Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Ova recenica mi je u svojoj srzi kontradiktorna, jer propisi rade upravo to za sto ti Riri pohvaljujes da ne radi - namece zenama sto smiju, a sto ne smiju.
Tko izglasava propise ? Tko odredjuje koji i kakvi su propisi "odgovarajuci' ? Vladajuce strukture. Zasto odredjeni ljudi sjede u vladajucim strukturama ? Upravo zato sto su ih izglasali random ljudi kao ti i ja na temelju svojih stavova i misljenja.
Iluzorno je ocekivati da necije ideje i stavovi mogu biti prisutni bez utjecaja na drugog pojedinca.
Vec sam napisala, i opet cu. Onog trenutka kad se dozvoli zenama pobacaj do samog poroda, bez ikakvih dodatnih komisija, restrikcija, pitanja, koliko god puta ona to zeli, prihvatit cu tu ideju zene koja odluke o vlastitom tijelu donosi samostalno, bez obzira na okolnosti i tu nakupinu stanica koju nosi u sebi. I ne samo pobacaj - tu su pitanja i sterilizacije, incesta i sva druga pitanja reprodukcije.
Pa koliko znam žene već sad mogu napraviti pobačaj do zadnjeg dana trudnoće bez ikakve kaznene odgovornosti, samo što nakon određenog tjedna to ne mogu napraviti u bolnici. Prema tome to pravo je već regulrano (što nije zabranjeno je dopušteno)