Ma čini ti se, rehab. Ne bi to one nikad, nije to njihov "modus operandi". Udaranje na osobnoj razini.

Btw. izvrsno argumentiraš.
Samo bih prochoice ekipi koja ovdje piše postavila još jedno pitanje - s obzirom na to da sam to TEK danas pročitala kad mi je frendica poslala screenshot, a jučer sam se "odjavila" dok još nisam znala za ovu Mirelinu izjavu (a svakako bi me zanimalo vaše mišljenje o ovom izdvojenom dijelu).
"Ja nemam priliku žalovati i tugovati jer je to dijete još u meni. Umjesto da je sve gotovo i da sam već na nekoj psihoterapiji i iscjeljenju i da se vratim na svoj posao koji izrazito trpi zbog ovoga, ja već tjednima čekam. Imam dva studija joge i pilatesa, imam jako puno članova, a već tjednima ne mogu raditi. Izvorno sam htjela raditi do kraja trudnoće."
https://www.index.hr/vijesti/clanak/beba-mi-ima-golemi-tumor-umrijet-ce-ili-zivjeti-kao-biljka-ne-daju-mi-da-pobacim/2361526.aspx
Što mislite o ovoj izjavi? "To dijete"? Da ima puno članova, dva studija joge i pilatesa, da već tjednima ne može raditi, a da je IZVORNO htjela raditi do kraja trudnoće...
Ja sam dosad uistinu pokušavala ne osuđivati je pa ni u srcu, ali nakon ovoga moram priznati da sam baš onako zatečena. Ona razmišlja o poslu? Koji izrazito trpi? Halo?? Već bi krenula na psihoterapiju i iscjeljenje i vratila se na posao da je sve već "gotovo"?
Znači, na stranu činjenica što nema isto stajalište o pobačaju poput mene i mnogih drugih, ali ona je "svakodnevno praktična". U ovoj situaciji? Hoćete li me i sad pitati zašto sam licemjerna jer ne znam kako je biti u njezinoj koži? Ja sam zaista pristojna u odnosu na komentare koji su se mogli pročitati (vezano za ovu izjavu, da ne bi ispalo da je samo meni nevjerojatna).
S početka je mjeseca, a s obzirom na to da ja nikad ne čitam IMbex, pardon Index, nisam pojma imala o ovome.
Ina, kako si gore napisala, sva sila ginekologa, hodača i sl. je osuđuje. Možda će je nakon ove izjave osuditi i pokoji prochoicer.
Međutim, ono što smatram vrlo pozitivnim što se stanja u društvu tiče, jest činjenica da je Mirela na svojem profilu podržala Festival slobode, a sva sila građana koja je "noževe dizala" na prosvjednike i one koji ga podržavaju - ipak joj je pomogla.
Udruga Solidarna koja je vrlo aktivna u promicanju "ženskih prava" pa i sad kad se skuplja novac za Mirelu - vrlo je agresivno zastupala tezu o potrebi cijepljenja svih... i o oštrim kaznama za one koji se tome budu protivili. To se ne može zaboraviti. A ipak aktivno "pomaže" Mireli.
I nisam pritom cinična. Ja sam zaista mislila da je podjela tolika da nema šanse kako se to neće dovesti u pitanje.
Ostaje činjenica da ja i dalje smatram kako joj ta ekipa zapravo ne pomaže, ali ok, već pretresena tema.