Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Pa mogu doma, strikace igle, kucni napici i sl. Kao nekad u "dobra stara vremena".
Za drugo pitanje ne znam odgovor, što se mene tiče ne treba ogranicenja. Zdrav razum to sasvim dobro regulira u 99% slučajeva.
Pa, no ! Zasto i to ne reguliramo zakonom, da zene ne moraju koristiti vjesalice i napitke ? Tko od nas zna u kakvoj se situaciji iznenada nasla zena u 9.mjesecu trudnoce ? Koliko npr Ukrajinki ima koje su se trudne odjednom nasle u neobranom grozdju, muz je mozda poginuo na ratistu, izbjeglice, bez posla, bez doma.. Iznenadna situacija u kojoj vise nije zgodno biti trudna.
Meni zdrav razum govori da nije moguce uspostaviti granicu kad je zgodno i drustveno prihvatljivo ugasiti ljudski zivot u utrobi majke. Zdrav razum mi govori da su sve te price kojima se borba za legalan i dostupan pobacaj izjednacava sa zenskim pravima (odlicna Raspudiceva opaska - zasto samo sa zenskim pravima, u danasnje vrijeme i muskarci mogu biti trudni i radjati) prazne floskule iza kojih ne stoje smisleni argumenti. Ja bih tu jos dometnula i guranje pobacaja na zahtjev u domenu zdravstvene skrbi za zene.
I dalje ostajem otvorena za promjenu misljenja i cekam argumente da me razuvjere.