pulinka prvotno napisa
Kada smo već ostavili iza sebe činjenice pa pišemo mišljenja, evo i mog:
Ne mogu tvoje mišljenje da shvatim ozbiljno iz niza razloga.
Prvo, prirodno-matematički fakultet ima kod nas ogranke- fizika, hemija, matematika, geografija, turizam, biologija, ekologija, možda kod vas neke druge, ali rreći da si ga završila meni ne znači puno. Evo i moja seka i ja smo ga završile, ali ona je turizmolog i za biologiju se obraća meni, a ja njoj kad hoću negde da putujem.
Drugo, citirati nekog "naučnika" koji je dobitnik neke "nagrade" na području genetike, bez imena, prezimena, i navođenja nagrade, izvini, jesi ti sigurna da si završila prirodno-matematički fakultet i da si upoznata sa principima naučne argumentacije i naučnog citiranja, ako se već pozivaš na to da si naučnik?
Treće, jedna rečenica i to ključna iz tog tvog citata je potpuno netačna, što mi izaziva sumnju da je prevod možda pogrešan, volela bih da pročitam original.
I poslednje ali i najvažnije, o tvom mišljenju imam jaku predrasudu zbog jednog mog vrlo teškog iskustva, sa osobom koja mi je bila jako draga:
Osoba koja je godinama bila najdraži i najsjajniji biolog kog sam znala, je počela da deli mišljenje identično tvom o Božjim zakonima u momentima kada je dobila prilično ozbiljnu i sada već hroničnu psihijatrijsku dijagnozu. Do tada je njeno mišljenje bilo suprotno, celog njenog života.
Možda je u pitanju samo koincidencija i ja ne sagledavam stvari pravilno, ali oprostićeš mi možda moje predrasude, a možda i ne, nije važno.