neće promijeniti zbog forumske diskusije. I mislim da nema smisla prepucavati se i optuživati neistomišljenike da su nehumani.

Stvar je u tome da eutanazija djece nije tjeranje teze do apsurda, već realnost u nekim europskim državama.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da si svjesna koliko si licemjerna. Zapravo, sigurna sam u to. Laku noć, draga Jelena.
    Nisam. Ja ne poznam nikoga tko bi sada pristao prihvatiti u svoj dom i 24 sata brinuti o necijem djetetu/odrasloj osobi. Ublaziti patnju nekome tko duboko pati od rodjenja i kome je takva njega potrebna. Ni s jedne strane. Ti si spomenula troje koji su se sad javili da bi brinuli. Pa se pitam sto cekaju. Ima vec djece kojoj mogu pomoći. Zasto bas o ovom djetetu zele, a o onoj drugoj ne.

Ja nisam taj. Puno sam vremena u zivotu provela s djecom s poteskocama u razvoju. I znam da nisam. Za druge konkretne osobe ne znam.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Netko je vec napisao da ne znas gdje je tko od nas volontirao, gdje volontira, u kakvim je zivotnim situacijama bio. Ciju privatnost stiti na forumu. Ne pise se sve po forumu.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.gop.gov/democrats-push-t...til-birth-act/

Moze li mi netko upuceniji reci je li ovo istinita informacija ?
    To sto pise na tvom linku je vidjenje situacije u ocima Republikanske stranke. Ne da mi se citati sto konkretno pisu, ali referiraju se na ovaj akt:

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-bill/3755/text

Nije proslo (ono sto pise na ovom congress.gov linku; ne ono sto prepricavaju Republikanci).

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam. Ja ne poznam nikoga tko bi sada pristao prihvatiti u svoj dom i 24 sata brinuti o necijem djetetu/odrasloj osobi. Ublaziti patnju nekome tko duboko pati od rodjenja i kome je takva njega potrebna. Ni s jedne strane. Ti si spomenula troje koji su se sad javili da bi brinuli. Pa se pitam sto cekaju. Ima vec djece kojoj mogu pomoći. Zasto bas o ovom djetetu zele, a o onoj drugoj ne.

Ja nisam taj. Puno sam vremena u zivotu provela s djecom s poteskocama u razvoju. I znam da nisam. Za druge konkretne osobe ne znam.
    Što se gospodina Ivana Pokupca i mojih prijatelja tiče, oni će svoju riječ održati (i već su je održali). Ivan će uskoro posvojiti dijete s poteškoćama. Iz njegova statusa "Uskoro će moja obitelj, ako Bog da, imati sve uvjete (već se dugo time bavi i već je prije pokrenuo postupak za posvajanje, a nije se javio tek sad kad nam je došao mali Grga i radi samopromocije, kako neki ovdje insinuiraju) za usrećiti jedno od tih malenih. Potičem i vas koji poštujete život, da zatražite pri svom lokalnom Centru za socijalnu skrb uvid u Registar teže posvojive djece.Jer se niti jedno dijete ne bi smjelo osjećati neželjenim."

Sad je, Jele, na tebi i sličnim dušebrižnicima potez (iako si se, vidim, uspješno unaprijed ogradila). Ako ste već tako nepovjerljivi i cinični na račun drugoga. Riječi, a ne djela, čini se, kod vas prolaze.

Rehab, čitam ovih dana što pišeš, kako sjajno argumentiraš i pitam se po ne znam koji put što ekipi ovdje nije jasno. Kako uporno traže ili nađu zaobilazne puteve da iskrive ili izbjegnu odgovor. Uporno i beskompromisno. I izvrću ono što si napisala pa se tobože čude pa tobože ne razumiju.

Onda čovjek shvati da većina ljudi ni ne pročita što im se piše i ne pokuša razumjeti zašto im se nešto piše. Unaprijed imaju emocionalnu reakciju na temelju svojeg unutarnjeg stanja. To je subjektivni doživljaj. Ljudi imaju mentalne mape u mozgu i asocijacije na riječi, fraze i njihova značenja. Vezuju značenje određenih pojmova uz prethodna iskustva, uglavnom "nepozitivna" jer se takva bolje pamte.

Ali ljudi nisu strojevi nego svjesna i savjesna bića sa slobodnom voljom i imaju kapacitet i mogućnosti donijeti odluke da ne funkcioniraju više po tim obrascima nego da počnu tražiti načine kako bi ih nadvladali. Samo što nečije mogućnosti i talenti očito ostaju neiskorišteni. Uglavnom inata radi, što je otužno.

Zato su ovakve rasprave besmislene. Zato se ljudi kolju po fejsbucima i drugdje jer apsolutno nisu u stanju i ne žele poslušati drugoga. Opet - otužno.

I mislim da će zato ovaj forum uskoro u ropotarnicu povijesti (ne doslovno, ali gotovo doslovno jer je već poduže suhoparan i anemičan). Ne znam koji bi mazohist uporno iščitavao što vas desetak ima za reći o određenoj temi. I to istomišljenika. Nadam se da će mlađe generacije ipak biti mudrije.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok, ispricavam se, nenamjerna greska u jednoj krivoj rijeci.
    Moze li ovako, kopiram doslovno s Wikipedie da ne bi bilo do mog nespretnog izrazavanja.
    Je li informacija ili dezinformacija da je u 7 americkih drzava dozvoljen pobacaj "without any term restrictions as to when a pregnancy can be terminated" ?
    Njima vjerujem: https://www.plannedparenthoodaction....access-tool/US

Tu ima jos:

https://worldpopulationreview.com/st...-laws-by-state

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma čini ti se, rehab. Ne bi to one nikad, nije to njihov "modus operandi". Udaranje na osobnoj razini. Btw. izvrsno argumentiraš.
    Samo bih prochoice ekipi koja ovdje piše postavila još jedno pitanje - s obzirom na to da sam to TEK danas pročitala kad mi je frendica poslala screenshot, a jučer sam se "odjavila" dok još nisam znala za ovu Mirelinu izjavu (a svakako bi me zanimalo vaše mišljenje o ovom izdvojenom dijelu).

"Ja nemam priliku žalovati i tugovati jer je to dijete još u meni. Umjesto da je sve gotovo i da sam već na nekoj psihoterapiji i iscjeljenju i da se vratim na svoj posao koji izrazito trpi zbog ovoga, ja već tjednima čekam. Imam dva studija joge i pilatesa, imam jako puno članova, a već tjednima ne mogu raditi. Izvorno sam htjela raditi do kraja trudnoće."

https://www.index.hr/vijesti/clanak/beba-mi-ima-golemi-tumor-umrijet-ce-ili-zivjeti-kao-biljka-ne-daju-mi-da-pobacim/2361526.aspx

Što mislite o ovoj izjavi? "To dijete"? Da ima puno članova, dva studija joge i pilatesa, da već tjednima ne može raditi, a da je IZVORNO htjela raditi do kraja trudnoće...
    Ja sam dosad uistinu pokušavala ne osuđivati je pa ni u srcu, ali nakon ovoga moram priznati da sam baš onako zatečena. Ona razmišlja o poslu? Koji izrazito trpi? Halo?? Već bi krenula na psihoterapiju i iscjeljenje i vratila se na posao da je sve već "gotovo"?
    Znači, na stranu činjenica što nema isto stajalište o pobačaju poput mene i mnogih drugih, ali ona je "svakodnevno praktična". U ovoj situaciji? Hoćete li me i sad pitati zašto sam licemjerna jer ne znam kako je biti u njezinoj koži? Ja sam zaista pristojna u odnosu na komentare koji su se mogli pročitati (vezano za ovu izjavu, da ne bi ispalo da je samo meni nevjerojatna).

S početka je mjeseca, a s obzirom na to da ja nikad ne čitam IMbex, pardon Index, nisam pojma imala o ovome.

Ina, kako si gore napisala, sva sila ginekologa, hodača i sl. je osuđuje. Možda će je nakon ove izjave osuditi i pokoji prochoicer.

Međutim, ono što smatram vrlo pozitivnim što se stanja u društvu tiče, jest činjenica da je Mirela na svojem profilu podržala Festival slobode, a sva sila građana koja je "noževe dizala" na prosvjednike i one koji ga podržavaju - ipak joj je pomogla.
    Udruga Solidarna koja je vrlo aktivna u promicanju "ženskih prava" pa i sad kad se skuplja novac za Mirelu - vrlo je agresivno zastupala tezu o potrebi cijepljenja svih... i o oštrim kaznama za one koji se tome budu protivili. To se ne može zaboraviti. A ipak aktivno "pomaže" Mireli.
    I nisam pritom cinična. Ja sam zaista mislila da je podjela tolika da nema šanse kako se to neće dovesti u pitanje.
    Ostaje činjenica da ja i dalje smatram kako joj ta ekipa zapravo ne pomaže, ali ok, već pretresena tema.
    Kojim instrumentom mjeris tudju patnju i jad? Pretpostavljam da ti je pravo dano, valjda, od boga, ali gdje si nabavila mjerne jedinice?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kojim instrumentom mjeris tudju patnju i jad? Pretpostavljam da ti je pravo dano, valjda, od boga, ali gdje si nabavila mjerne jedinice?
    Nisu instrumenti, samo je jedan - moja savjest.
    Kao što vi ovdje ne možete shvatiti da ljudi uistinu "umiru u sebi" nakon pobačaja umjesto što osjete olakšanje, tako ni ja ne mogu vjerovati da osoba poput Mirele u situaciji u kojoj se našla onako nešto izjavi. Meni je to nevjerojatno. Ali to je moj mentalni sklop.
    I zato, Kaae, molim te pročitaj, ako već nisi, što sam u postu iznad napisala pa ćeš shvatiti zašto sad više neću s tobom raspravljati. Vjeruj mi da bih rado nastavila da ima ikakvog smisla.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mislim da pisana komunikacija opcenito tesko prenosi ton osobe koja se izrazava. Da rijeci iz intervjua izrecene pod jakim stresom, izrecene kao odgovori na usmjerena novinarska pitanja, nista ne otkrivaju o stanju osobe koja ih je rekla. Mislim i da je ovoi majci nepojmljivo tesko. Al ne govorim ovo da bih ulazila u daljnju raspravu o njoj i njenom motivima. Svakako ne bih.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu instrumenti, samo je jedan - moja savjest.
    Kao što vi ovdje ne možete shvatiti da ljudi uistinu "umiru u sebi" nakon pobačaja umjesto što osjete olakšanje, tako ni ja ne mogu vjerovati da osoba poput Mirele u situaciji u kojoj se našla onako nešto izjavi. Meni je to nevjerojatno. Ali to je moj mentalni sklop.
    I zato, Kaae, molim te pročitaj, ako već nisi, što sam u postu iznad napisala pa ćeš shvatiti zašto sad više neću s tobom raspravljati. Vjeruj mi da bih rado nastavila da ima ikakvog smisla.
    Procitala sam. Grozis se zbog izjave u novinama koja, u tvojim svetim ocima, nije dovoljno patnicki nastrojena. Po, naravno, tvojim kriterijima.

Postoji mogucnost da zena treba raditi i zaraditi novac za svakodnevni zivot. Nije svima bog d'o.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni zdrav razum govori da nije moguce uspostaviti granicu kad je zgodno i drustveno prihvatljivo ugasiti ljudski zivot u utrobi majke. Zdrav razum mi govori da su sve te price kojima se borba za legalan i dostupan pobacaj izjednacava sa zenskim pravima (odlicna Raspudiceva opaska - zasto samo sa zenskim pravima, u danasnje vrijeme i muskarci mogu biti trudni i radjati) prazne floskule iza kojih ne stoje smisleni argumenti. Ja bih tu jos dometnula i guranje pobacaja na zahtjev u domenu zdravstvene skrbi za zene.
    I dalje ostajem otvorena za promjenu misljenja i cekam argumente da me razuvjere.
    Ja ti mogu napisati moj stav - koji je vjerojatno stav jos ponekog, ali ne svakog - o tome zasto sam za to da je pobacaj dopusten uz ogranicenja.

Smatram i osjecam da majka ima pravo odluciti "ne biti trudna". Ta misao da se nekog "tjera' da bude devet mjeseci trudan, a da to zapravo ne zeli, da se sve u njemu opire tome, me bas muci. Mislim da tako osjecam od davno, ali svakako mi je ta misao postala snaznija otkako sam i sama bila trudna. U svakoj od trudnoca mi je bilo mucno i povracala sam, skoro od pocetka pa svakako do kraja. Nije to zapravo neki problem, brzo zaboravljiva sitnica prem tome da su djeca ok, ali pomislit da je nekome tako (ili gore), a da ne zeli dijete, nisam za to.

Ipak mislim da je potrebno neko ogranicenje na to dokad se moze napravit pobacaj, neki tjedan koji je dovoljno visok da majka moze shvatit da je trudna i odlucit sto ce (deseti se taman tu negdje cini ok), a opet dovoljno nizak da beba sto manje pati.

Pobacaji u trenutku kad beba (hipotetski) moze prezivjeti porod,i svi kasniji od toga, su mi neprohvatljivi. Al dopustam da postoje rijetki izuzeci o kojima bi netko tko je dublje u zdravstvu i ima vise i formacija trebao prosudjivati - za svaki slucaj posebno. Zapravo vjerojatno sam za zakon koji trenutno imamo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

No, iako mislim da bi zene trebale imati pravo na pobacaj, isto mi je jasno da doktori ne zele raditi pobacaje, odnosno da je odluka da se nekome oduzme zivot (a smatram ipak da pobacaj to je), nekim (mnogim) doktorima jako teska. Ne znaci to da su zatucani ni da su protiv prava zena, ni da zele porobiti zene, znaci samo da ne zele raditi nesto sto im savjest ne dozvoljava da rade. Jos bi tu primijetila i da njima zakon dozvoljava da imaju priziv savjesti neovisno o tome u kojoj grani medicine radili - tako da mi nisu jasni napadi na doktore koji koriste svoje zakonom zajamceno pravo. Napade na zakon bih mogla shvatiti. Sto se tice kadrovske politike bolnica, pitanje je, je li trenutno regulirano smije li senekoga diskriminirati na natjecaju za posao na temelju priziva savjesti.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 17.05.2022. at 06:42

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zakon koji trenutno imamo je ok, ali se ne provodi.
    To je problem!
    Da se provodi, nitko ne bi znao za Mirelu Čavajda i njenu trudnoću.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve ovo sto ti vidis kao kupus, ja svodim pod isti zajednicki nazivnik - reproduktivna prava. Mozes li mi navesti o cemu sam tocno moralizirala ?
    Evo ovo ovdje je moraliziranje:

Pa, no ! Zasto i to ne reguliramo zakonom, da zene ne moraju koristiti vjesalice i napitke ? Tko od nas zna u kakvoj se situaciji iznenada nasla zena u 9.mjesecu trudnoce ? Koliko npr Ukrajinki ima koje su se trudne odjednom nasle u neobranom grozdju, muz je mozda poginuo na ratistu, izbjeglice, bez posla, bez doma.. Iznenadna situacija u kojoj vise nije zgodno biti trudna.
    A da ne spominjem ovo s jogom od Freyje…
    Sve se svodi na zgražanje kako netko može tako nešto odlučiti… jer tako nešto može odlučiti samo osoba “kojoj ovaj tren baš nije nešto zgodno”.

Onda hrpa bla bla savjest, moral, bla, bla.
    Jer ako ti je nešto tako dano od života/boga/svemira… tko si onda ti da misliš da možeš sam upravljati svojim životom, kad je apsolutna i jedina istina da ne možeš i moraš se jedino podvrgnuti tom jedinom važećem moralnom kompasu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da pisana komunikacija opcenito tesko prenosi ton osobe koja se izrazava. Da rijeci iz intervjua izrecene pod jakim stresom, izrecene kao odgovori na usmjerena novinarska pitanja, nista ne otkrivaju o stanju osobe koja ih je rekla. Mislim i da je ovoi majci nepojmljivo tesko. Al ne govorim ovo da bih ulazila u daljnju raspravu o njoj i njenom motivima. Svakako ne bih.
    Mislim da ovdje uopće nije bio bitan ton. Objasnila sam zašto me začudila ta izjava.
    I time nisam rekla da joj nije neopisivo teško. I dalje je. I bit će kad "sve završi". Tu se ne može puno toga napraviti, nažalost.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni nije jasno kako je moguće da pored tolikih hodača, molitelja, vjernika, prolajfera itd. postoji i jedno dijete koje nije posvojeno?!?
    Ako se toliko zalažu “za život”, zašto ne isprazne Nazorovu, Bistru, Budinšćinu i sve ostale domove?!?
    Zašto to ne napravite?
    Molim konkretan odgovor!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala ti, procitati cu danas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove