Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam prosla perimenopauzu negdje u razdoblju od 39 - 42 godine, zavrsila s potvrdom menopauze. Pocelo je sa svim i svacim, nespavanjem, ubrzanijim pulsom, uzasnim dobitkom kila, stalnim osjecajem nenormalnog PMS-a, jednom menstruacijom od 40 i kusur dana, unutar koje sam, na samom pocetku, stajala pod tusem i krvarila do prekosutra (ako bih izasla iz tusa, curilo je niz nogu). Nakon toga rjedje menstruacije i onda vise nista. Nismo ih izazvali progesteronom, nije bilo endometrija, estrogen je bio nepostojec. Uzimala sam HRT oko godinu dana.

Nakon Moderne 1 & 2, pocela sam ponovno menstruirati i malo prije 44. rodjendana se sluzbeno vratila u perimenopauzu. Estrogen i FSH bolji nego s 32. kad su dijagnosticirali probleme s plodnoscu. Sad imam Mirenu i uzivam. Rijesila je prakticki sve probleme (ok, prvo prijateljica Moderna, a onda Mirena).
Kaae, koliko ono nije dugo bilo "ništa više"? Kod tebe su je vjerojatno prerano proglasili (tu "potvrdu menopauze" - kod menopauze prave nema revivala).