pulinka, razmisljam kao i ti
ali nisam dosad primijetila takve primjere, ili eto bar ne u mjeri da ih zapazim
pulinka, razmisljam kao i ti
ali nisam dosad primijetila takve primjere, ili eto bar ne u mjeri da ih zapazim
Dobro je, već sam se ozbiljno zapitala šta ja to čitam
Nije zapravo problem šta čitam ja, nego što dosta toga čitaju sadašnji tinejdžeri. A oni tek formiraju svoje životne stavove.
U tom smislu mi ova tema nije sasvim odvojena od teme "Što nam se to događa?"(u koju nemam volje da se dalje upuštam).
Ako je reč "seks" cenzurom izjednačena sa psovkama (koje se, gle čuda, svode uglavnom na isto -seks), šta je "meta poruka"(ne znam kako se to zove, skrivena, podsvesna poruka) te cenzure? Da je seks ružna, skaredna, nečitljiva reč- i, bitnije od same reči kao reči- da je seks nepristojna i sablažnjiva tema (čak i kada je tema teksta urinarna infekcija...)?
Ako se na engleskom potpuno sakrije reč "rape", da li to prenosi poruku da je silovanje toliko uznemirujuć pojam da o njemu ne treba ni pisati- ili treba pisati u eufemizmima "sexual assault"?
Ako se normalizuju ove dve gornje ideje, o nepristojnosti pominjanja seksa, i izbegavanju pominjanja silovanja, lako se dođe do novih puritanskih generacija mladih žena nespremnih da govore i razmišljaju o svom telu, tj. spremnih da prihvate ćutanje kao normu.
I generalno, o generaciji osoba kojima nije normalno da čitaju, pišu - i razmišljaju- o teškim, ali normalnim životnim temama.
Mislim, jasno mi je da cenzuru radi softver, ali čovek je taj koji hrani mašinu podacima i usmerava je.
brzom pretragom nasla sam jedan clanak sa se*s u naslovu
te nekoliko ovakvih
02.05. index
POSTOJI mnogo zabluda o seksu i seksualnosti, posebno kada su u pitanju žene, te mnogi muškarci ostanu pogrešno informirani o tome kako zadovoljiti svoje partnerice.
Terapeutkinja Julie Orlov, koja ima više od 25 godina iskustva, objasnila je za Your Tango kako mnoge žene podnose nezadovoljavajući seksualni život a da ne progovore o tome. S obzirom na to da su muškarci često na krivom tragu prilikom zadovoljavanja svojih partnerica, donosimo vam pet najčešćih grešaka koje oni čine u krevetu i što mogu učiniti drugačije.
Pretpostavljate da žene nemaju isti seksualni nagon kao muškarci
Ne treba vjerovati, ni na trenutak, da žene ne vole ili ne žele seks jednako kao muškarci. Iako zasigurno postoje individualne razlike između oba spola, žene vole seks i žene žele seks, one jednostavno ne žele loš seks. Dakle, ako vas vaša djevojka ili supruga odbija, prvo što trebate pitati je što možete učiniti bolje za nju jer zasigurno postoji razlog zašto su joj smanjene seksualne želje.